Monday 13 October 2014

LoverDo friend


καλά ε, δεν υπάρχει αυτό που ζούμε!..

διαβάστε απόσπασμα από συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου που βρήκα στο alfavita:

Συνέντευξη Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου στη ΝΕΡΙΤ (Από το δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας)

Για τις αλλαγές στην Εκπαίδευση:

"Εγώ δεν θα πειράξω καθόλου τους νόμους που βρήκα για το πανεπιστήμιο, ούτε για τις εισαγωγικές. Απλώς έκανα μια μικρή αλλαγή γιατί το θεωρώ χαζομάρα στο 2014 να μην εξετάζεις αυτούς που θέλουν να γίνουν επιστήμονες στην πληροφορική. Έκανα αυτή την προσθήκη.

Όπως επίσης στο πλαίσιο της προηγούμενης κουβέντας πήγα στο λύκειο στην τρίτη λυκείου και αύξησα κατά μία ώρα τη γυμναστική. Έλεος δηλαδή, να λέμε τα προηγούμενα σε όλο τον πλανήτη και να ερχόμαστε εδώ και να αφαιρούμε γυμναστική από το πρόγραμμα.

Δε θα πειράξω τίποτα άλλο, το μόνο μου ενδιαφέρον.. μάλλον αυτό δεν είναι αλλαγή, αυτό είναι προσαρμογή, πήγα στις περιοδείες μου στα εσπερινά σχολεία και στα κανονικά σχολεία τα πρωινά. Όλοι οι καθηγητές κυρίως των εσπερινών μου είπαν για "μείωση της ύλης, ότι η ύλη δε βγαίνει, η ύλη είναι πληθωρική και δε μένει τίποτα στο τέλος".

Αυτό το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα το προωθήσει, αυτά όμως είναι διορθώσεις στην πράξη, δεν είναι στρατηγικές αλλαγές. Ότι έγινε θα μείνει όπως είναι, κανένα τμήμα πανεπιστημίου δε θα κλείσει ή ΤΕΙ αν δεν το εισηγείται το ίδιο το πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ.

Πάμε τώρα εκεί που θα γίνουν αλλαγές. Το ανακοινώνω από την εκπομπή σας, το είπα και στη Βουλή, ξεκινάει τώρα τον Οκτώβριο, θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, θα το συγκαλέσουμε τον Οκτώβριο, το Συμβούλιο των πρώην Υπουργών Παιδείας που θεσμοποιήσαμε εμείς.

Και το βασικό του θέμα θα είναι οι αλλαγές στο δημοτικό. Το δημοτικό που διαμορφώνει τους Έλληνες.

Κατά βάση η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί.

Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά.

Η εμπειρία μου όταν ανέλαβα, ένας φίλος μου ζωγράφος μου είπε ότι το παιδί του το ανιψάκι του κάτι, φιλοξένησε ένα γερμανάκι. Εγώ δεν ήξερα ότι γίνονται ανταλλαγές και μαθητών. Και το γερμανάκι φρικάρισε όταν είδε τι κάνει το δικό μας παιδί. Δηλαδή να γυρίζει από το σχολείο και μέχρι τις εννιά το βράδυ να έχει διάβασμα και είπε ότι "εμείς δεν τα κάνουμε αυτά, εμείς έχουμε λιγότερη δουλειά", αλλά πιο παραγωγική.

Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά."

μάϊστα!

παραβλέπουμε το ενδιαφέρον γεγονός ότι ο Υπουργός Παιδείας δεν γνώριζε την ύπαρξη του Comenius του Ευρωπαϊκού δηλαδή Προγράμματος που εδώ και πολλάαααα χρόνια χρηματοδοτεί ανταλλαγές μαθητών και εκπαιδευτικών σε χώρες της Ευρώπης: «Εγώ δεν ήξερα ότι γίνονται ανταλλαγές και μαθητών»

άντε να παραβλέψουμε και το ότι ο Υπουργός Παιδείας, ο προϊστάμενος δηλαδή Παιδαγωγικών Ινστιτούτων και ενός κάρου άλλων φορέων επανδρωμένων με αρμόδιους επιστήμονες και ειδικούς πάνω στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, συνειδητοποιεί το τι παίζει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και πείθεται για την ανάγκη αλλαγών, χάρις στον φιλόξενο φιλαράκο του τον ζωγράφο..
δε μαμείς, λοβέρδος είναι αυτός.

αυτό το "εμείς δεν τα κάνουμε αυτά, εμείς έχουμε λιγότερη δουλειά", αλλά πιο παραγωγική που είπε το γερμανάκι, δεν πήγε η μυαλουδάρα του Υπουργού, ότι αναφέρεται και οφείλεται κυρίως στα σχολεία που έχουν στη Γερμανία - στα οποία ντρέπεσαι να πατήσεις -, αλλά και στο εκπαιδευτικό μοντέλο που είναι γεμάτο διαδραστικότητες, πειράματα, εργαστήρια, ομαδικά πρότζεκτς, multimedia και τα ρέστα, επιτρέποντας στον μαθητή να μην χρειάζεται να μελετήσει ιδιαίτερα στο σπίτι?

μάλλον δεν πήγε, αφού η ερμηνεία του Υπουργού είναι ότι έχουμε πολλά μαθήματα.. «Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά»..

Καταρχήν δεν έχουν 18 μαθήματα αγαπητέ και αρμόδιε (κυρίως) Υπουργέ..Τα μαθήματα στην 6η είναι 12. Πάμε παρακάτω..

Ωραία, έμαθες αυτό το νέο από τον φίλο σου τον ζωγράφο και συγκλονίστηκες. Αφού ηρέμησες, τι αποφάσισες? Κατά λέξη: «Το ανακοινώνω από την εκπομπή σας, το είπα και στη Βουλή, ξεκινάει τώρα τον Οκτώβριο, θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, θα το συγκαλέσουμε τον Οκτώβριο, το Συμβούλιο των πρώην Υπουργών Παιδείας που θεσμοποιήσαμε εμείς»

Προσέξτε να δείτε τώρα.

Έχουμε τον αρμόδιο Υπουργό, να προβληματίζεται από σπόντα και για λάθους λόγους για κάποια κακώς κείμενα στην εκπαίδευση και αποφασίζει να τα διορθώσει συγκαλώντας το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας..

Κεσκεσέ «Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας»? Μια επιτροπή που απαρτίζεται από πρώην Υπουργούς Παιδείας.

Άννα Διαμαντοπούλου..Κοντογιαννίδης..Κοντογιαννόπουλος πωστονλένε..ΓΑΠ...κτλ

καταλαβαίνετε τώρα..

όπως καταλαβαίνετε και που το πάει ο ακραίος νεοφιλελές..

αύριο, μεθαύριο θα μειώσει τα μαθήματα ένεκα της μεταρρύθμισης, κι εκεί που έχουμε χιλιάδες κενά στα σχολεία, τι θα έχουμεεεεεεε?

Π λ ε ο ν ά σ μ α τ ααααα...

Και τι τα κάνει τα "πλεονάσματα" ένα καθεστώς που σέβεται τον εαυτό του και κυβερνά με το διαίρει και βασίλευε?....τα ρίχνει στα ταλαιπωρημένα κανιβαλάκια του ιδιωτικού τομέα, για τους οποίους ακούω ήδη στο αυτί, τον παπαγάλο στο γυαλί να σκούζει «κανένας-δεν-διαδήλωσε-όταν-απολύονταν»



No comments:

Post a Comment