Friday 13 November 2015

επονείδιστοι


O Bούτσης καταργεί την Επιτροπή για το Χρέος κι η Ζωή αντεπιτίθεται

Πόλεμος

13 Νοε. 2015

Το τέλος της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος κήρυξε, και επισήμως, χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προκαλώντας καταιγιστικές και σκληρές καταγγελίες από την Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσω twitter.

Η απόφαση του Νίκου Βούτση, την οποία ουσιαστικά είχε προαναγγείλει από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, έγινε γνωστή με μια λιτή ανάρτηση στην ιστοσελίδα κοινουβουλευτικής διαφάνειας. Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση αναφέρεται:

«Αποφασίζουμε την λήξη των εργασιών της Ειδικής Επιτροπής η οποία συστήθηκε και συγκροτήθηκε με τις με αρ.πρωτ. 1448/4-4-2015 και 2053/7-5-2015 αποφάσεις Προέδρου της Βουλής αντίστοιχα, καθώς και της Επιτροπής η οποία συστήθηκε με αρ.πρωτ. 7944/4988/18-5-2015 όμοια. Από την έκδοση της παρούσης παύει να ισχύει η με αρ.πρωτ. 11131/4988/25-8-2015 απόφαση Προέδρου της Βουλής».

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε η απάντηση της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία και είχε συστήσει την Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.

Με αλλεπάλληλα tweets η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα καταλογίζοντάς τους λήψη «εγκληματικών μέτρων», προανήγγειλε επίσημη απάντηση της Επιτροπής τις επόμενες ημέρες, και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξει «και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής».

Συγκεκριμένα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έγραψε:

«Μόλις έμαθα από τα ΜΜΕ ότι ο κ. Βούτσης τίμησε την σημερινή απεργία κατά των Μνημονίων καταργώντας την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Προφανώς δεν αντέχει ο Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα κ εγκληματικότητα των μέτρων. Η επίσημη απάντηση της Επιτροπής θα έρθει όταν ενημερωθούν επισήμως κ νομίμως τα μέλη της. Και δεν θα αρέσει στους νεομνημονιακούς. Μέχρι τότε ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής. Κύριοι νεοΜνημονιακοί, ο αγώνας για το λογιστικό έλεγχο κ διαγραφή του χρέους ούτε ξεκίνησε ούτε θα λήξει με απόφαση Προέδρου Βουλής. Ξεκίνησε απ'την κοινωνία, που σας έχει απέναντι, την κοινωνία, την οποία στήσατε στο απόσπασμα. Η κοινωνία δεν καταργείται με απόφασή σας».

πηγή: tvxs

No comments:

Post a Comment