Sunday 5 April 2015

ο Αγώνας τώρα, ντροπιά-ζε-ται

                

Σκουριές: εικόνες ντροπής για μια κυβέρνηση της Αριστεράς!



Σχόλιο από το «Ξεκίνημα»


Τα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί στις Σκουριές, η ανοιχτή συνεργασία ανδρών των ΜΑΤ και εντεταλμένων εργαζόμενων της Eldorado Gold, η κοινή επίθεση στην οποία προχώρησαν ενάντια στους κατοίκους της περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, προκαλούν οργή και αγανάκτηση!

Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ, όχι μόνο επέτρεψαν σε ομάδα εργαζομένων της Eldorado Gold να προσεγγίσουν τον χώρο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να πάρουν μέρος στην διαδήλωση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, αλλά όταν αυτοί επιτέθηκαν στους κατοίκους με πέτρες, καδρόνια, κλπ., οι αστυνομικοί άρχισαν ταυτόχρονα να τους ρίχνουν χημικά!!!
Αυτή είναι εικόνα ντροπής για μια αριστερή κυβέρνηση. Τέτοιες συμπεριφορές από τα ΜΑΤ είχαμε επί κυβέρνησης Σαμαρά! Μάλιστα, επί κυβέρνησης Σαμαρά το κίνημα διαδήλωνε επάνω στο βουνό ενώ τώρα η αστυνομία σταματάει τις διαδηλώσεις πριν καν φτάσουν στις Σκουριές! Που πήγαν οι εξαγγελίες για «κατάργηση των ΜΑΤ» και για «άμεση απαγόρευση των χημικών» στις λαϊκές κινητοποιήσεις;
Ούτε πρόκειται για «ανεξέλεγκτους αστυνομικούς» μια και είναι η τρίτη φορά μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν είναι λοιπόν «μεμονωμένο περιστατικό»!

Απαιτούμε:

- την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων αστυνομικών. Αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα στην αποπομπή τους, θα φέρει και αυτή την ευθύνη για ότι έγινε σήμερα.
-  ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Πανούσης, 9 ώρες μετά την επίθεση δεν έχει πάρει θέση. Αυτό δείχνει ότι καλύπτει ή προσπαθεί να καλύψει την στάση της αστυνομίας. Στο βαθμό που ισχύει αυτό δεν μπορεί να παραμένει στην θέση του και πρέπει να παραιτηθεί! Μόλις προχτές, είχε χρόνο να αρθρογραφήσει στα «Νέα» ενάντια στην «ανομία» της «Αριστεράς του τίποτα». Σήμερα, δεν έχει να πει τίποτα για τις τραμπούκικες επιθέσεις που καλύπτουν την καταστροφική εξόρυξη στις Σκουριές
- Άμεση ακύρωση της σύμβασης με την Eldorado Gold και παύση των εργασιών

πηγή: ξεκίνημα

Είναι χαρακτηριστικό ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη δήλωσε (Στο Κόκκινο):

«Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές! Τα ΜΑΤ, όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους, που είχαν προφανείς άγριες διαθέσεις, να φθάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά συνασπίστηκαν μαζί τους! Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των κατοίκων μαζί με τους μεταλλωρύχους της Eldorado Gold. Καταγγέλλω τους υπεύθυνους της Αστυνομίας, Μανωλά και Μαντουβάκη, γι' αυτό. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση. Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold; Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος. Δεν περίμενε ότι θα του ρίχνουν χημικά, όταν διαδηλώνει, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

No comments:

Post a Comment