Saturday 20 July 2013

καλό κουράγκιο ντιτρόϊτ


I love Detroit

19 Ιουλ, ’13

Pitsirikos
 
Αίτηση πτώχευσης έκανε χτες το Ντιτρόιτ αλλά, ευτυχώς, έχει δολάριο και δεν κινδυνεύει να βγει από το ευρώ. Βέβαια, μπορεί η αμερικάνικη κυβέρνηση να τιμωρήσει το Ντιτρόιτ και να το υποχρεώσει από δω και πέρα να έχει ευρώ. Ίσως και δραχμή.

Το Ντιτρόιτ χρεοκόπησε επειδή οι κάτοικοί του ήταν τεμπέληδες και ζούσαν για χρόνια πάνω από τις δυνατότητές τους, αν και κάποιοι κακοήθεις υποστηρίζουν πως το Ντιτρόιτ πλήρωσε το πέρασμα από τον βιομηχανικό καπιταλισμό στην κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού και την δικτατορία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου που -αντί για προϊόντα- παράγει κοπανιστό αέρα και μεταφέρει θέσεις εργασίας από τις πλούσιες στις φτωχές χώρες με φτηνό εργατικό δυναμικό, ώστε να υπάρξει κάποτε δικαιοσύνη και να είναι όλες φτωχές.

Επίσης, το Ντιτρόιτ είχε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους που δεν δέχονταν να πάρουν μετάθεση στην Αλάσκα, με την φτηνή δικαιολογία πως είναι κρυουλιάρηδες και φοβούνται τις αρκούδες.

Για να αντιμετωπίσει την χρεοκοπία, το Ντιτρόιτ θα βάλει ΦΠΑ 23% στα χάμπουργκερ και την Coca Cola.

Οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί του Ντιτρόιτ θα μπουν στο πρόγραμμα κινητικότητας της ΝΑΣΑ και θα μεταφερθούν με διαστημόπλοια στον Άρη.

Παράλληλα, το Ντιτρόιτ περιμένει φέτος 17 εκατομμύρια τουρίστες, για να δουν τα υπέροχα αξιοθέατα με τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και τα διαλυμένα άδεια σπίτια.

Το θετικό για το Ντιτρόιτ είναι πως η πτώχευση δεν θα προκαλέσει άνοδο του ρατσισμού, αφού σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του Ντιτρόιτ είναι μαύροι, οπότε ετοιμαστείτε να ακούσετε αναλύσεις που θα αποδίδουν την χρεοκοπία στο χρώμα των κατοίκων του.

Οι κάτοικοι του Ντιτρόιτ δεν θα κινδυνεύσουν από φτώχεια εξαιτίας της χρεοκοπίας, αφού είχαν πάρει τα μέτρα τους από πριν και, εδώ και χρόνια, ο ένας στους τρεις κατοίκους του Ντιτρόιτ είναι ήδη πάμφτωχος.

Ελπίζω η κυβέρνηση των ΗΠΑ να μην κάνει καμιά παρέμβαση για να βοηθήσει το Ντιτρόιτ, γιατί οι κρατικές παρεμβάσεις είναι κομουνιστικές και δεν αφήνουν την ελεύθερη αγορά να λειτουργήσει με όλα αυτά τα υπέροχα αποτελέσματα που βλέπουμε σε τόσες χώρες του κόσμου.
 
πηγή: pitsirikos 
 

No comments:

Post a Comment