Thursday 29 June 2017

αυθαίρετο υπό κατεδάφιση

Υπάρχουν διάφορα νούμερα επώνυμα ή και λιγότερο επώνυμα, που εκφράζουν καθημερινά ακριβώς αυτό που είναι η δεξιά σήμερα. Αυτό που ήταν πάντα δηλαδή. Η μόνη διαφορά είναι ότι σήμερα, είναι πιο απενοχοποιημένη. Αυτό που ξέρει να κάνει δηλαδή, το κάνει πιο ξεδιάντροπα. Έχουμε προβάλλει κατά καιρούς διάφορα τέτοια μπογδανοειδή, κυρίως για ψυχαγωγικούς λόγους.

Από τα διάφορα λουμπενάρια wannabe-λακέδες της Εξουσίας όμως, μέχρι τον Αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μελλοντικό υπερουργό (και όχι απλό υπουργό), υπάρχει μια απόσταση, όπως και να το κάνουμε. Όσο χαμηλά και να έχει πέσει ο τηλεπωλητής, η θέση του στη νουδού και ειδικά ο ρόλος που του έχουν αποδώσει τα ΜΜΕ, τον καθιστούν πρωταγωνιστή της πολιτικής σκηνής σε τούτο τον γιδότοπο.

Το ΣτΕ προχθές έβγαλε μια αμφιλεγόμενη αν και καθ'όλα σεβαστή απόφαση, που οδηγεί σε παραγραφή χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής. Η μπάλα παίρνει και τις περίφημες λίστες λαγκάρντ, μπόργιανς κτλ.

Είναι γνωστή σε όλους η ένοχη κωλυσιεργία όλων των τελευταίων κυβερνήσεων στη διερεύνηση της υπόθεσης των λιστών, κάτι που αποτελεί άλλη μια ισχυρή ένδειξη, ότι το μπουρδέλο ζει και βασιλεύει (μιας και φροντίσαμε απλά, να αλλάξουμε την τσατσά).

Ξέρετε πως πάει η υπόθεση έτσι?..
Διάφοροι φραγκάτοι που δεν θέλουν να πληρώσουν φόρους, είτε γιατί τα φραγκάκια τους δεν βγαίνουν και από πολύ νόμιμες δουλίτσες, είτε γιατί απλά έτσι γουστάρουν και μπορούν, εκμεταλλεύονται διάφορα νομότυπα καλούδια "ελευθερίας" του καπιταλισμού (όπως το καθεστώς των οφσόρ πχ) και φτάνουμε στο παράδοξο, πασίγνωστα επιχειρηματικά βουνά να έχουν μικρότερη φορολογική δήλωση από σένα κι από μένα. Και όλο αυτό να είναι "νόμιμο". (Και αν είσαι ξεδιάντροπος, ως "νόμιμο", το θεωρείς και "ηθικό". Και συνεχίζεις να "χτίζεις" "καριέρα")

Κλασική περίπτωση δηλαδή ασυδοσίας των ισχυρών, που σε μπανανίες όπως η δικιά μας, συνηθίζουν να καταπατούν ακόμα και αυτά τα ελάχιστα προσχήματα, που υπάρχουν στις "ελεύθερες" οικονομίες υπέρ των πολλών.

Η απόφαση αυτή, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε αρκετή συζήτηση, αφού έχει και συνέπειες και πολιτικές προεκτάσεις. Ο καλός μας Αντιπρόεδρος λοιπόν, έσπευσε (ως συνήθως) να σχολιάσει, έχοντας καταφανέστατα στο νου, το που απευθύνεται και για ποιους αγωνιά. 

Κι έτσι ο λατρεμένος, κάνοντας μια νεοφιλελέδικη πιρουέτα που θα ζήλευε κάθε πορτοσάλτε που σέβεται τον εαυτό του, μίλησε για αυθαιρεσία του Κράτους που (επιτέλους και καθυστερημένα), είπε να το σκεφτεί να ασχοληθεί.

Αν μη τι άλλο, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε την ειλικρίνειά του.

1 comment:

  1. Βαρέθηκα πια. Αμάν πια να γίνουν εκλογές να γλιτώσουμε από αυτούς τους φιλελέδες που μας κυβερνούν. Να γλιτώσουμε από τον Κούλη και τον Αδωνι.

    ReplyDelete