Monday 8 September 2014

κορόϊδα με iso

Χέρι χέρι με την πόλωση

Παίζουν τα ρέστα τους Σαμαράς και Βενιζέλος εν όψει της προεδρικής εκλογής σε μια ύστατη προσπάθεια να παραμείνουν στην εξουσία. Ανεβάζουν τους τόνους καλλιεργώντας κλίμα πόλωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και -σε φτηνό ριμέικ- το έργο περί τέλους της τρόικας. Από τη μία ξορκίζουν τις πρόωρες εκλογές και από την άλλη προετοιμάζουν τη στρατηγική τους για τις κάλπες.

Στη ΔΕΘ έδωσαν μια πρόγευση για το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν: τρομοκράτηση της κοινωνίας, καταστροφολογία και μια θολή προοπτική περί «επίσημης πιστοποίησης της βιωσιμότητας του χρέους» με αντάλλαγμα ένα «ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα».

Πολιτική αυτοκτονία για τη χώρα χαρακτήρισε τις πρόωρες εκλογές ο Α. Σαμαράς και, στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ευ. Βενιζέλος έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει «απόλυτη καταστροφή μία πιθανή δημοκρατική επιλογή»! Ενδεικτικό του πολιτικού αδιεξόδου προ του οποίου βρίσκονται οι κυβερνητικοί εταίροι, είναι η επίκληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Θεό της Ελλάδας και την τύχη. Προσμένουν ίσως κάποιο θαύμα...

Με απόλυτη σαφήνεια ο Ευ. Βενιζέλος ταυτίστηκε με τη ρητορική Σαμαρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «χρειάζεται ξεκάθαρη τοποθέτηση στα θέματα δημοκρατίας, τρομοκρατίας και πολιτικής βίας», προσθέτοντας ότι «η συμβολική βία φέρνει και την υλική βία». Υιοθετώντας την πιο επικίνδυνη και αντιδημοκρατική ρητορική εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και κάθε λαϊκής αντίστασης στη μνημονιακή πολιτική, επιβεβαίωσε ότι η σύμπλευση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. έχει στρατηγικό χαρακτήρα.

Ο πρωθυπουργός πήγε στη ΔΕΘ χωρίς ουσιαστικές φοροελαφρύνσεις στις αποσκευές του μετά το «φρένο» από την τρόικα στο Παρίσι. Το καλάθι των παροχών απεδείχθη ακόμη πιο φτωχό από ό,τι περιέγραφαν οι διαρροές των προηγούμενων ημερών, χωρίς καμία επικοινωνιακή διαχείριση από την κυβέρνηση πλέον να μπορεί να κρύψει την καταφανή κυβερνητική ένδεια. Μάταια ανέμεναν μέχρι το «παρά πέντε» ένα τηλεφώνημα από τους δανειστές, που θα επέτρεπε να γίνουν πιο συγκεκριμένοι.

Το Μαξίμου επιχειρεί να επιδείξει ότι ακολουθεί τη γραμμή του ρεαλισμού έναντι του λαϊκισμού, στο όνομα της δημοσιονομικής σταθερότητας. Αλλά το μήνυμα από τη ΔΕΘ ήταν ξεκάθαρο: Δεν επιφυλάσσουν στους πολίτες καμία ελπίδα ότι θα αλλάξει η αυστηρή λιτότητα, που έχει επιβληθεί με τα μνημόνια.
 
πηγή: enet

No comments:

Post a Comment