Friday 28 December 2012

golden toys

Ξεπούλησαν, χάρισαν στην ουσία μια ολόκληρη περιοχή στη Χαλκιδική, με μεγάλο ορυκτό πλούτο, αλλά και ένα αρχέγονο δάσος μοναδικής βιοποικιλότητας σε μια Καναδική εταιρεία πολυεθνικών (και Ελληνικών) συμφερόντων. Κάτι δηλαδή που δεν ανήκει σε κανέναν. Ανήκει σε όλους μας, στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές που θα έρθουν να ζήσουν...Αυτή η εταιρεία θα μετατρέψει τον χώρο σε κρανίου τόπο, θα πάρει όλο το χρυσό και το χαλκό και θα σηκωθεί να φύγει, αφήνοντας πίσω μια κατεστραμμένη για πάντα περιοχή (στις εξορύξεις χρυσού χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων τοξικών και κυάνιο).

Το οικονομικό αντάλλαγμα? Σκανδαλωδώς αστείο!

Είναι και το άλλο. Παγκοσμίως ο,τιδήποτε εξορύσσεται, ανήκει στο σύνολό του στην εταιρεία εκμετάλλευσης του ορυχείου. Και μόνο σ'αυτήν. Μην ονειρεύεστε δηλαδή χρυσά κουτάλια όταν ακούτε αυτές τις παπαριές στα ΜΜΕ ότι το 2016 η Ελλάδα θα είναι τρίτη (?) παγκοσμίως σε εξορύξεις χρυσού..
Και να είναι δηλαδή, ούτε σέντσι δεν θα πάει σε εσένα κι εμένα, ούτε σέντσι δεν θα πάει στην αποπληρωμή του περίφημου εθνικού μας χρέους.... Και ολόκληρο το βουνό να αποδειχθεί ότι είναι από χρυσό, η Ελλάδα δεν θα δικαιούται ούτε ένα στεναχωρημένο χρυσό σταυρουδάκι...

Πόσο τραγικός ξεφτίλας πρέπει να είσαι, για να έχεις συμβάλει σε ένα τέτοιο διαχρονικό έγκλημα, σε ένα τέτοιο αποικιακού τύπου ξεπούλημα του εθνικού πλούτου? Με αντάλλαγμα τι? Μερικές θέσεις εργασίας?...Κάποια λερωμένα μεροκάματα που θα στοιχειώνουν για αιώνες την κατεστραμμένη και δηλητηριασμένη περιοχή? Δείτε προς το τέλος του βίντεο την ευθυξία του εκλεγμένου. Θλιβερό θέατρο.

Στην αποικία με την ανθρωπιστική κρίση που η φτώχεια και η ανεργία θα θερίζουν, εσύ θα είσαι ο θεόμαγκας που μοιράζεις θέσεις εργασίας. Καλή φάση ε?! Με αντάλλαγμα ψηφουλάκια (το λιγότερο..).....Όλο το σόϊ...θα ψηφίζει με χέρια και πόδια "να βγάλουμε τον άνθρωπό μας".

Οι "νέες θέσεις εργασίας" θα συνοδεύει τον άλλο trendy παππά της εποχής, την περίφημη και πολυθρύλητη "Ανάπτυξη". Στο όνομά της θα βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας να γίνονται σκανδαλάρες και ξεδιάντροπα ξεπουλήματα....θα σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια μας τα δωράκια και οι μίζες σε ρυθμούς fast-track....θα πανηγυρίζουν τα παπαγαλάκια στα μπουρδελοκάναλα για την αποφασιστικότητα του antonis_...
Κι εμείς? Εμείς επί του καναπέος θα ονειρευόμαστε καμιά θεσούλα με μεροκάματο "τύπου Βιρμανίας", καμαρώνοντας τα στουρναροειδή και τους νεοναζί που ψηφίσαμε.

Η κατάντια είναι ότι για να ασχοληθεί κάποιος δημοσιογράφος και κάποιο κανάλι με όλα αυτά πρέπει να είναι ξένων συμφερόντων...(γαλλικό είναι το κανάλι του βίντεο)
Εδώ τουμπεκί. Το βαθύ Κράτος της Διαπλοκής ζει και βασιλεύει.
 
Γι'αυτό και στο βίντεο δεν θα βρείτε κανένα έλεος για εμάς τους προσκυνημένους.

No comments:

Post a Comment