Monday 6 June 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ. Το ποστ περιέχει βερύκιο.

Μεγάλες στιγμές σήμερα στην τηλεόραση του Alpha!

Για να μην λέτε ότι τα παραλέω, σας τις έχω σε 2 video :)

Στο πρώτο θα δείτε τι προηγήθηκε.

Χρειάζεται.

Το καλό όμως είναι το δεύτερο video.

Που έχει την οργισμένη παρέμβαση του κ.Κοντομηνά.

Που αν την εξετάσεις συνολικά, το πότε έγινε, έναντι ποιων έγινε, ο λόγος που έγινε και το ύφος που είχε, θα δείτε όλη την πεμπτουσία της αναίδειας της εξουσίας. Μια ζωντανή περιγραφή (στον αέρα ρε φίλε!) των σύγχρονων εργασιακών αλλά και γενικότερα των ανθρωπίνων σχέσεων στον καπιταλισμό.
Εκεί που ακυρώνεται η ανθρώπινη υπόσταση των συνομιλούντων ή/και των διαφωνούντων, η φυσική και η λογική αξία του ισχυρού επιχειρήματος, η αντικειμενική δύναμη της αλήθειας, της κοινής λογικής, ακόμα κι αυτό το αυτονόητο, το στοιχειώδες: το ότι υπάρχει περίπτωση, να υπάρχουν άνθρωποι γύρω σου που κάπου σκέφτονται διαφορετικά από εσένα.
Εκεί που το "σκασμός", μπορεί να ειπωθεί μόνο από την μία πλευρά.
Εκεί που το μόνο που μετράει είναι το ranking στην πυραμίδα της εξουσίας. Εκεί που και ο γάϊδαρος μπορεί να πετάει.

Στην ίδια παρέμβαση ο κ.Κοντομηνάς μας επιφύλασσε και μία (επίσης χαρακτηριστική) χυδαία και απαξιωτική αναφορά στους πρόσφυγες και στους ενεργούς πολίτες που αντιτίθενται στο ξεπούλημα του Ελληνικού. Η τρελή αλληλεγγύη που δείχνει ο κ.Κοντομηνάς σε 2 μεγαλοεπιχειρηματίες μέσα στην ίδια παρέμβαση, μου θυμίζει την περίφημη Ελεύθερη Οικονομία, που στην πράξη είναι "ελεύθερη" μόνο για τους έχοντες.

Σύμφωνα με το αφήγημα των νεοφιλελέδων, επιχειρηματίες με τέτοιες ή παρόμοιες νοοτροπίες "θα προσφέρουν φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη" μόλις πάρουν τις δουλίτσες και αναλάβουν να αντικαταστήσουν το "κακό Δημόσιο".

{sorry για τον βερύκιο που θα φάτε στη μάπα, αλλά αξίζει}

το πριν:

         

η παρέμβαση:

          

No comments:

Post a Comment