Friday 14 March 2014

"αξιοποίηση" με lamda κεφαλαίο


«Ελληνικό» με ένα Lamda

ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΛΑΤΣΗ

«Δεν το βλέπει ο ελληνικός λαός ότι αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής; Κάποιοι μοιράζουν τα... ιμάτια της ελληνικής οικονομίας».

«Δεν μπορεί να λέμε ότι υπάρχει μόνο ένας στον πλανήτη που ενδιαφέρεται για το καλύτερο «φιλέτο» της Ανατολικής Μεσογείου». Πολιτικές αντιδράσεις πυροδοτεί η υπόθεση του διαγωνισμού για την «αξιοποίηση» του Ελληνικού, που ξεκίνησε με εννέα υποψήφιους-ενδιαφερόμενους για να καταλήξει με μία δεσμευτική προσφορά, αυτή της Lamda Development -συμφερόντων Ομίλου Λάτση.
 
Τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής (αριστερά) όσο και ο ευρωβουλευτής της Δράσης Θεόδωρος Σκυλακάκης εξαπέλυσαν πυρά κατά του διαγωνισμού.

Τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής όσο και ο ευρωβουλευτής της Δράσης Θεόδωρος Σκυλακάκης εξαπέλυσαν πυρά κατά του διαγωνισμού. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (μιλώντας στον Real fm) ανέφερε συγκεκριμένα πως «αυτό είναι διαπλοκή. Αυτός είναι ο ορισμός της διαπλοκής».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «το "φιλέτο" του Ελληνικού, που τέτοιο κομμάτι δεν υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, το διεκδικεί ένας, ενώ υπήρχαν δέκα -αρχικά- ενδιαφερόμενοι. Δεν το βλέπει ο ελληνικός λαός ότι αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής;». «Κάποιοι μοιράζουν τα... ιμάτια της ελληνικής οικονομίας, η οποία είναι σταυρωμένη αυτή την ώρα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Δράσης υποστηρίζει πως «είναι αδιανόητο το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας να φύγει με μια προσφορά σαν να μην υπάρχουν επενδυτές».

«Δεν μπορεί να λέμε ότι υπάρχουν επενδυτές για να αγοράσουν, πιθανόν μέσα στο χρόνο, ελληνικά ομόλογα και υπάρχει μόνο ένας στον πλανήτη που ενδιαφέρεται για το καλύτερο "φιλέτο" της Ανατολικής Μεσογείου», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης και επισήμανε:

«Ας κάνει ένα δεύτερο διαγωνισμό η κυβέρνηση, εάν το τίμημα δεν είναι πάρα πολύ υψηλό. Θα πάρει μερικούς μήνες. Αν μη τι άλλο, θα μπορέσει να δώσει το Ελληνικό μετά την τακτοποίηση του ελληνικού χρέους -που θα γίνει υποτίθεται τους επόμενους μήνες-, κάτι που θα αυξήσει δραματικά το τίμημα».

Αλλά και ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής) τόνισε ότι «θα δίναμε μάχη και θα προσπαθούσαμε να ανατρέψουμε και δεν θα υπογράφαμε, ούτε θα δίναμε έγκριση, στην ιδιωτικοποίηση, παραδείγματος χάρη, τη γενική του παραλιακού μετώπου που θα δημιουργήσει κατάσταση για να κερδίσουν κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι και ο λαός, σε τελική ανάλυση, ούτε μπάνιο δεν θα μπορεί να κάνει». «Μιλάω για το Ελληνικό, τον Αστέρα Βουλιαγμένης και όχι μόνο», πρόσθεσε.

Στο πώς δόθηκε στην... εκπνοή η έκταση του πρώην αεροδρομίου στη Lamda Developemnt είχε αναφερθεί (και) στις 2 Μαρτίου η «Κ.Ε.» (Ελληνικό - ένα φιλέτο για τον κύριο Λάτση, ρεπορτάζ της Ντίνας Καράτζιου). Η «Κ.Ε.» επανήλθε (9/3) με τον εύγλωττο τίτλο «Ελληνικό - διαγωνισμός για έναν, τον Λάτση», θυμίζοντας όλη την επίμαχη 5ετία από τα έργα και ημέρες Γ. Παπανδρέου - Χ. Αθεμπίγιο - Γ. Παπακωνσταντίνου μέχρι τη διοίκηση Κ. Μητρόπουλου στο ΤΑΙΠΕΔ και την κατάληξη στη Lamda Development.

Μ. ΓΕΛΑΝΤΑΛΙΣ
 
πηγή: enet

No comments:

Post a Comment