Thursday 5 June 2014

αδικήματα γραμμένα στην άμμο..


Κωνσταντοπούλου: Εμείς πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι θα κλείσει η Βουλή

05 Ιουνίου 2014

Από τα ΜΜΕ πληροφορήθηκαν οι βουλευτές ότι μεθοδευόταν από την κυβέρνηση το κλείσιμο της Βουλής, όπως ανέφερε μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου – κάτι που ωστόσο μάλλον δεν ίσχυε για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος νωρίτερα στην τοποθέτησή του στη Βουλή είχε προοικονομήσει το κλείσιμο της Βουλής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε μάλιστα ότι η επίσημη στάση του προέδρου της Βουλής και του προεδρεύοντος χθες Χρήστου Μαρκογιαννάκη όχι μόνο δεν επιβεβαίωσε τη σχετική φημολογία που κυκλοφορούσε, αλλά αντίθετα παραπλάνησε τους βουλευτές, με τον κ. Μαρκογιαννάκη να ανακοινώνει στο τέλος της συνεδρίασης ότι οι εργασίες της Ολομέλειας συνεχίζονται κανονικά.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν είναι αλήθεια πως στη Βουλή είχαν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες, αντιτείνοντας ότι υπήρχε το πολύπαθο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που ήταν έτοιμο για συζήτηση, ενώ άλλα πέντε νομοσχέδια συζητούνταν σε επίπεδο επιτροπών της Βουλής και ακόμα 63 σχέδια και προτάσεις νόμου βρίσκονται στα «συρτάρια» του κοινοβουλίου.

Για το θέμα της παραγραφής τυχόν αδικημάτων για υπουργούς της περιόδου 2009-2012, ξεκαθάρισε ότι σε όσες περιπτώσεις τα αδικήματα αυτά αφορούν στο πολίτευμα δεν υπάρχει παραγραφή, όμως εκτίμησε πως οι θιγέντες υπουργοί θα επικαλεστούν το επιχείρημα της παραγραφής, αναφέροντας ως «πρωταθλητή» στον τομέα αυτό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
 

No comments:

Post a Comment