Tuesday 12 February 2013

ο Μαλαχίας δεν έλεγε μαλακίες....


Σενάρια καταστροφής: Η παραίτηση Βενέδικτου φέρνει το... τέλος του κόσμου!

Μετά το αρχικό σοκ που προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ να παραιτηθεί και την ονοματολογία που έχει ήδη ξεκινήσει για τη διαδοχή του, οι ραγδαίες εξελίξεις στο Βατικανό έδωσαν για μία ακόμη φορά πρόσφορο έδαφος στους καταστροφολόγους που προβλέπουν… το τέλος του κόσμου.

Τα νέα σενάρια καταστροφής στηρίζονται σε μια παλιά προφητεία που «συνδυάζει» την παραίτηση του Πάπα με τις αυξημένες πιθανότητες να βρεθεί για πρώτη φορά ένας μαύρος ιερέας στο ρόλο του επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.

Όλα αυτά σύμφωνα με υποτιθέμενη προφητεία του Αγίου Μαλαχία, ο οποίος φέρεται να είχε προβλέψει τόσο την παραίτηση του Πάπα όσο και την έλευση ενός «μαύρου Πάπα» ο οποίος θα είναι και ο τελευταίος πριν το τέλος του κόσμου.

Η ιστορία αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Ρώμη το 1139, ο Αγιος Μαλαχίας και Αρχιεπίσκοπος της Ιρλανδίας, είχε ένα όραμα όπου του αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των αρχηγών της καθολικής εκκλησίας που θα εκλέγονταν μέχρι τη συντέλεια του κόσμου, σε μια λίστα που περιελάμβανε συνολικά 111 Ποντίφικες.

Οι «καταστροφολόγοι» υποστηρίζουν ότι τα ονόματα αυτά είχαν προβλεφθεί με απόλυτη ακρίβεια και ότι ο Βενέδικτος φέρεται να είναι ο προτελευταίος Πάπας, πριν από τον Πέτρους Ρομάνους, κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου θα έρθει η καταστροφή της Ρώμης και το τέλος του κόσμου.
Ο Αγιος Μαλαχίας φέρεται να ήταν ακόμη πιο συγκεκριμένος στην προφητεία του μιλώντας για έναν «μαύρο Πάπα».

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι μεταξύ των ονομάτων που έχουν «διαρρεύσει» για τη διαδοχή του Βενέδικτου, ως ένα από τα «φαβορί» φέρεται ο Πίτερ Τούρκσον, Καρδινάλιος από την Γκάνα.

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται επίσης οι Φράνσις Αρίνζε από τη Νιγηρία, ο Μάρκ Ουελέτ από τον Καναδά, ο Αντζελο Σκόλα από την Ιταλία και ο Οντίλο Σερέρ από την Βραζιλία.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η Καθολική Εκκλησία αμφισβητεί έντονα την επίμαχη προφητεία. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για προφητεία του Νοστράδαμου η οποία παραποιήθηκε προκειμένου να θεωρείται ότι ανήκει στον Αγιο Μαλαχία.

Η μέχρι στιγμής ιστορική εμπειρία δείχνει ότι είναι πρακτικά αδύνατο να επιλεγεί για τη θέση αυτή ένας μη Ευρωπαίος. Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να επιλεγεί κάποιος από τη Λατινική Αμερική ή την Αφρική, εκεί όπου η Καθολική Εκκλησία καταγράφει πλέον τα υψηλότερα ποσοστά προσέλκυσης νέων πιστών.

πηγή: imerisia

 

No comments:

Post a Comment