Saturday 21 December 2013

πρωκτογενές πλεόνασμα με φράουλες


Στη χώρα που σε λίγες μέρες αναλαμβάνει και την Προεδρία της Ενωμένης Ευρώπης, μέχρι πρότινος δίνονταν ως βοήθημα το ΕΚΑΣ σε περίπου 60000 συνταξιούχους κάτω των 65 ετών. Στα πλαίσια της «σωτηρίας» μας το βοήθημα αυτό που κυμαίνονταν από 50€ έως 250€ κόπηκε. Οι 22000 συνταξιούχοι κάτω των 65 στους οποίους κόπηκε η χορήγηση του ΕΚΑΣ είναι ανάπηροι. Με άλλα λόγια οι ανάπηροι δεν εξαιρέθηκαν απ’το εθνοσωτήριο μέτρο. Τι κόστος είχε για το κράτος αυτό το βοήθημα και τώρα το «γλυτώνουμε»? Περίπου 120.000.000 έουρος. Πόσα από αυτά ήταν το μερίδιο των αναπήρων? 38.000.000. Τριανταοκτώ εκατομμύρια γαμημένα έουρος. Τα στουρναροειδή του «καταλληλότερου» δεν μπόρεσαν να βρούνε ισοδύναμα για τριανταοκτώ κωλοεκατομμύρια, ώστε να συνεχίσουν να δίνουν το ΕΚΑΣ τουλάχιστον στους ανάπηρους.

Τόσο άθλιοι, τόσο ξεδιάντροποι, τόσο φιλελέδες.

Τι προπαγάνδιζαν οι αληταράδες δημοσκοπικά πριν τις εκλογές? «Ευρώ πάση θυσία» 200% δεν βγάζανε οι τηλεθεατές του ευαγγελάτου και της τρέμη? Ευρώ με κάθε κόστος λοιπόν. Ακόμα κι αν σου κοστίσει τη ζωή σου «Κουώστα».

υ.γ. Ο τρόπος που απευθύνθηκε η βασιλευοφιλημένη Μισέλ Ασημακοπούλου στον Κώστα της, είναι ενδεικτικός του πόσο σε νοιάζονται περιττέ τηλεθεατή.

No comments:

Post a Comment