Friday 29 January 2016

ο χρήσιμος ηλίθιος και ο μπούφος που θα φέρει την Άνοιξη


Στις 780 ποσοστιαίες μονάδες έχει ανέβει η διαφορά μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα στο δημοσκοπικό ερώτημα “Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο, για να κάνει τα ντίλια με τους συμπατριώτες της Ζίμενς”.

Όσο για τη διαφορά μεταξύ νουδού και σύριζα, αυτή κυμαίνεται μεταξύ 400% και 480%.

Όπως καταλαβαίνετε ο Κυριάκος σαρώνει. Ειδικά στις κάπως πιο ώριμες ηλικίες μεταξύ 80 και 120 ετών.

Επίσης τον γουστάρει πολύ και η διαπλοκή όπως δείχνουν τα μπογδανοειδή της, κάτι αναμενόμενο. Είναι βέβαια και οι άδειες στη μέση, αλλά οι μεγαλοκαναλάρχες νομίζω ότι κοιτάνε τα νούμερα. Και σαν τα νούμερα της νουδού, ξέρουν ότι δεν θα βρουν πουθενά. Οι δεξιοί έχουν αυτήν την ευρωλιγούρα που τους κάνει να έχουν πολύ πλάκα. Άλλωστε οι νέοι αντιπρόεδροι του κώματος το πιστοποιούν και το εγγυούνται αυτό.

Από την άλλη ο γιορτινός Τσίπρας έχει προδιαγεγραμμένο τέλος και το γνωρίζει. Κάνει αυτό που ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα, ότι δεν έχει νόημα ποτέ να κάνει. Αυτοεκπληρούμενη προφητεία απ’την ανάποδη. Έχει πάρει παραμάσχαλα το μνημόνιο και τρέχει στην αούτομπανκ της ΤΙΝΑ, ακολουθώντας τα χνάρια των προκατόχων του.  Όλοι στην Ευρώπη γνωρίζουν ότι ο Αλέξης τελικά αποδείχτηκε πως είναι ένας χρήσιμος ηλίθιος, ο οποίος μέχρι να πέσει, θα περάσει τα μέτρα που «πρέπει» να περάσει.

Εδώ, στη χώρα της υστέρησης και της καθυστέρησης, υπάρχουν κάποιοι, που ενώ έχουν τα φόντα, δυσκολεύονται ακόμη να το χωνέψουν. Προσωπικά γνωρίζω καμπόσους. Δυστυχώς (και για τους συντρόφους και για τον Αλέξη), είναι θέμα χρόνου οι «εναπομείναντες» να νιώσουν αυτή την απαίσια αίσθηση της ματαίωσης. Της «προδοσίας». Η μαύρη αλήθεια, εκτός από μαύρη είναι και αμείλικτη. Σύμφωνα μ'αυτήν, η αριστερή παρένθεση ποτέ δεν θα κλείσει, γιατί πολύ απλά ποτέ δεν άνοιξε.

Μη χάσετε στο επόμενο επεισόδιο τον ήρωά μας Λαό, να ποντάρει τις ζόμπι-ελπίδες του στο επόμενο άλογο, που ακούει στο όνομα Κούλης, πιστεύοντας ότι υπό το βάρος των ευθυνών και περιστάσεων, δεν θα λειτουργήσει σαν ένας κανονικός Μητσοτάκης, αλλά σαν Mitsotakis light, με λίγους ρύπους και μάτι τσακίρικο.  
[Με αντιπρόεδρο τοάδωνι πάντως, μη σου πω ότι μέχρι και ο νέος Κένεντι μπορεί να αποδειχθεί.]

No comments:

Post a Comment