Tuesday 9 February 2016

ζε σουί ντόϊτσε μπανκ


Διαβάζω εδώ για το "βουνό" των τραπεζών της "ατμομηχανής" του Eurostan, που έχει χλωμιάσει πολύ τελευταία.

Για την Deutsche Bank λέω, που απ'ό,τι φαίνεται, τη βγάζει δεν τη βγάζει τη χρονιά.

Πριν λίγες ημέρες οι κοκκινομάγουλοι ανακοίνωσαν ζημιές €6 δισ. για το 2015.

Για να καταλάβετε τι θα πει φούσκα, σκεφτείτε ότι ενώ το ΑΕΠ της Γερμανίας είναι 2,7 τρισ. έουρο και το ΑΕΠ όλης της Ευρώπης 14 τρισ. έουρο, η συνολική αξία της θέσης που έχει σήμερα το γερμανικό σαπάκι μόνο σε παράγωγα προϊόντα (derivatives) ανέρχεται σε €55 τρισ.!!!

Και να δεις τι σου 'χω για μετά μεγάλε. Σύμφωνα με την προφητεία που δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο ποστ, μια γερή κλανιά χρειάζεται, κάποιου νταβραντισμένου καουμπόϊ κάπου στην Οκλαχόμα, για να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος χάρτινο μπουρδέλο και ο τελευταίος μύθος των μενουμευρώπηδων για την Ευρώπη, αυτός της "οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας" (για περισσότερα, άκου στο τέλος του ποστ το τραγούδι).

Για να σοβαρευτούμε και λίγο, απ'ό,τι δείχνουν τα πράγματα και όπως εκτιμούν οι ειδικοί, η ζημιά που τελικά προκάλεσε το πρώτο εξάμηνο του Σύριζα, είναι πολύ μεγαλύτερη απ'ό,τι αρχικά φαινόταν. Σκέτη καταστροφή αυτός ο Γιάνης!! Και καλά να κατέστρεφε μόνο εμάς. Μικρό το κακό. Αλλά να καταστρέψει και την Ευρώπη Μας?!!! 

Έλεος ρε Γιάνη!

Εγώ πάντως δεν μασάω. Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι και λίγο κινδυνολογίες. Δεν μπορεί. Έστω και την τελευταία στιγμή, η Αγορά θα αυτορυθμιστεί. Τι? Δεν ξέρει αυτή?

Ούτε τη Γερμανία φοβάμαι. Αυτοί είναι σοβαροί νεοφιλελέδες, δεν εξέλεξαν τίποτα μπολσεβίκους όπως εμείς. Θα τη βρουν την άκρη. Το πολύ πολύ να χρειαστεί να εφαρμόσουν κι αυτοί καμιά μνημονιάρα, μιας και αποδείχτηκαν λίγο τεμπέληδες, ή και κάνα ψιλοκάπιταλ-κοντρόλ, αν τα πράματα παραζορίσουν και όλα θα πάνε καλά, δηλαδή ακροδεξιά.

Και στην τελική αν όλα αποτύχουν - γιατί είναι κι αυτοί οι πρόσφυγες στη μέση, που δημιουργούν μια δυσανεξία στον μέσο μενουμευρώπη και νεοφιλελέ, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί - εμείς είμαστε εδώ! Τόσες τράπεζες υπερηφάνως ανακεφαλαιοποιήσαμε, στην Deutsche Bank θα κολλήσουμε?

Πάντως αν στείλουμε τους προβληματικούς Γερμανούς, εγώ συμφωνώ να μείνουμε Ευρώπη!

[αφιερωμένο σ'αυτό που έρχεται, αλλά και στο συμπαθές είδος των φιλελέδων]

             

No comments:

Post a Comment