Saturday 2 June 2012

αυγουλόμορφοι "σερίφηδες" ξαναβγήκαν παγανιά..


Η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» αναφέρει πως «θρασύδειλοι νεοναζί χτύπησαν με δολοφονικό τρόπο σε δύο διαφορετικά σημεία σε διάστημα λίγης ώρας».

«Αρχικά επιτέθηκαν κοντά στη στάση Μπακνανά στο παρκάκι σε Αλβανό μετανάστη, κάτοικο της γειτονιάς μας 17 χρόνια μαζί με την οικογένεια του, τον οποίο παραλίγο να αφήσουν στον τόπο αφού το σπαθί(!!) με το οποίο τον διαπέρασαν από τα πλευρά του έχει κάνει ζημιά στη σπλήνα. Επιχείρησαν και δεύτερο χτύπημα στο λαιμό. Και μόνο η αναφορά των σημείων του σώματος που έβαλαν σημάδι δείχνει την πρόθεση τους. Ο μετανάστης γείτονας μας παραμένει σε σοβαρή κατάσταση στον Ευαγγελισμό», σημειώνει η Κίνηση.

«Στη συνέχεια η ίδια συμμορία ναζιστών κινήθηκε με μηχανάκια και καλυμμένα πρόσωπα και μαχαίρωσε δύο Πολωνούς μετανάστες στη γωνία της Καλλιρρόης με τη Βουλιαγμένης», προσθέτει. «Είναι φανερό ότι η έστω για 48 ώρες είσοδος των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Βουλή έχει δώσει θάρρος και θράσος σε επίδοξους δολοφόνους να μαχαιρώνουν και να χτυπούν μετανάστες προσπαθώντας να σκορπίσουν τον τρόμο.  Παρόμοιες επιθέσεις έγιναν τις τελευταίες μέρες στην Καλλιθέα, στο Βασιλικό της Εύβοιας, στο Περιστέρι και σε σταθμούς του ΗΣΑΠ, όπως μαρτυρούν εργαζόμενοι. Σε όλες τις επιθέσεις η Αστυνομία είτε τους καλύπτει είτε φτάνει αργότερα απειλώντας πολλές φορές τα θύματα των επιθέσεων. Σε κάποιες περιπτώσεις κινούνται μαζί, όπως έγινε στην επίθεση στην ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων ενάντια σε μετανάστες και φοιτητές ή στην επίθεση στα γραφεία του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος», αναφέρει η Κίνηση και καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στο παναθηναϊκό αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιούνη στην Ομόνοια στις 7μμ.

πηγή: tvxs

No comments:

Post a Comment