Sunday 6 April 2014

με την εθνική και τον σοσιαλισμό


Ο Βενιζέλος σηκώνει στους ώμους του το παρακράτος του Σαμαρά

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤAΚΗΣ

06 Απριλίου 2014

Το συμπέρασμα που έβγαλε ο Βενιζέλος από την υπόθεση Μπαλτάκου είναι ότι πρέπει να ενισχυθεί ο προοδευτικός πόλος της συγκυβέρνησης, διότι, εκτός των άλλων, εγγυάται και τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τη διαφάνεια. Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ, λέει ο Βενιζέλος, για να σας προστατεύσουμε από τους Μπαλτάκους. Να μας προστατεύσει από τους Μπαλτάκους το κόμμα που έκανε κυβέρνηση τους Μπαλτάκους και τους κράτησε εκεί μέχρι προχθές που κυκλοφόρησε το βίντεο της ντροπής.

Τους κρατάει ακόμη στην κυβέρνηση τους Μπαλτάκους το ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος κάλυψε χθες τον Σαμαρά και το ακροδεξιό παρακράτος του, έδωσε ανάσα στην καταρρέουσα κυβέρνηση της εκτροπής. Ο Βενιζέλος είναι από χθες απολύτως συνένοχος για όσα διέπραξε και όσα πρόκειται να διαπράξει στο μέλλον το καθεστώς του Σαμαρά. Πήρε την υπόθεση πάνω του, αδειάζοντας σαν σακιά όσους από το κόμμα του έδειχναν τον δρόμο της εξόδου από την κυβέρνηση.

Ο Βενιζέλος άδειασε τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, άδειασε τον τ. πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, τους άδειασε και πολύ καλά τους έκανε. Όποιος δεν επιθυμεί τη συνύπαρξη με την ακροδεξιά δράκα του Σαμαρά δεν αρκεί να κάνει δηλώσεις, πρέπει να ρίξει αμέσως την κυβέρνηση. Η θεσμική δυνατότητα υπάρχει, οι βουλευτές υπάρχουν, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. Τα υπόλοιπα είναι αδάπανες μεγαλοστομίες, για να κλείνουμε το μάτι στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους και να κάνουμε το κομμάτι μας στα τηλεπαράθυρα και τα Τwitter.

Ο Βενιζέλος στήριξε τον Σαμαρά λέγοντας ψέματα. Δεν ήταν δικό του το ψέμα του Βενιζέλου, κυκλοφορούσε από προχθές στην πιάτσα κι αυτός το αναβάθμισε βάζοντάς το στο στόμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. «Είναι τραγικό για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, κάποιες προοδευτικές δυνάμεις να υιοθετούν τους ισχυρισμούς της προκειμένου να αποκομίσουν μικρά κομματικά οφέλη», δήλωσε ο Βενιζέλος, προχωρώντας σε άνευ προηγουμένου στρεψοδικία. Εμφάνισε τα λόγια του Μπαλτάκου ως λόγια του Κασιδιάρη, έκρυψε ότι τις αποκαλύψεις τις έκανε ο Μπαλτάκος και όχι ο Κασιδιάρης. Ο Μπαλτάκος μίλησε για σχέδιο ανάκτησης της πρώτης θέσης από τη Ν.Δ., ο Μπαλτάκος μίλησε για παρεμβάσεις υπουργών στη δικαιοσύνη.

Με τον Μπαλτάκο συγκυβέρνησε επί ένα χρόνο και η ΔΗΜ.ΑΡ. Αυτοί τουλάχιστον έφυγαν, έφυγαν όμως σιωπηλά, χωρίς να μας ενημερώσουν για όσα συνέβαιναν στα υψηλά κλιμάκια. Τώρα που ο ακροδεξιός οχετός βγήκε στην επιφάνεια, ο Φώτης Κουβέλης αποκάλυψε ότι «είχαμε ομολογημένο δημόσιο λόγο ότι 'αν δεν ψηφίσετε εσείς της ΔΗΜ.ΑΡ. το τάδε νομοσχέδιο, δεν θα πέσει η κυβέρνηση διότι θα συνεργαστούμε με τη Χρυσή Αυγή'». Γιατί τα λέει τώρα και δεν τα έλεγε τότε που διατυπώνονταν οι απειλές; Γιατί δεν φρόντισε να διαλυθεί το ακροδεξιό παρακράτος τότε που ήταν ακόμη στα σπάργανα;

Και μια τελευταία ερώτηση προς τον κ. Κουβέλη: Μετά το βίντεο του Μπαλτάκου, εξακολουθεί να τηρεί ίσες αποστάσεις απέναντι στη Ν.Δ. και στον ΣΥΡΙΖΑ;

No comments:

Post a Comment