Monday 6 July 2015

και σε ανώτερα :)

ΌΧΙ!

6 Ιουλ. '15

Περιφανή νίκη σημείωσε το ΝΑΙ στο χτεσινό δημοψήφισμα αν και το ΟΧΙ έλαβε ποσοστό πάνω από 61%. Οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω καμιά 20αριά μονάδες αλλά σκλάβοι είναι και οι δημοσκόποι, και βγάζουν τα αποτελέσματα για τα οποία τους πληρώνουν τα αφεντικά.

Η διάψευση των δημοσκοπήσεων αποδεικνύει περίτρανα πως δεν πρέπει να γίνονται δημοψηφίσματα στην Ελλάδα -αλλά ούτε και εκλογές- γιατί πέφτουν έξω οι δημοσκοπήσεις και εκτίθεται η χώρα στο εξωτερικό.

Στο Mega και στον ΣΚΑΪ δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα πως ο κόσμος γελάει μαζί τους και πως είναι για τον πούτσο καβάλα, αλλά θα το καταλάβουν σύντομα, όταν δεν θα έχουν πού να κρυφτούν.

Το εθνικό διάγγελμα του Σάκη Ρουβά υπέρ του ΝΑΙ προβλημάτισε αρκετούς Έλληνες, αφού κανένας Έλληνας δεν πιστεύει πως είναι τόσο καθυστερημένος όσο ο Σάκης, αν και το 38% θα πρέπει να το ξανασκεφτεί.

Από την άλλη, σε κανένα νομό της χώρας δεν ήρθε πρώτο το ΝΑΙ, γιατί όλοι φοβόντουσαν πως όλοι οι υπόλοιποι θα ψηφίσουν ΟΧΙ, και την επόμενη μέρα θα τους κοροϊδεύουν πως είναι γερμανοτσολιάδες.

Πάντως, αν το δημοψήφισμα γινόταν με ανοικτές τράπεζες και χωρίς την τρομοκρατία των σάπιων ΜΜΕ των ολιγαρχών, τις απειλές των «εταίρων», και τις απειλές για απολύσεις και μη καταβολή μισθών από κάποιες επιχειρήσεις, το ΟΧΙ θα ξεπερνούσε το 90%.

Η επικράτηση του ΟΧΙ είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά αλλά αυτό είναι μεγάλο πλήγμα για τη χώρα, αφενός επειδή ο Αντώνης Σαμαράς ήταν η εγγύηση πως η Νέα Δημοκρατία θα πάει στο 3% και αφετέρου επειδή θα ήταν πολύ χρήσιμος στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης γιατί χρειάζεται κάποιος για να φέρνει τους καφέδες και να αλλάζει τα τασάκια.

Όλες οι κορυφαίες προσωπικότητες της χώρας που είχαν ταχθεί υπέρ του ΝΑΙ, άρχισαν ξαφνικά να μιλάνε για ανάγκη εθνικής συνεννόησης και ενότητα, αν και για δέκα μέρες είχαν γαμηθεί να βρίζουν όποιον διαφωνούσε με την δική τους επιθυμία να είναι ραγιάδες και σφουγγοκωλάριοι των «εταίρων».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε πως δεν μπορεί να διανοηθεί την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και Ευρωζώνης, λες και μπορούσαμε εμείς να φανταστούμε ποτέ πως θα ζούμε σε μια χώρα που θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως η ψήφος των Ελλήνων πρέπει να γίνει σεβαστή -γιατί ακόμα υποτίθεται πως υπάρχει δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση- αλλά εννοούσε «τώρα θα σας γαμήσουμε την Παναγία που δεν ψηφίσατε υπέρ του ΝΑΙ, ώστε να είστε σκλάβοι των αγορών για πάντα».

Τώρα η θέση της Ελλάδας είναι πάρα πολύ δύσκολη -γιατί πριν το δημοψήφισμα ήταν πάρα πολύ εύκολη και την περνούσαμε όλοι τζάμι- αλλά, αν ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίσει να τρώει και στο εξωτερικό όποιον αντίπαλο βρίσκει απέναντί του, όπως κάνει στην Ελλάδα, σε ένα χρόνο η Ελλάδα θα ηγείται της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα τους έχουμε όλους σούζα, αφού θα τους έχουμε κάνει τα πουτανάκια μας.

Βέβαια, το καλύτερο θα ήταν να βγούμε από την Ευρωζώνη -ώστε να καταλάβουν την αξία μας και να μας παρακαλάνε να επιστρέψουμε- και να εκμεταλλευτούμε την μοναδική γεωγραφική θέση της χώρας μας, που είναι μαγαζί γωνία, και χαραμίζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τους ξενέρωτους.

Τώρα υποτίθεται πως θα γίνουν διαπραγματεύσεις για συμφωνία αλλά έχω την εντύπωση πως ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης τους δουλεύουν ψιλό γαζί, αν και δεν αποκλείεται να δουλεύουν κι εμάς, πράγμα που μας αξίζει, γιατί είμαστε χάπατα εδώ και δεκαετίες.

Σε κάθε περίπτωση, το συμπέρασμα από το δημοψήφισμα είναι πως δεν είναι όλοι οι Έλληνες εντελώς χέστηδες, οπότε η Ελλάδα έχει ακόμα παρόν και μέλλον.

Άντε και σε ανώτερα!

πηγή: pitsirikos

No comments:

Post a Comment