Friday 12 July 2013

αλογόκριτα χαμπέρια


Λουκέτο εσείς;...Αποκαλύψεις εμείς !


Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2013

Συνεχίζουν ακάθεκτοι μέσω διαδικτύου, οι μάχιμοι εργαζόμενοι ιστορικού περιοδικού της Τουρκίας. Εκθέτοντας έτσι ακόμα περισσότερο το καθεστώς Ερντογάν και τους διαπλεκόμενους Ομίλους ΜΜΕ.  Όπως η εταιρία Dogus, που είναι ιδιοκτήτρια του εντύπου και αποφάσισε να βάλει άρον άρον λουκέτο, για να μην δημοσιευθεί αφιέρωμα στις πρόσφατες ταραχές στην Τουρκία.

Όπως έγραψε το enet.gr: Μια παράπλευρη απώλεια των πρόσφατων διαδηλώσεων στην Τουρκία: έκλεισε το ιστορικού περιεχομένου περιοδικό «NTV Tarih». Ο λόγος; Του κατέβασε τα ρολά η ιδιοκτήτρια εταιρεία Dogus Broadcasting Group, διότι επρόκειτο να βγάλει ένα τεύχος αφιερωμένο στις ταραχές που συντάραξαν τη χώρα. Αποτέλεσμα; Αποφάσισαν οι εργαζόμενοι να ρίξουν όλο το περιεχόμενο του περιοδικού στο Internet!

Θα βρείτε όλο το πακέτο στη διεύθυνση www.yasarkenyazilantarih.com, μαζί με το πολύ εκφραστικό εξώφυλλό του. Μια εικόνα ανατολίτικης τεχνοτροπίας, που αναπαριστάνει μια πασίγνωστη σκηνή. Το «λούσιμο» με σπρέι πιπεριού τής διαδηλώτριας με το κόκκινο φόρεμα. Οσο για το αφιερωματικό τεύχος, ο διευθυντής του περιοδικού Γιουρσέλ Γκοντσού δήλωσε ότι δεν είχε διαφορά από τα υπόλοιπα. «Τη δουλειά μας κάναμε» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η έκδοση (μέση κυκλοφορία, 35.000 αντίτυπα) θα συνεχιστεί εντός των προσεχών μηνών από τους ίδιους τους εργαζομένους.

Σημειώστε ότι στο γκρουπ Dogus ανήκει και το κανάλι NTV, ένας από τους τουρκικούς διαύλους που έσκυψαν το κεφάλι στην εξουσία Ερντογάν. Η άρνηση του μάλιστα να μεταδώσει ρεπορτάζ του BBC για τα γεγονότα στο πάρκο Γκεζί οδήγησε στη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.


πηγή: pressarismenos 

No comments:

Post a Comment