Sunday 4 August 2013

"κάθε ανάπτυξη θέλει και τον βωμό της"


Ή ανθρωποθυσίες ή χάος, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην «Real News» την Κυριακή. Για να προσθέσει ότι για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι απαραίτητος ο κοινωνικός κανιβαλισμός, απαντώντας εμμέσως και στους βουλευτές της ΝΔ που θέλουν «άρτον και θεάματα». (όλο το παρασκήνιο εδώ για όσα συμβαίνουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο)

Αν δεν γίνουν οι εκτελέσεις, αν δεν προχωρήσουμε στις θυσίες 15.000 παρθένων στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί, δεν πρόκειται ούτε καν να πάρουμε τις επόμενες δόσεις, δηλώνει ο κ. Στουρνάρας. «Οι σφαγές δεν γίνονται ούτε για δημοσιονομικό όφελος ούτε για μείωση των υπαλλήλων του Δημοσίου, αλλά για την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα σε μια σύγχρονη ΕΟΖ», προσθέτει με κασιδιάρικο νάζι.

Παράλληλα, προσπαθεί να καθησυχάσει τους δημοσίους υπαλλήλους, επισημαίνοντας πως οι σφαγές δεν σημαίνουν αυτομάτως και πόνο, καθώς το Υπουργείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει προμηθευθεί κεραμικές λεπίδες της τελευταίας λέξης της νανοτεχνολογίας, οι οποίες και κόβουν το λαιμό μέχρι να πεις «εγέρθουτου». Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι για τις 15.000 εκτελέσεις θα τελεστεί μνημόσυνο δημοσία δαπάνη..

Αναφερόμενος εκ νέου στις δηλώσεις του περί «κόπωσης» των βολευτών, διευκρίνισε ότι δεν απευθυνόταν στο κυνοβούλιο, αλλά στους δανειστές που πιέζουν για φρέσκο αίμα. «Το κυνοβούλιο στήθηκε στα 4 σε πολύ δυσκολότερες καταστάσεις. Τώρα που το φως στο τούνελ έχει γίνει παγκόσμιο ανέκδοτο, η πλειοψηφία των βολευτών μας, κουνάνε την ουρά τους πιο καμαρωτά και πιο ξεδιάντροπα», δήλωσε. «Δεν ξέρω αν θα πάμε σε κανονική-δηλαδή με τανκς-χούντα για την καταψήφιση ενός νομοσχεδίου, θα δούμε», είπε ο κ. Στουρνάρνας, αναφερόμενος εμμέσως στις προειδοποιήσεις του γραμματέα της σελινόψυχης παράστασης Τ. Μπαλτάκου.

Σε ό,τι αφορά τις παρατηρήσεις πως ο ίδιος αποτελεί το πρωτοπαλίκαρο του «γαμώ-το-κεφάλι-μου» πρωθυπουργού, απάντησε πως δε νιώθει μαφιόζος. Τη συγκεκριμένη θέση την ανέλαβε, επειδή είχε καθήκον απέναντι στα πρώην αφεντικά του, στα οποία και αισθάνεται υποχρεωμένος για το μέχρι τώρα «σπρώξιμό» του και σημείωσε πως δεν διαθέτει πολιτικές φιλοδοξίες. «Εγώ σήμερα είμαι εδώ, αύριο είμαι σε καμιά τρίπατη μεζονέτα στο Μαλιμπού, να κάνω τον επισκέπτη καθηγητή», τόνισε. «Αλλά όσο ο αρχηγός όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά τον βγάζουν και "καταλληλότερο", θα είμαι κι εγώ εδώ, για την παρτίδα ρε γαμώτο».

Ο κ. Στουρνάρας δεν ρωτήθηκε για την οικογενειακή του επιχείρηση, που συνάπτει συμβάσεις με το δημόσιο την στιγμή που ο ίδιος είναι υπουργός, αφού και να μην έκανε την παλαβή ο δημοσιογράφος και να τον ρωτούσε, σιγά μην έπαιρνε ειλικρινή απάντηση…

τα αληθινά αποσπάσματα της συνέντευξης εδώ

No comments:

Post a Comment