Friday 29 June 2012

αιχμάλωτοι πολέμου



Γίνεται πόλεμος. Το ξέρουν;

Χρήστου Δημήτρης
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/06/2012
 
«Ο Ομπάμα να κοιτάξει τα δικά του τεράστια ελλείμματα και να μας αφήσει ήσυχους» δήλωσε τη Δευτέρα εμφανώς οργισμένος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε! Νομίζω πως αυτή η δήλωση είναι όλα τα λεφτά. Δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για το πού το πάει η γερμανική ηγεσία και εκείνο το μέρος της οικονομικής ελίτ που την στηρίζει. Η σεμνότητα και ταπεινότητα των Γερμανών πολιτών μετά την παγκόσμια καταστροφή που προκάλεσαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χάθηκε με την εξαφάνιση των παλαιών γενεών.

ΤΟ ΚΛΙΜΑ σήμερα, όπως το έχουν συνδιαμορφώσει η κυβέρνηση Μέρκελ και τα κυρίαρχα γερμανικά συγκροτήματα ενημέρωσης, είναι η απέραντη περιφρόνηση (ως και μίσος) της Ελλάδας και των Ελλήνων. Αυτό φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις και πάνω σε αυτό, δηλαδή στη γερμανική υπεροχή και εκμετάλλευση της ευρωπαϊκής περιφέρειας και όσων χωρών μπορούν να υποταχθούν στις γερμανικές διαταγές, από τα... πυρά του χρήματος και τη στρατηγική που έχει σχεδιαστεί στο Βερολίνο για οικονομική και πολιτική ηγεμονία της Ευρωζώνης, ποντάρει η Μέρκελ για την επανεκλογή της στην καγκελαρία.

ΠΟΤΕ άλλοτε μετά τον δεύτερο παγκόσμιο και τη συμφωνία που ακολούθησε, Γερμανοί πολιτικοί δεν επιχείρησαν δημόσια ανοιχτή και τόσο περιφρονητική, επιθετική ή προσβλητική δήλωση κατά αμερικανικών απόψεων. Και να φανταστεί κανείς πως η διοίκηση Ομπάμα είναι μέρος της λύσης τουλάχιστον της τραπεζικής ευρωπαϊκής κρίσης, με τον διοικητή της Fed Μπεν Μπερνάνκι να είναι διατεθειμένος να τυπώσει δολάρια για να βοηθήσει στη ρευστότητα των τραπεζικών ζόμπι της Ευρώπης.

Η ΚΡΙΣΗ στην Ισπανία από τραπεζική, με τους γερμανικούς χειρισμούς, μετατράπηκε ήδη σε κρίση χρέους που σημαίνει είσοδο στη μέγγενη του Μνημονίου. Το ίδιο συνέβη στην Κύπρο και έπεται η Ιταλία. Εκεί, με την ιταλική οικονομία σε Μνημόνιο ουσιαστικά τελειώνει και η Ευρωζώνη, αν ο νέος Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποταχθεί όπως ο Σαρκοζί.

ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ Ομπάμα καταλαβαίνει -πλέον- πολύ καλά πως η Μέρκελ όχι μόνον δεν θα συμβάλει σε μια ομαλή οικονομική περίοδο εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, αλλά αντιθέτως οι συνθήκες που επιβάλει θα ευνοήσουν τον Ρεμπουμπλικάνο υποψήφιο. Και μετά; Μετά η αδιέξοδη κρίση του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού θα χρειαστεί αίμα από τις πολεμικές συρράξεις που ήδη έχουν σχεδιαστεί όπως έχει αποκαλύψει ο Κίσινγκερ, με πρώτο στόχο το Ιράν.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, με τη νέα κυβέρνηση της εθνικής συνευθύνης, τι κάνουμε; Πώς αναλύουν τη διεθνή κατάσταση και ποιους συμμάχους αναζητούν γα τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού; Μετά τον τρόμο που έσπειραν με το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, πώς θα υλοποιήσουν μια νέα οικονομική πολιτική εξόδου από το σπιράλ της ύφεσης προς όφελος της κοινωνίας; Ποιος και γιατί θα επενδύσει σε μια κατεστραμμένη οικονομία με νεκρή την εγχώρια ζήτηση και ένα διεθνές περιβάλλον που σε συνθήκες οικονομικού πολέμου αναζητά καταφύγια για τον πλούτο που έχει συσσωρεύσει; Κατάλαβαν τίποτα από όλα αυτά ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και «Μπερλιγουερικός» Φώτης;

ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ήθελαν να πάνε ομαδικά να διαπραγματευτούν το Μνημόνιο με μόνη κόκκινη γραμμή την παραμονή στο ευρώ και ούτε καν ήξεραν ότι Βενιζέλος και Κουβέλης, χωρίς θεσμική ιδιότητα, το μόνο που θα μπορούσαν να προσφέρουν στον Σαμαρά ήταν να κάτσουν στο λόμπι της Κομισιόν και να προσεύχονται!

ΕΧΟΥΝ ήδη αρχίσει να αντιλαμβάνονται πού πάει το πράγμα και την ομηρεία στην οποία θα βρεθούν λίαν συντόμως. Οι δικαιολογίες περί καλών προθέσεων θα εξαντληθούν και οι νεοφιλελεύθερες συνταγές που έχουν επιβληθεί θα σαρώσουν ό,τι έχει απομείνει. Εθνική οικονομική πολιτική χωρίς ένα σύγχρονο ικανό και αποτελεσματικό κράτος, δεν υπάρχει και με καμιά άλλη συνταγή ο τόπος δεν μπορεί να βγει από την κρίση. Το επόμενο στάδιο είναι η τυπική ανακήρυξη της Ελλάδας σε αποικία.


  d.xristou@avgi.gr

πηγή: avgi

No comments:

Post a Comment