Tuesday 16 September 2014

το κορίτσι και η γοργόνα


καλή μου Δανάη,
 τώρα εσύ ψηφίζεις, έτσι? (δεν χρειάζεται να μου πεις τι, το φαντάζομαι)

νομίζω ότι τα έχεις μπερδέψει λίγο στη μυαλουδάρα σου..

δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά
έχεις ακούσει ποτέ για κάποιο φώτοσοπ?

όχι ε?

πάντως θα έπρεπε να σ'είχε πονηρέψει και το ότι γενικά οι γοργόνες δεν πεθαίνουν γλυκειά μου...

απλώς μεγαλώνοντας, κάποια στιγμή σαλτάρουνε και αρχίζουν και παρενοχλούνε τους περαστικούς ναυτικούς ρωτώντας τους ασυναρτησίες για πεθαμένους βασιλιάδες

εγώ αυτά ξέρω, τι να σου πω...

τώρα αν εσύ καταφέρεις και σκοτώσεις καμιά

σου'χω και ωραία συνταγή :)

ΓΟΡΓΟΝΑ ΣΤΙΦΑΔΟ



Τι χρειαζόμαστε:

1 γοργόνα τεμαχισμένη
1 κιλό κρεμμύδια (κοκκάρι)
2 κρεμμύδια μέτρια
4 φύλλα δάφνης
4 σκελίδες σκόρδο
φυλλαράκια δεντρολίβανου (6-8)
μπαχάρι
1 κουτί ντοματάκια κομμένα
λίγη ζάχαρη (1/2 κουταλάκι)
ξηρό κόκκινο κρασί (1 φλιτζανάκι του καφέ)
αλάτι
πιπέρι
πιπέρι σε κόκκους (4-8)
1/2 μπουκάλι ξύδι

Πώς το κάνουμε:

1. Από βραδύς, μουλιάζουμε την κομμένη σε φέτες γοργόνα μέσα σε ένα μίγμα με ξύδι και νερό στα οποία προσθέτουμε τα φύλλα δεντρολίβανου (περίπου 6-8), 2 φύλλα δάφνης, 1 κρεμμύδι σε φέτες, 3 σκελίδες σκόρδο πατημένες, αλάτι και πιπέρι.
2. Την επόμενη, σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι με μια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένα. Βάζουμε μέσα τη γοργόνα (αφού την έχουμε στραγγίξει) και τη σοτάρουμε, να πάρει χρώμα.
3. Βάζουμε 1 ποτήρι με νερό και τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
4. Πριν αρχίσει να "λιώνει" η γοργόνα, σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε όλα τα κρεμμύδια (1 κιλό) ολόκληρα μαζί με μια σκελίδα σκόρδο (πατημένη) και τα σοτάρουμε.
5. Τα στραγγίζουμε από το λάδι (που τα έχουμε σοτάρει) και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη γοργόνα
6. Εκεί θα βάλουμε άλλα 2 φύλλα δάφνη, πιπέρι, τους κόκκους από πιπέρι, αλάτι, μπαχάρι, τα κομμένα ντοματάκια, λίγη ζάχαρη και το κρασί.
7. Σιγοβράζουμε, μέχρις ότου σφίξει η σάλτσα.
8. Το νερό πρέπει να είναι ελάχιστο, δεν θέλουμε να μας γίνει... σούπα...

No comments:

Post a Comment