Wednesday 17 April 2013

αφού το νόμιμο είναι και ηθικό...

ας βαφτίσουμε "νόμιμο" και το αυθαίρετο...

Όπως και να'χει....
Νόμος είναι τα ευρουλάκια.

α ναι...και η "Ανάπτυξη" των φιλελέδων εσχάτως...

image by gifmovie

Ο κακός χρόνος και ο κακός γείτονας
April 16, 2013 

Ευτυχώς που ήρθε η Τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού να αναμορφώσει το κράτος μας, οπότε θα γλυτώσουμε στο εξής από πάρα πολλές κακοτοπιές αλλά και αθλιότητες. Κάθε πρωί που ξυπνώ και πηγαίνω στο χωράφι, αυτό σκέφτομαι και τους ευγνωμονώ. Κάνω και δυο μετάνοιες με το κεφάλι ίσαμε τη γη και παρακαλώ τον Θεό να τους έχει γερούς τους ανθρώπους για το καλό που μας κάνουνε, φτιάχνοντας το κράτος μας.

Ένα παράδειγμα :
Κάποτε, όταν η Ελλάδα ήταν ακόμα ένα γελοίο κράτος, δίχως οργάνωση, υπηρεσίες και ελεγκτικούς μηχανισμούς, μπορούσε ο καθένας να πάρει ένα χωράφι, όχι μόνο στο πουθενά αλλά και δίπλα σου, και να χτίσει μέσα ένα αυθαίρετο με την ελπίδα ότι μια των ημερών θα το νομιμοποιήσει εκμεταλλευόμενος τις πελατειακές του σχέσεις με τον βουλευτή ή με το εν γένει πελατειακό κράτος.

Κι έχτιζε ο καθένας την κουτσουλιά του, υποβαθμίζοντας περιοχές φυσικού κάλλους, προστασίας της καλλιεργήσιμης γης, αιγιαλού κ.α., υποβαθμίζοντας έτσι ταυτόχρονα και την υπόσταση αλλά και τις περιουσίες ανθρώπων που ήδη ζούσαν εκεί. Ο παράνομος δηλαδή ερχόταν να απαξιώσει τον νόμιμο και να του αποδείξει έμπρακτα ότι στο γελοίο αυτό κράτος, το οποίο μέχρι πρότινος ζούσαμε, αλλά ευτυχώς τώρα έχει αλλάξει, όποιος πήγαινε “με τον σταυρό στο χέρι”, ήταν πάντα το κοροΐδο.

Ευτυχώς όμως, όλα αυτά, όπως και πληθώρα άλλων παρόμοιων ζητημάτων, τελειώσανε με την έλευση της Τρόικας και την αναμόρφωση του νεοελληνικού κράτους μας.

Κι έτσι μπορούμε πια εμείς οι χωρικοί να χαιρόμαστε επιτέλους τη γη μας, αφού το κράτος μας την ελέγχει και την προφυλάσσει από την αυθαίρετη δόμηση των αστών που θέλουν ένα κεραμίδι σαββατοκύριακου πάνω από το κεφάλι τους όταν αυτό κάνει διακοπές και χαλαρώνει.

Κι έτσι μπορούμε πλέον να στηριχτούμε στο κύρος του κράτους που πληρώνουμε, να βρει τους θρασείς αυθαιρεσίες και να τους τιμωρήσει όπως τους πρέπει και εμείς να μην ξεπέφτουμε πια σε ανώνυμες ρουφιανιές ή σε επώνυμες καταγγελίες για να υπερασπιστούμε τη νομιμότητα και τη γη μας.

Ευτυχώς λοιπόν που ήρθε η Τρόικα και μας γλυτώνει από τους κακούς γείτονες. Διότι, όπως έλεγε και η συχωρεμένη η κυρά Ρήνη, ο κακός χρόνος περνά, ο κακός γείτονας δεν περνά.

No comments:

Post a Comment