Wednesday 10 April 2013

ένστολα πράγματα..




 

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) κατήγγειλε σήμερα ότι η Αστυνομία προέβη σε βάναυση καταστολή των χιλίων περίπου απεργών πείνας στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας το βράδυ της Δευτέρας. Σημειώνεται ότι οι κρατούμενοι μετανάστες άρχισαν απεργία πείνας το Σάββατο ζητώντας την απελευθέρωσή τους.
Σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, «πολυάριθμη ομάδα αστυνομικών χτύπησε με ρόπαλα απεργούς πείνας, απαιτώντας να διακόψουν την κινητοποίηση τους».

Όπως περιγράφουν, ορισμένοι από τους απεργούς πείνας έπεσαν λιπόθυμοι σε κάποια κελιά και οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να ειδοποιήσουν τους γιατρούς.

Μάλιστα, κάποιοι από τους αστυνομικούς φέρονται να είπαν στους μετανάστες: «Να πεθάνετε αν δεν σταματήσετε την απεργία πείνας» και «βρωμιάρηδες να φύγετε από τη χώρα μας».

Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει επίσης ότι το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί έβγαλαν ένα μεγάλο αριθμό μεταναστών από τα κελιά τους αναγκάζοντάς τους να στέκονται μπροστά από τα σύρματα της περίφραξης του κέντρου κράτησης για επτά ώρες.

«Αυτές οι κτηνώδεις ενέργειες στοχεύουν στο σπάσιμο της απεργίας πείνας. Ρόλο ενεργό παίζουν και οι ένστολοι χρυσαυγίτες που υπηρετούν με εξαιρετική προθυμία ως ανθρωποφύλακες αστυνομικοί στο συγκεκριμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης» επισημαίνει η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της.
ΚΚΕ: «Κολαστήρια» τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών

Με αφορμή την απεργία πείνας των μεταναστών, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει τα κέντρα κράτησής τους ως σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
 
«Στην Αμυγδαλέζα και σε όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών, ακόμη και σε κρατητήρια Αστυνομικών Τμημάτων χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι φυλακισμένοι, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες και για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα, παρά μόνο γιατί θέλησαν να ξεφύγουν από την πείνα και τους πολέμους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «φυλακίζονται ακόμη και αιτούντες άσυλο, κατά παράβαση ακόμη και διεθνών συνθηκών».

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το ΚΚΕ, η τρικομματική κυβέρνηση προαναγγέλλει «τη λειτουργία και νέων τέτοιων κολαστηρίων που προκλητικά τα ονομάζει κέντρα “φιλοξενίας”, αλλά δεν είναι τίποτε άλλο παρά σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης».
 
«Αυτή η βαρβαρότητα, η κατάφωρη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που έχει οδηγήσει ορισμένους από τους κρατούμενους μετανάστες μέχρι και σε απόπειρες αυτοκτονίας, πρέπει να σταματήσει», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ ζητεί να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς και υγιεινοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας και να κλείσουν όλα τα κέντρα κράτησης, να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες. Ακόμη ζητεί να υπάρξουν αξιόπιστες και γρήγορες διαδικασίες παροχής ασύλου στους πρόσφυγες και α σταματήσουν οι επιχειρήσεις  στο πλαίσιο του Ξένιου Δία.
 
Αποσιώπηση

Ταυτόχρονα, η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» σχολίασε επί των καταγγελιών της ΚΕΕΡΦΑ ότι «τέτοιου είδους ειδήσεις αντιμετωπίζονται από τα μεγάλα ΜΜΕ ως ειδήσεις ρουτίνας και αποσιωπούνται ή περνούν στα ψιλά». Η κίνηση δηλώνει επίσης ότι «αντί να δαπανούνται σε κοινωνικές ανάγκες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τους προϋπολογισμούς της Ε.Ε. και της Ελλάδας, αυτά σπαταλιούνται για κολαστήρια».
 
«Ήρθε η ώρα να συγκροτηθεί ένα ευρύτατο μέτωπο από κάθε κοινωνικό και πολιτικό φορέα που δεν ανέχεται την ύπαρξη και λειτουργία των σύγχρονων Νταχάου. Απαιτούμε να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να σταματήσουν τα πογκρόμ του "Ξένιου Δια". Λεφτά για κοινωνικές ανάγκες, όχι για στρατόπεδα συγκέντρωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό», ζητώντας να μην εξωθηθούν μετανάστες και πρόσφυγες σε «εθελοντική επιστροφή» στις χώρες τους. 

πηγή: tvxs

No comments:

Post a Comment