Thursday 6 March 2014

η πυραμίδα της διαπλοκής

όλοι αυτοί για τους οποίους μιλάει ο εισαγγελέας δεν είναι τρομοκράτες....
δεν είναι "επικίνδυνοι" αντιεξουσιαστές..
δεν είναι κουκουλοφόροι-αναρχικοί...ούτε οροθετικοί, ούτε εξτρεμιστές...
πιθανότατα να μην είναι και άθεοι..
και σίγουρα δεν λένε πράματα που σοκάρουν τον Σίμο και την Άννα-Μισέλ..

όπως και να'χει δεν εντάσσονται σε κανένα από τα διαβόητα "άκρα" της τρου-τιμ του antonis_

είναι "παράγοντες"
στάνταρ "αξιότιμοι"
από αυτούς που καταδικάζουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται..
και είμαι σίγουρος ότι κάνουν καταπληκτική παρέα στα κοκταίηλ πάρτυ!

γλίτσα πουδραρισμένη που λένε..


Νικολούδης: “Τόσα χρόνια εισαγγελέας, σκάνδαλο σαν της Proton δεν είχα ξαναδεί”

“Αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν καλάσνικοφ και μάσκες, αλλά ΜΜΕ”

Aποκαλυπτικός για το μέγεθος της διαπλοκής στην υπόθεση Proton, ήταν μιλώντας στη Βουλή, ο επικεφαλής της Αρχής για το βρώμικο χρήμα Παναγιώτης Νικολούδης.

Υποστήριξε ότι τόσα χρόνια που είναι εισαγγελέας δεν είχε ξαναδεί τέτοιου μεγέθους σκάνδαλο και αναφέρθηκε σε έναν νέο τύπο εγκληματία που αναδύθηκε από αυτό, του εγκληματία με σπουδές στο ξέπλυμα χρήματος. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι όλες οι ληστείες που έχουν γίνει στα χρόνια που αυτός είναι εισαγγελέας δεν φτάνουν στο μέγεθος του σκανδάλου σε μία και μόνο τράπεζα.

«Αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν καλάσνικοφ και μάσκες, άλλα ΜΜΕ. Καθένας απ´ αυτούς ή είχε δικό του ΜΜΕ -εφημερίδα ή κανάλι- η είχε μισθώσεις ΜΜΕ. Παντού υπάρχει διαφθορά και παντού υπάρχει διαπλοκή. Όσον αφορά τη διαπλοκή στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι οικονομική ελίτ, πολιτική ελίτ και ΜΜΕ. Εδώ είναι ανάποδα: οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και τρίτη η πολιτική ελίτ. Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής παίζουν μειωμένο ρόλο. Τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στη διαπλοκή», είπε ο κ. Νικολουδης.

Αναλύοντας τον τρόπο που χορηγούνταν τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες, σημείωσε ότι οι τράπεζες αυτές χωρίζονται σε δυο κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία βρίσκονται η Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η FBB του Βίκτορα Ρέστη και η τράπεζα Χαλκίδας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως ανέφερε ο κ.Νικολούδης, οι τράπεζες λειτουργούσαν και ό,τι έκαναν το έκαναν για να ωφεληθούν οικονομικά οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των τραπεζών.

Στη δεύτερη κατηγορία είναι το ΤΤ και η τράπεζα Πελοποννήσου που έδιναν δάνεια σε άλλους και κυρίως σε επιχειρηματίες που δεν τα επέστρεφαν ποτέ.

Ο Πρόεδρος της Αρχής μίλησε για σχέδιο με συνολικό σχεδιασμό που εκτελέστηκε από το 2007-2009. «Είχαμε ντελίριο εγκληματικών πράξεων. Η δράση ήταν μεθοδευμένη και από πίσω λειτούργησαν νομικά επιτελεία» τόνισε. Επισήμανε δε ότι ακόμη το τοπίο δεν έχει φωτιστεί.

πηγή: lifo

2 comments:

  1. Πρόσεξε το λίγο,πονηρό
    Τι μας λέει
    α-Οι Έλληνες πολιτικοί εξαναγκάζονται από τους κακούς,είναι σχεδόν αθώοι
    β-Η Πειραιώς-Σάλας/Eurobank-Λάτσης και MEGA,SKY,κλπ είναι υψηλής ποιότητας όχι σα τους φτωχοδιαβόλους αυτούς...
    Δεν είναι τυχαίο ότι τα γράφει lifo που τώρα έμαθε

    ReplyDelete
  2. η αλήθεια είναι ότι ψιλογκούγκλαρα να βρω μια πιο εκτεταμένη παρουσίαση της κατάθεσης του Νικολούδη αλλά τζίφος....
    κι εμένα η lifo μου ζέχνει Λύσιππε αλλά νομίζω ότι είναι είδηση το να μιλάει εισαγγελέας για μεγαλολεφτάδες που είτε έχουν είτε ΜΙΣΘΩΝΟΥΝ ΜΜΕ για να σκίζουν τον δημόσιο πλούτο με τη βοήθεια των εκλεγμένων υπαλλήλων τους..

    ReplyDelete