Monday 3 June 2013

άσυλο μόνο σε "επενδυτές" δίνουμε...


 Απήχθη τούρκος που είχε υποβάλει τα χαρτιά του για πολιτικό άσυλο ενώ η αστυνομία υποστήριζε πως δεν γνώριζε τίποτα. Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Παρασκευής, έγινε δήλωση εξαφάνισης του συγκεκριμένου ατόμου στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και το μεσημέρι του Σαββάτου υποβλήθηκε μήνυση για αρπαγή. Η υπόθεση ανατέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα δόθηκε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Δικτύου Μεταναστών και Προσφύγων στην οδό Τσαμαδού.

Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο άτομο απήχθη το βράδυ της Πέμπτης από την οδό Σόλωνος, κοντά στην πλατεία Κάνιγγος, από αγνώστους, οι οποίοι τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο. Όπως ανέφεραν στη συνέντευξη Τύπου οι συμμετέχοντες, ο Τούρκος υπήκοος αρκετές ώρες αργότερα, βρέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης, όπου φέρεται να ανακρίνεται. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν οτι οι δικηγόροι του ενημερώθηκαν από την Τουρκική Αστυνομία ότι ο πολιτικός πρόσφυγας είναι στην φυλακή γεγονός που διαψεύδει της Ελληνική Αστυνομία η οποία δήλωνε ότι δεν γνωρίζει τίποτα .

Με λίγα λόγια ή έχουμε απαγωγή του ανθρώπου από την ίδια την αστυνομία και την παράδοση του στην Τουρκία πάρα τις διεθνής συμβάσεις ή πρόκειται για παρακρατική λειτουργία.

No comments:

Post a Comment