Monday 27 June 2016

"ενάντια σ'έναν κόσμο παραίτησης και θλίψης"

Τα παιδιά στο Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης είχαν μια εξαιρετική ιδέα έμπρακτης αλληλεγγύης, που εξελίχθηκε σε μια υπέροχη βραδυά χαράς :)

Οργάνωσαν μια συναυλία για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε διάφορες δομές του Ν.Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των μουσικών σχημάτων Ziad Rajab Quet και Ακούσματα Ανατολής.

Πριν μέρες μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο στα Διαβατά, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και σε 2-3 ακόμη απομακρυσμένα σημεία μαζικής διαμονής προσφύγων στα αγγλικά, γαλλικά, αράβικα.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, διοργανώνει την Κυριακή 26/6/2016 μαζί με τον Σύριο καλλιτέχνη Ziad Rajab και το ελληνικό συγκρότημα  Ακούσματα Ανατολής μια γιορτή στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με μουσικές από τους τόπους σας. 

Μια ευκαιρία για να σας καλωσορίσουμε και μια ευκαιρία να αρχίσετε να γνωρίζετε την μεγαλύτερη πόλη που βρίσκεται δίπλα σας.  Μια ευκαιρία για να γνωρίσει η κοινωνία της πόλης τη μουσική σας και για  να συναντηθούμε έξω από εδώ, μαζί, για να αρχίσουμε να γνωριζόμαστε.

Λεωφορεία θα σας μεταφέρουν δωρεάν προς και από το χώρο της εκδήλωσης όπου θα φάμε (σουβλάκι από κοτόπουλο και αραβικές πίτες με φαλάφελ), θα πιούμε (ό,τι θέλουμε) και θα τραγουδήσουμε μαζί.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 20.00. 

Λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια από το μέρος που βρίσκεστε μέχρι το λιμάνι από το απόγευμα της ίδιας μέρας και θα σας γυρίσουν το βράδυ στο χώρο σας.

Φρόντισαν, οργάνωσαν τον χώρο, τη συναυλία, αλλά και τη μεταφορά των προσφύγων ακόμα με δικά τους μέσα και όταν βάζεις τόση αγάπη, συνήθως το αποτέλεσμα σε δικαιώνει :)

Πάνω από 1000 πρόσφυγες και μετανάστες απόλαυσαν μια δικιά τους βραδυά με πολύ χορό και τραγούδι.



No comments:

Post a Comment