Saturday 23 April 2016

στην αποικιοκρατία δεν υπάρχουν διέξοδα


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

το δραματικό διάγγελμα του πρωθυπουργού αναλυτικά:

"Ελληνίδες Έλληνες, 
Εδώ και 7 μήνες η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια μάχη μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας, προκειμένου να εφαρμόσει το τρίτο εθνοσωτήριο μνημόνιο, που υπεγράφη το καλοκαίρι και ψηφίστηκε από την Ελληνική βουλή στις 14 Αυγούστου 2015.


Το σχέδιο διάσωσης των εταίρων μας που και καλά είναι για να τερματιστεί η λιτότητα και να επανέλθει στη χώρα μας η ευημερία και η κοινωνική δικαιοσύνη. Για μια Ελλάδα με ζόμπι οικονομία κι ένα κράτος που θα σέβεται τόσο τα συμφέροντα της ολιγαρχίας όσο και τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες και θα οδηγεί στην ειδική εκκαθάριση και την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος λόγω κρίσης.

Σε όλο αυτό το διάστημα μετά τις εκλογές, μας ζητήθηκε να εφαρμόσουμε μέτρα που προβλέπονται στο μνημόνιο, παρόλο που αυτά καταδικάζουν σε ανέχεια μεγάλα τμήματα του Ελληνικού πληθυσμού.

Ωστόσο ούτε μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε να κάνουμε πίσω. Να προδώσουμε -δηλαδή- την εμπιστοσύνη των εταίρων μας. Μετά από δύο μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση και την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εταίροι μας, δυστυχώς, κατέληξαν στο χθεσινό EG σε μια πρόταση- τελεσίγραφο προς την Ελληνική δημοκρατία και τον Ελληνικό λαό.



Ένα τελεσίγραφο που αντίκειται στις ιδρυτικές αρχές και αξίες της Ευρώπης, στις αξίες του κοινού ευρωπαϊκού μας οικοδομήματος, όπως άλλωστε επιτάσσουν οι συνθήκες και οι ανάγκες της οικονομικής ελίτ.

Ζητήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί μια πρόταση επιπρόσθετων, προληπτικών μέτρων που συσσωρεύει νέα δυσβάσταχτα βάρη στον ελληνικό λαό και υπονομεύει την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, όχι μόνο συντηρώντας την αβεβαιότητα, αλλά και διογκώνοντας ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες.

Η πρόταση των θεσμών περιλαμβάνει: μέτρα που οδηγούν στην περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, περικοπές συντάξεων, νέες μειώσεις στους μισθούς του δημοσίου τομέα καθώς και αύξηση του ΦΠΑ στο 24% σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες.


Οι προτάσεις αυτές που παραβιάζουν ευθέως το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και τα θεμελιώδη δικαιώματα: στην εργασία, την ισότητα και την αξιοπρέπεια, αποδεικνύουν ότι στόχος κάποιων εκ των εταίρων και των θεσμών, δεν είναι μια βιώσιμη και επωφελής συμφωνία για όλα τα μέρη, αλλά η ταπείνωση ολόκληρου του ελληνικού λαού, αλλά και η μετανάστευση ή ακόμα και η εξαφάνιση μεγάλων τμημάτων του.

Οι προτάσεις αυτές αναδεικνύουν κυρίως την εμμονή του ΔΝΤ στη σκληρή και τιμωρητική λιτότητα και κάνουν πιο επίκαιρη από ποτέ την ανάγκη οι ηγετικές ευρωπαϊκές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάρουν πρωτοβουλίες που θα δίνουν επιτέλους οριστικό τέλος στην ελληνική κρίση δημόσιου χρέους, μια κρίση που αγγίζει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες απειλώντας την ίδια την μπίζνα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Ελληνίδες και Έλληνες,
Αυτή τη στιγμή βαραίνει πάνω μας ιστορική η ευθύνη απέναντι στους αγώνες και στις θυσίες του ελληνικού λαού για την κατοχύρωση των καταθέσεων και τη διατήρηση του αγαπημένου σας ευρώ ως εθνικό νόμισμα. Η ευθύνη μας απέναντι στην αξιότιμη κ.Μέρκελ, αλλά και τα συμφέροντα του Γερμανικού λαού.


