Thursday 3 December 2015

(του)ευρώ(η)οπή


Μάνα, μας βγάζουν από τη Σένγκεν!

2 Δεκ, ’15

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί την Ελλάδα με έξοδο από τη Σένγκεν αν δεν υλοποιήσει σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Οπωσδήποτε η απειλή της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρειάζεται διαβατήριο για τους Έλληνες που θέλουν να ταξιδέψουν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τρομερή.

Εκατομμύρια Έλληνες που σχεδιάζουν εδώ και μήνες τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στην Ευρώπη -αν και το καλοκαίρι δεν μπόρεσαν να πάνε ούτε μέχρι τη Σαλαμίνα- σκέφτονται με τρόμο και πανικό τη στιγμή που θα πρέπει να περάσουν την πύλη του αεροδρομίου που θα γράφει «πτήσεις εκτός Σένγκεν», ενώ μέχρι τώρα περνούσαν από την πύλη που έγραφε «πτήσεις εντός Σένγκεν».

Βέβαια, είναι καλύτερα να περνάς από την πύλη που γράφει «πτήσεις εκτός Σένγκεν», αφού από εκεί περνούν Αμερικανοί, Καναδοί, Αυστραλοί και Βρετανοί ενώ από τις «πτήσεις εντός Σένγκεν» περνούν οι Σλοβάκοι και διάφοροι άλλοι τέτοιοι τριτοκοσμικοί πεινάλες.

Επίσης, οι πύλες των αεροδρομίων από τις οποίες περνούν οι πολίτες των χωρών της συνθήκης Σένγκεν είναι πιθανός στόχος των τζιχαντοχίπστερ, οπότε καλύτερα να περνάμε από τις πύλες εκτός Σένγκεν, για να μην ανατιναχτούμε παρέα με τον πράκτορα Αμπντούλα Μποντ που θα ουρλιάζει μέσα στο αυτί μας «Αλλάχ ου ακμπάρ!». .

Είναι προφανές πως η Ευρωπαϊκή Ένωση το πάει για διάλυση και αναζητεί διάφορες δικαιολογίες.

Σε μια Ευρώπη που γιόρταζε την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τα τείχη σηκώνονται παντού και το επόμενο βήμα θα είναι να επιστρέψουν και οι νάρκες στα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών.

Κατά τα άλλα, μας απειλούν με έξοδο από τη Σένγκεν, η οποία ουσιαστικά έχει ήδη καταργηθεί.

Αντί να καθόμαστε να ακούμε τον κάθε παπάρα υπουργό του Λουξεμβούργου και της Σλοβακίας να μας απειλεί τη μία με έξοδο από την Σένγκεν και την άλλη με έξοδο από το ευρώ, θα ήταν πολύ καλύτερο να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να την βλέπουμε να βουλιάζει μέσα στα σκατά που η ίδια δημιούργησε.

Παράλληλα, η καλύτερη και η πιο έξυπνη κίνηση που μπορεί να κάνει η Ελλάδα -τώρα που οι άλλες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους- είναι να ανοίξει ορθάνοιχτα τα δικά της σύνορα.

Όποιος θέλει, Ελλάδα. Ελεύθερα. Όλοι εδώ.

Και θα δείτε για πότε επιστρέφουμε στην ανάπτυξη.
 
Αυτή είναι η σωστή κίνηση αλλά ποιος να την κάνει;

πηγή: pitsirikos

No comments:

Post a Comment