Thursday 18 April 2013

Homo-SapioFascistarus.

 Μανωλάδα : Εκστρατεία μποϋκοτάζ για τις “ματωμένες φράουλες”
 
17 Απριλίου, 2013 11:38 μμ 

Jaquou Utopie

Η εκστρατεία είναι ιντερνετική και γι΄αυτό δημοσιεύονται εδώ όλες οι φωτογραφίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν άμεσα στο διαδίκτυο, οπότε δεν ξέρω και την πηγή τους. Όποιος τις έφτιαξε τον ευχαριστώ για τα άμεσα αντανακλαστικά και το χρήσιμο εργαλείο.

Από το πληκτρολόγιο μπορείς να κάνεις ενημέρωση και τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο θέαμα. Τα υπόλοιπα τα κάνεις στην πραγματική ζωή. Κι εκεί δρούμε μαζικά και συλλογικά ενάντια στη σύχρονη δουλεία και το εμπόριο που τη συντηρεί.

Για τις ματωμένες φράουλες της Νέας Μανωλάδας έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Η βαρβαρότητα συνεχίζεται. Εργάτες δολοφονούνται.  Από εδώ διαδίδουμε το μποϋκοτάζ. Μακριά από το πληκτρολόγιο έχουμε άλλο χρέος.
Αντιγράφω από το iskra
Περί τις 18:00, το απόγευμα της Τετάρτης 17/4, εργάτες σε κτήματα στη Μανωλάδα Ηλείας μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία της περιοχής, μετά από εν ψυχρώ πυροβολισμούς που δέχθηκαν μετά από διαξιφισμό με τρείς επιστάτες-μπράβους των εργοδοτών τους, όταν ζήτησαν να πληρωθούν δεδουλευμένα πολλών μηνών!!!
Διακόσιοι περίπου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Μπαγκλαντεζανοί και άλλοι εργάτες στα χωράφια, με αφορμή την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων τους, απαντήθηκαν με πυροβολισμούς από τη μεριά δύο εκ των τριών επιστατών των εργοδοτών τους.
Ακολούθησε πανικός καθώς από τους εκατοντάδες πυροβολισμούς των δύο επιστατών της εργοδοσίας 33 εργάτες έπεσαν αιμόφυρτοι κάτω ενώ οι υπόλοιποι άρχισαν να τρέχουν προς τα χωράφια για να σωθούν από την δολοφονική απόπειρα. Οι σφαίρες , σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,τούς βρήκαν στο κεφάλι, στα μάτια, στο λαιμό, στο στήθος, σε πολλά ζωτικά όργανα.
Μάλιστα, ένας εκ των δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, που επικαλείται το portal 902.gr, είναι ο ίδιος που το καλοκαίρι του 2009 είχε δέσει δύο μετανάστες εργάτες  πίσω από ένα μηχανάκι και τους έσερνε στους δρόμους της Μανωλάδας με την υποψία και μόνο ότι είχαν κλέψει λίγα πρόβατα.
Στη συνέχεια, 10 ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο που κείτονταν τραυματισμένοι οι εργάτες και άρχισε η άμεση διακομιδή στο τοπικό Κέντρο Υγείας και τα νοσοκομεία. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ουποδιευθυντής του Κέντρου Υγείας Βάρδας, Νίκος Χούντρας, στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, το σοκαριστικό σκηνικό με τους δεκάδες αιμόφυρτους τραυματίες τού έδωσε την εντύπωση πως πρόκειται για περιστατικό από πολεμικό μέτωπο.
Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, οι 33 τραυματίες – έξι από αυτούς σοβαρά,μεταφέρθηκαν στο ΓΝ Πύργου και στο ΓΠΝ Πατρών στο Ρίο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μάλιστα, ο ένας από τους δράστες συνελήφθη, ενω άλλοι δύο αναζητούνται.
Για να πληροφορηθείτε για το τι έχει συμβεί σήμερα δείτε:
Το storyfi του Αστέρη Μασούρα: Greece: Immigrant strawberry workers shot for demanding back pay

Κι επειδή οι αλήτες φονιάδες της Μανωλάδας έχουν ιστορία, διαβάστε επίσης:
***
534828_509074925795155_41599015_n
biercqzcuae7n7z
***
69040_560432157330745_1829341378_n
***
boycott
***
boycott2
***
Απ’ το πληκτρολόγιο:
Διαδώστε την είδηση σε όσες γλώσσες γνωρίζετε
Χρησιμοποιήστε και διαδώστε τις εικόνες, τόσο του ρεπορτάζ όσο και του μποϋκοτάζ
Χρησιμοποιείστε τις παραπάνω εικόνες σαν avatar, header image, background image

Τα hashtags για την Μανωλάδα είναι :
#manolada
#bloodystrawberries
J.U.

πηγή: parallhlografos

3 comments:

  1. και άλες ελινικές επιχιρίσις εκμεταλέβοντε μετανάστες. μανιτάρια, σαλιγκάρια, ελιές κλπ.
    τι γίνετε μ' αυτά; δεν αγοράζουμε τίποτα εληνικό; κε κάπιι στη μανωλάδα είναι καλί. γιατί να την πληρόσουν όλοι;

    ReplyDelete
  2. η αλήθεια είναι ότι αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, το μποϋκοτάζ πρέπει να το αρχίσουμε απ'τους εαυτούς μας, τη σιωπηρή ανοχή και συνενοχή, το μικροαστισμό και την εξωτική μαλακία που μας δέρνει αλύπητα, πολλά χρόνια τώρα..

    ReplyDelete
  3. επειδή όμως οι μεγαλύτερες πιθανότητες προέλευσης της ΚΟΚΚΙΝΗΣ φράουλας που βρίσκεις στο Σούπερ είναι όντως από τη Μανωλάδα....
    Ας μη φαμε φέτος τόσες φράουλες, εκτός αν είναι απο τον κήπο της γιαγιάς μας.....

    ReplyDelete