Και η ευθύνη αυτή μας υποχρεώνει να απαντήσουμε στο τελεσίγραφο με βάση το αντικειμενικό δεδομένο ότι τα ‘χουμε χάσει όλα. Ούτε Δημοκρατία υπάρχει στη χώρα, ενώ απουσιάζουν ακόμα και τα προσχήματα εθνικής κυριαρχίας.

Πριν από λίγο συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο εισηγήθηκα την διοργάνωση δημοψηφίσματος, προκειμένου να τρολάρουμε τον ελληνικό λαό και να του ζητήσουμε κυρίαρχα να αποφασίσει.

Η εισήγηση έγινε ομόφωνα αποδεκτή.


Αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως η ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να επικυρώσει την πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου για δημοψήφισμα την πρώτη Κυριακή μετά το Άγιο Πάσχα στις 8 Μαΐου με ερώτημα την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών.

Ήδη έχω πάρει άδεια για αυτό από τη Καγκελάριο της Γερμανίας, το πρόεδρο της ΕΚΤ, ενώ αύριο με επιστολή μου θα ζητήσω επισήμως από τους ηγέτες της ΕΕ και τους θεσμούς, ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, προκειμένου ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει, αφού εξημερωθεί κατάλληλα από τα βοθροκάναλα, όπως επιτάσσει η εγχώρια διαπλοκή και το νεοφιλελεύθερο καθεστώς της Ευρώπης.

Ελληνίδες, Έλληνες
Στο εκβιαστικό τελεσίγραφο για την αποδοχή από τη μεριά μας μιας αυστηρής και ταπεινωτικής λιτότητας δίχως τέλος και χωρίς προοπτική να ορθοποδήσουμε ποτέ κοινωνικά και οικονομικά, σας καλώ να αποφασίσετε με ωχαδερφισμό και ραγιαδισμό, όπως η ιστορία των Ελληναράδων προστάζει.

Στον αυταρχισμό και στη σκληρή λιτότητα, να απαντήσουμε με γνήσια Ελληνική τρέλα.

Η Ελλάδα τόπος που έβγαλε έναν Πλούταρχο, που γέννησε τον Notis και την Πάολα, να στείλει ένα ισχυρό YOLO στην Ευρωπαϊκή και τη παγκόσμια κοινότητα.


Και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής σας επιλογής, όποιο και αν είναι αυτό, κάνοντας (εφόσον χρειαστεί) ακριβώς το αντίθετο όπως το καλοκαίρι.

Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι η επιλογή σας θα τιμά και θα σέβεται την επιθυμία και τα συμφέροντα του κ.Σόϊμπλε και θα στείλει μήνυμα ραγιαδισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι η Ευρώπη είναι οι Τράπεζές της. Ότι στην Ευρώπη του 21ου αιώνα δεν μετράνε οι λαοί και οι κοινωνίες, αλλά οι καταθέσεις και τα δάνεια.

Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης ως προτεκτοράτο της μεγάλης Γερμανίας, δηλαδή του οικονομικού πυρήνα του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Όμως Ευρώπη με δημοκρατία και δικαιοσύνη θα είναι μια Ευρώπη δυσκίνητη και χωρίς ταυτότητα.

Σας καλώ όλους και όλες με εθνική ομοψυχία, ενότητα και ψυχραιμία να πάρουμε τις αποφάσεις που μας αξίζουν.

Για εμάς, για τις επόμενες γενιές, για την ιστορία των Ελλήνων.

Για τις καταθέσεις και τα ευρώ του λαού μας"

το αληθινό διάγγελμα Τσίπρα στις 27 Ιουνίου 2015 για το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη.

No comments:

Post a Comment