Thursday 4 September 2014

κόκκινη γραμμή δεμένη, στην προπαγάνδα τυλιγμένη...

κάτι που η αξιόπιστη γυάλινη σφαίρα μας το είχε προβλέψει..

Προς Βατερλό η αξιολόγηση του Παρισιού

Τελευταία ενημέρωση : 04.09.2014, 16:00

Αποδομεί η τρόικα στο Παρίσι την εικόνα τεχνητής αισιοδοξίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση, δίνοντας ραντεβού τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα για τα "αγκάθια" της ατζέντας. Χάσμα χωρίζει τις εκτιμήσεις τρόικας – Αθήνας για το δημοσιονομικό κενό το 2015, με τους ελεγκτές να το ανεβάζουν στα 2 δισ. ευρώ, με άμεση συνέπεια τη λήψη νέων μέτρων. Εξαιρετικά επιφυλακτική εμφανίζεται η τρόικα στις προτεινόμενες φοροελαφρύνσεις, χωρίς να ανάβει το πράσινο φως, ζητώντας ισοδύναμα μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αναβολή κατάθεσης της τροπολογίας που αναμενόταν σήμερα και θα προέβλεπε αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό κενό, αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών το εκτιμούσε στα 700 εκατ. ευρώ, εκτίμηση που απέχει πολύ από τα 2 δισ. ευρώ των ελεγκτών. Το θέμα παραπέμπεται – μαζί με πολλά ακόμη – στο δεύτερο γύρο της αξιολόγησης στην Αθήνα, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πανωλεθρία – σύμφωνα με πληροφορίες – έχει υποστεί το κυβερνητικό κλιμάκιο στην ατζέντα του υπουργείου Εργασίας.

Οι ελεγκτές επιμένουν στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων ανοίγοντας το δρόμο της απόλυσης δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που θα αντικατασταθούν από νέους με φθηνά μεροκάματα.

Εμφανής είναι η επιμονή της τρόικας και στην αλλαγή του πλαισίου για τις απεργίες, ώστε αυτές να αποφασίζονται από το 50+1 του συνόλου των εργαζομένων και όχι των παρόντων, αλλά και στην επαναφορά του δικαιώματος των εργοδοτών για ανταπεργία (λοκ άουτ).

Να καθυστερήσει τη λήψη αποφάσεων για τις ομαδικές απολύσεις επιχείρησε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ζητώντας να προηγηθεί η αξιολόγηση του μέτρου από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

πηγή: αυγή

No comments:

Post a Comment