Friday 18 April 2014

τα μπλου-τσιπς του Σόϊμπλε..



Σόϊμπλε: Σαμαράς και Στουρνάρας αποδίδουν

[τι δήλωσε για τις επενδύσεις του στην αποικία]

18 Απρ. 2014

Την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργεύοντα Αντώνη Σαμαρά και σε αυτόν που υποδύεται τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του πριν αναχωρήσει από τη Ουάσιγκτον όπου συμμετείχε στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Μιλώντας στην «Καθημερινή» ανέφερε ότι ελπίζει ο Α. Σαμαράς να έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των ελλήνων ολιγαρχών.

«Είμαι ενθουσιασμένος που οι επιτετραμμένοι μας Σαμαράς και Στουρνάρας αποδίδουν και φέρνουν αποτελέσματα και ελπίζω ότι ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει να πείθει την πλειοψηφία των Ελλήνων ολιγαρχών, ότι αυτός είναι ο μόνος που εγγυάται τα συμφέροντά τους», σημείωσε.

Δηλώνοντας «ικανοποιημένος για την παράσταση της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές», παράλληλα προειδοποίησε ότι δεν πρέπει η χώρα να επαναπαυθεί. «Ήταν μια πολύ πετυχημένη παράσταση για την Ελλάδα και η αντίδραση των φιλοθεαμόνων αγορών ήταν πολύ θετική. Η χώρα σας θα αποκτήσει σταδιακά χαρακτήρα μιας υπερσύγχρονης ΕΟΖ. Βέβαια, θα χρειασθεί χρόνος, και εδώ ο κύριος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός. Αλλά η Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσουν στον μονόδρομο της εξυγίανσης που κινούνται», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών η προπαγάνδα στην Ελλάδα «πάει καλά, καλύτερα από ό,τι αναμέναμε». Ως παράδειγμα έφερε την υπόθεση Μπαλτάκου, σημειώνοντας: «Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ξεσπούσε τέτοιο σκάνδαλο με τον γγ. του Υπουργικού Συμβουλίου και δεξί χέρι του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί, προκηρύσσοντας άμεσα εκλογές. Στην αποικία μας όμως, όχι μόνον δεν άνοιξε μύτη, αλλά τα ΜΜΕ συνεχίζουν απτόητα να ανακηρύσσουν δημοσκοπικά τον Σαμαρά ως «καταλληλότερο». Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, ούτε να το παρακάνουμε. Οφείλουμε να κρατάμε κάποια προσχήματα. Αυτή είναι η επίφαση της δημοκρατίας. Να κρατάς τα προσχήματα. Γι’ αυτό αναζητούμε τη σωστή ισορροπία στο στύψιμο των Ελλήνων. Αλλά είμαι αισιόδοξος ότι τα αποτελέσματα των επόμενων ευρωεκλογών στην Ελλάδα θα είναι φιλομνημονιακά, αντικατοπτρίζοντας τον ραγιαδισμό των ιθαγενών της».


οι αληθινές δηλώσεις του Σόϊμπλε εδώ

No comments:

Post a Comment