Sunday 8 June 2014

ανάπτυξη περιεχομένου πέντ έξι πορτοφολιών...


Πορεία διαμαρτυρίας στις Σκουριές. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε

8 June 2014




Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας για την ολοένα και αυξανόμενη καταστροφή του βουνού Κάκαβος διοργανώνεται σήμερα στις Σκουριές της Χαλκιδικής από τις επιτροπές αγώνα ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού.

Η πορεία εντάσσεται σε έναν νέο κύκλο κινητοποιήσεων του κινήματος ενάντια στο χρυσό μετά και τις τελευταίες διαπιστώσεις  ότι η εταιρεία επιταχύνει τις παράνομες και καταστροφικές εργασίες της στο βουνό προσπαθώντας να φέρει προ τετελεσμένων τους κατοίκους της περιοχής.

Συνεχής ενημέρωση

13:53: Παραμένουν οι διαδηλωτές στο σημείο.
13:04«Ανάπτυξη σημαίνει ο μπάτσος στη βροχή, τα δέντρα πεθαμένα κ οι εργάτες μες τη γη» φωνάζουν ειρωνικά οι κάτοικοι στις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούν τον χώρο.
12:50: Οι διαδηλωτές υπό βροχή έφτασαν στο σημείο όπου η εταιρία εκτελούσε παράνομα εργασίες θεμελίωσης και ανέγερσης εργοστασίου εμπλουτισμού. Εκεί βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Διαδηλωτές έχουν ανέβει στα κάγκελα που απαγορεύουν την είσοδο στο συγκεκριμένο μέρος και φωνάζουν συνθήματα.
12:14: Οι διαδηλωτές έφτασαν με αυτοκινητοπομπή έως τη διασταύρωση απ’ όπου ακολουθεί ο δρόμος για το open pit. Πλέον συνεχίζουν πεζή την πορεία διαμαρτυρίας προς το μέρος όπου η εταιρία εκτελούσε παράνομα εργασίες θεμελίωσης και ανέγερσης ενός τεραστίων διαστάσεων εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές.
 [...]

πηγή: alterthess

No comments:

Post a Comment