Friday 15 May 2015

η κληρονομιά της κουκουβάγιας



Ζαν-Λικ Γκοντάρ: «Οι Γερμανοί είναι καθάρματα»

15 Μαΐου 2015

Μιλώντας για τα πάντα στο γαλλικό περιοδικό Sofilm, ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του παγκόσμιου κινηματογράφου σχολιάζει τη σύγκρουση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, μιλώντας με τα πιο θερμά λόγια για τη χώρα μας.

«Οι Γερμανοί είναι καθάρματα», λέει γελώντας ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ και εξηγεί: «διαγράψαμε όλα τους τα χρέη, ξαναχτίσαμε τα σπίτια τους, και τους επιτρέπεται να εισβάλλουν στην Ελλάδα ως τουρίστες».

Πριν από πέντε χρόνια, ο μεγάλος Γάλλος σκηνοθέτης είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν χρωστάει τίποτα, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους και τον υπόλοιπο κόσμο, οι οποίοι θα έπρεπε να δίνουν δέκα δολάρια στην Ελλάδα κάθε φορά που χρησιμοποιούν τη λέξη «επομένως», καθώς πάνω σε αυτήν τη λέξη-καταλύτη της αριστοτελικής σκέψης έχει οικοδομηθεί ολόκληρος ο σύγχρονος πολιτισμός.

Το ίδιο επαναλαμβάνει και στην τωρινή του συνέντευξη στο «SoFilm» απαντώντας στον δημοσιογράφο Τιερί Λούνας σχετικά με το αν οι Έλληνες έχουν δίκιο να ζητούν πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία.

«Φυσικά κι έχουν δίκιο! Και σας προτείνω να δείτε την ταινία «Η Κληρονομιά της Κουκουβάγιας» του Κρις Μαρκέρ στην οποία αντιλαμβανόμαστε ότι όλα τα χρωστάμε στην ελληνική σκέψη, η οποία διήρκησε για χιλιάδες χρόνια».

Ο Γκοντάρ αναφέρεται στο διάσημο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Κρις Μαρκέρ, «Η Κληρονομιά της Κουκουβάγιας», το οποίο αποτελείται από 13 είκοσι-πεντάλεπτα επεισόδια και προβλήθηκε πρώτη φορά στη γαλλική τηλεόραση το καλοκαίρι του 1989.

«Η ταινία μας δείχνει πώς η ελληνική σκέψη επηρέασε ακόμη και την Ιαπωνία. Αφιερώστε ένα βράδυ στο να δείτε την ταινία «Η Κληρονομιά της Κουκουβάγιας» και το πρόβλημα ανάμεσα στην Γερμανία, την Ευρώπη και την Ελλάδα θα έχει διευθετηθεί για εσάς. Η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να γονατίσουν μπροστά στην Ελλάδα και να της πουν: "ευχαριστώ"».


για όποιον ενδιαφέρεται, ακολουθεί η Η κληρονομιά της Κουκουβάγιας (απ'τον σχολιαστή )

ψαριανέ....εσύ μη δίνεις σημασία ταγόριμου...ξέρω,ξέρω.."οι γερμανοί είναι φίλοι μας"

          

No comments:

Post a Comment