Thursday 3 October 2013

ο φρόντμαν του φαήλου

Φαήλος Σαμαράς

Οκτωβρίου 03, 2013

Πιστός στα χνάρια των συνεργατών του Χρύσανθου Λαζαρίδη και Φαήλου Κρανιδιώτη, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του από την Αμερική ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε ότι αφορά τη θεωρία των δύο άκρων.

Ο κ. Σαμαράς, προχώρησε σε μία το λιγότερο εμφυλιοπολεμική και αντιδημοκρατική δήλωση από τις ΗΠΑ αναφορικά με τις εξελίξεις στη Χρυσή Αυγή. Ο πρωθυπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι μετά τη Χρυσή Αυγή, πρέπει να αντιμετωπίσει και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Δηλαδή ο κ. Σαμαράς όχι μόνο δε φαίνεται να απορρίπτει τη θεωρία των δύο άκρων που εμπνεύστηκαν οι δύο στενοί του συνεργάτες, αλλά την ενισχύει και μάλιστα με τρόπο ανησυχητικό.

Με τη λογική Σαμαρά, όλα τα κόμματα της Αριστεράς και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, που διαφωνούν με τη λογική των μνημονίων και συχνά πυκνά κάνουν λόγο για έξοδο από την ευρωζώνη και την εφαρμογή μιας διαφορετικής πολιτικής από αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση, συνιστούν απειλή για τη Δημοκρατία.

Ο πρωθυπουργός κατά τα φαινόμενα διέπεται από πολιτικό μακιαβελισμό. Λόγω αδυναμίας στο να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, εξαιτίας της αδιέξοδης πολιτικής που ακολουθεί, απεργάζεται σενάρια διώξεων σε κόμματα που η λειτουργία τους δεν έχει καμία σχέση με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Η διαφορετική πολιτική τοποθέτηση κατά τον ίδιο και τους συνεργάτες του ποινικοποιείται.

Μαθήματα δημοκρατίας από Σαμαρά, Φαήλο και τον Χρύσανθο.

No comments:

Post a Comment