Wednesday 16 September 2015

μια καλή αρχή


έλα, παραδέξου το, πιάστηκες μαλάκας

Άλλη Ευρώπη ονειρεύτηκες, για άλλη Ευρώπη μιλάς, άλλη Ευρώπη υπερασπίζεσαι και άλλη Ευρώπη σου ‘χει προκύψει. Το βλέπεις κάθε μέρα αυτό, το νιώθεις στο πετσί σου, όσο και να στρουθοκαμηλίζεις.
Το’μαθες αυτό με την Αυστρία ε? Που μετά την Γερμανία, κλείνει κι αυτή τα σύνορά της, αναστέλλοντας μονομερώς την εφαρμογή της συνθήκης του Σέγκεν, στέλνοντας μάλιστα και στρατό εκεί, για καλύτερη φύλαξη. Και ακολουθούν Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία.

έλα, παραδέξου το, πιάστηκες μαλάκας

40 χρόνια ψηφίζεις μαλακίες..40 σαράντα χρόνια βάζεις στη βουλή νούμερα, λαμόγια  και κάτι γιδοτάγαρα που σε ταϊζουν σανό. Ακόμα και τώρα, που η ζωή η ίδια σου δείχνει τι σκατά ψήφιζες, εσύ εκεί, να επιμένεις και να περιμένεις ο ίδιος πολιτικάντης, να σου φερθεί διαφορετικά αυτή τη φορά.
Έτσι είναι, αυτό ψήφιζε και ο μπαμπάς αφού.

έλα, παραδέξου το, πιάστηκες μαλάκας

Θέλησες να τιμωρήσεις τα λαμόγια, στέλνοντας στη βουλή τους ναζί μπράβους τους! Κάτι τέτοιους οι παππούδες σου τους κρεμούσαν κι εσύ λεβέντη μου επανόρθωσες και τους έδωσες προνόμια και αξιώματα για να σε σώσουν.

έλα, παραδέξου το, πιάστηκες μαλάκας

Ένιωσες προδομένος και πίστεψες σε κάτι απολιτίκ χωμενιδοειδή, που τα γνώριζες από το χαζοκούτι και τα έκανες βουλευτές, για να βγαίνουν μετά να σου μιλάνε για εθνικές συγκάλυψης Ελλάδος, να σου παρουσιάζουν κάτι κοινότυπες μαλακίες, βγαλμένες από εκθέσεις γυμνασιόπαιδων για νέες ιδέες και ως το «επαναστατικό μανιφέστο των επιτυχημένων»-μη χέσω και να νοιάζονται μόνο για την πιστή -μέχρι κεραίας- εφαρμογή του μνημονίου. Τι παραπάνω θα έκαναν ρε γίγαντα, αν ήταν υπάλληλοι κάποιου άλλου..π.χ. του Σόϊμπλε?

έλα, παραδέξου το, πιάστηκες μαλάκας

Νόμιζες ότι θα καθάριζες με μία ψήφο και μετά θα άραζες στην αγκαλιά του σωτήρα. Τι σόϊ κυρίαρχος λαός θα ήσουν άλλωστε, αν χρειαζόταν προσπάθεια, αγώνας και ξεβόλεμα? Ξέχασες ότι πρέπει να είσαι επιφυλακτικός με τους «σωτήρες». Τώρα αυτοί έμειναν με τις σφραγίδες του κόμματος στα χέρια τους κι εσύ με τα χέρια στις τσέπες για να βγάλεις να ξαναπληρώσεις τη σωτηρία των τραπεζών.

έλα, παραδέξου το, πιάστηκες μαλάκας

Πίστεψες σε μια ιδέα, σε μια ελπίδα που σου πασάρουν σαν σωτήρια, χωρίς να στην έχουν περιγράψει ακόμα, αφού εμπιστεύεσαι τις καλές τους προθέσεις. Στην κρατάνε για έκπληξη μπαγασάκο.

έλα, παραδέξου το, πιάστηκες μαλάκας

Πανηγύριζες για το περήφανο ΟΧΙ, την ώρα που ο άλλος έστελνε τον Βαρουφάκη και συγκαλούσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Λίγες μέρες μετά υπέγραψε και τη νέα μνημονιάρα. Δεν αναρωτήθηκες τότε, τι διαφορετικό θα έκανε αν έβγαινε 62% ΝΑΙ?

έλα, παραδέξου το, πιάστηκες μαλάκας

θα'ναι μια καλή αρχή

No comments:

Post a Comment