Thursday 3 April 2014

πλημμυρίσαμε..

Ακροδεξιά στα γονίδια

Ήταν τον Νοέμβριο του 2011 που ο “αβεροφικός”, όπως και ο Αντώνης Σαμαράς και αυτό έχει τη σημασία του, Σωτήρης Χατζηγάκης, διαγραφόταν από τον Αντώνη Σαμαρά επειδή κατήγγειλε πως κάτω από την ταμπέλα της Νέας Δημοκρατίας έχουν βρεθεί ακροδεξιά σταγονίδια. Τριάμισι χρόνια μετά, ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και δεξί του χέρι, Τάκης Μπαλτάκος, παραιτείται όταν ο κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, έβγαλε στη δημοσιότητα το βίντεο μίας από τις προσωπικές τους συζητήσεις όπου μοιράζονται την αγωνία της έκβασης της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Από τις ημέρες που ο Σ. Χατζηγάκης έκανε την δήλωση που τον έθεσε εκτός Νέας Δημοκρατίας έχει περάσει πολύς καιρός και πολλές στιγμές. Οι μεταγραφές του Άδωνη Γεωργιάδη, του Θανάση Πλεύρη και του Μάκη Βορίδη είναι τρεις από αυτές. Η τηλεοπτική καριέρα του Φαήλου Κρανιδιώτη ως προσωπικός φίλος και σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, είναι ακόμα μία.

Ακόμα είχαμε το κλείσιμο της ΕΡΤ με τον τρόπο που έγινε, την ρητορική του Αντώνη Σαμαρά περί ανακατάληψης των πόλεων (που προηγήθηκε της Χρυσής Αυγής), τις επιθέσεις της αστυνομία σε αναρχικά στέκια, με πολύ μικρότερες αντίστοιχες επιτυχίες με τις συμμορίες που λυμαίνονται την νύχτα.

Αλλά είχαμε και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον πνιγμό ή την εξαφάνισή μεταναστών όταν οι συνθήκες το επέτρεπαν, τις επιθέσεις των ΜΑΤ σε δασκάλους, καθηγητές, αγρότες, καθαρίστριες, λιμενεργάτες, φοιτητές, άνεργους, τους κατοίκους των Σκουριών και της Ιερισσού, βουλευτές, ευρωβουλευτές, ηλικιωμένους, και κάθε λογής διαμαρτυρόμενο για την επιβαλλόμενη πολιτική.

Συνέβησαν πολλά τα χρόνια που ακολούθησαν τη διαγραφή του Χατζηγάκη από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, που κατά δήλωσή του δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του φασίστα.

Ένα κοινό που έχει ο Αντώνης Σαμαράς με τους υπόλοιπους Έλληνες είναι πως αρκετοί από τους τελευταίους πιστεύουν το ίδιο για τον εαυτό τους. Γι’ αυτό και τα δύο σχεδόν τελευταία χρόνια, δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα που μας κυβερνά μια παρέα με τουλάχιστον θολές καταβολές, φανερά ακροδεξιές, πάντα αγκαζέ με τους αγαπημένους τεχνοκράτες των αγορών. Οι περισσότεροι δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα που άνθρωποι που όταν εμφανίστηκαν στο πολιτικό προσκήνιο ήταν ανέκδοτα για όλους μας, σήμερα είναι σε κορυφαίες θέσεις στο κοινοβούλιο.

Ο φασισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με Κασιδιάρηδες και Μιχαλολιάκους. Έχει ανάγκη και από Μπαλτάκους, και Φαήλους και Αδώνηδες. Όπως έχει και από Καλαντζήδες, και Τζαμτζήδες αλλά και Τάνιες Ιακωβίδου. Τους χρειάζεται όλους αυτούς ο φασισμός, γιατί το μάθημά του από την Ιστορία το έχει πάρει. Όσο πιο καλά κρύψει το πρόσωπό του τόσο πιο πολύ θα ζήσει.

Σήμερα, τα σταγονίδια που κατήγγειλε ο Χατζηγάκης λίγους μήνες πριν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, έχουν πλέον μουσκέψει ολόκληρη την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Γι’ αυτό και παρά τα όσα συμβαίνουν, κανένας “Χατζηγάκης” δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής να νιώσει την αντίστοιχη ευθιξία. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και με σταγονίδια με κάτουρο ανακατεμένο με πετρέλαιο και φαγουρόσκονη να μούσκευε δεν θα έβγαζε άχνα, αφού έχουν χάσει από καιρό την ευθιξία και την αξιοπρέπειά τους.

Το ζήτημα είναι αν τα σταγονίδια της ακροδεξιάς έχουν καταφέρει να μουσκέψουν τόσο πολύ την κοινωνία μας, που πλέον έχουν μεταλλάξει και τα ίδια της γονίδια.

Κάτι τέτοιες ώρες αναρωτιέμαι μήπως από την Ιστορία πήρε μόνο ο φασισμός το μάθημά του…

No comments:

Post a Comment