Thursday 13 June 2013

όχι antonis_, δεν βρέχει


Η αιχμηρή ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ στους χαρακτηρισμούς του Αντώνη Σαμαρά.
 

Ο πρωθυπουργός απόψε αναρωτήθηκε, αν κόψαμε από τον αέρα της ΕΡΤ την ομιλία του. Τον διαβεβαιώνουμε ότι η ομίλια του προβλήθηκε ολόκληρη σε ζωντανή σύνδεση. Να εκλάβουμε ως αυτοκριτική τις καταγγελίες για αδιαφάνεια και κυκλώματα και λεηλασία;...

Οι διοικήσεις διορισμένες από την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, την ώρα που απολύονταν συμβασιούχοι, έπαιρναν αποφάσεις για πρόσληψη συμβούλών και μεικτές και εξωτερικές παραγωγές σε ημέτερους, με υπέρο
γκα για την εποχή ποσά και με περιθωριακά ποσοστά τηλεθέασης. Αυτά καταγγέλλουμε τόσο καιρό που λέμε ότι δεν απεργούμε για τα προνόμια μας αλλά για να αποτρέψουμε την απαξίωση της ΕΡΤ και την περιθωριοποίηση της.

Μας αποκάλεσε τζουράσικ παρκ. Αλλά οι μέθοδοι διοίκησης που χρησιμοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην ερτ θυμίζουν παλαιοκομματικές νοοτροπίες διοίκησης που έφεραν τα αποτελέσματα τα οποία καταγγέλλει.

Είπε πως μεταδίδουμε τις ειδήσεις όπως εμείς θέλουμε. Προφανώς ο πρωθυπουργός εννοεί ότι δεν υπακούσαμε στις ασφυκτικές παρεμβάσεις, ότι αντιδράσαμε στα περιστατικά λογοκρισίας τα οποία και έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως.

Προσποιείται ότι αγνοεί ότι την τελική ευθύνη για τις ειδήσεις έχουν στελέχη που ο ίδιος επέλεξε. Δηλαδή, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος αξιολόγησε ως είδηση την επέτειο της εφημερίδας παρασκήνιο και όχι τις καταγγελίες για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ.

Είπε ο κύριος Σαμαράς ότι εμείς οι προνομιούχες ιερές αγελάδες με μισθούς 1.100 ευρώ κατά μέσο όρο, θα αποζημιωθούμε πλουσιοπάροχα. Και πως θα δικαιολογήσει στην τρόικα τις απολύσεις μας, όταν αντί να έχει δημοσιονομικό όφελος, αφού η ερτ δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προυπολογισμό και μάλιστα παρουσιάζει πλεονάσματα εκατομμυρίων, θα βάλει χαράτσι στον ελληνικό λαό για να μας αποζημιώσει.

Όσο για την προβολή της χώρας, την οποία μας κατηγόρησε ο πρωθυπουργός ότι μπλοκάρουμε, ας απευθυνθεί στους ελληνες του εξωτερικού και ας ρίξει μια ματιά στους τίτλους των διεθνών ΜΜΕ για την παγκόσμια πρωτοτυπία λουκέτου σε δημόσια ραδιοτηλεόραση και ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός μας είπε σήμερα ότι έκλεισε την ερτ για να δείξει αποφασιστικότητα. Επιτελούς απάντησε στην απορία χιλιάδων ελληνων γιατί έκλεισε την δημόσια ραδιοτηλεοραση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΡΤ

No comments:

Post a Comment