Monday 30 April 2012

Αφιέρωμα στην 6η Μάη

Προσέξτε: την Κυριακή 6 Μαΐου...

1. έχει γενέθλια η Ντόρα!!!

2. τελείωσαν τα "φιλαράκια"

3. είναι η μέρα του ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ και του ΙΩΒ του πολυάθλου

4. είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας (!!!)

 

Από τη Wikipedia - 6 Μαΐου

Γεγονότα

Γεννήσεις

- Ζίγκμουντ Φρόιντ, Αυστριακός γιατρός, πρωτοπόρος της Ψυχανάλυσης

Θάνατοι

Αργίες και εορτές

Ορθόδοξη Εκκλησία

  • Προφήτου Ιώβ του πολυάθλου
  • Οσίων Σεραφείμ του εν τω όρει Δομβούς (Λεβαδείας) ασκήσαντος (†1602), Μάμαντος, Ιλαρίου και Παχωμίου
  • Μαρτύρων Βαρβάρου, Δάνακτος, Δημητρίωνος, Δονάτου, Θερίνου και Μεσίρου
  • Μαρτύρων Ηλιοδώρου, Βενούστου και των συν αυτών
  • Οσίας Βενδίκτης
  • Εαντβέρτου Σκωτίας
  • Εγκαίνια ναού των Αγίων Αναργύρων εν Ψαμαθία


Ο δίκαιος Ιώβ καταγόταν από την αρχαία πόλη Αυσίτιδα, που βρισκόταν στην Αραβία, κοντά στην σημερινή Δαμασκό. Είναι γνωστός για την θαυμαστή υπομονή του στους πειρασμούς και τις θλίψεις που αντιμετώπισε, καθώς επίσης γνωστή είναι και η φράση ιώβειος υπομονή, που δηλώνει την μεγάλη υπομονή στις δυσκολίες και τα λυπηρά της ζωής.
Ευλογήθηκε πλούσια από τον Θεό με υλικά αγαθά, αλλά και δια της τεκνοποιΐας, αφού είχε επτά γιους και τρεις θυγατέρες. Επέτρεψε όμως ο Θεός να πεθάνουν όλα μαζί τα παιδιά του, να χάση όλα του τα υλικά αγαθά και στην συνέχεια να προσβληθή από ανίατη ασθένεια, που ταλαιπωρούσε όλο του το σώμα. Οι πληγές του ήταν γεμάτες πύο, μύριζαν άσχημα και τον πονούσαν και γι'; αυτό τις έξυνε με ένα όστρακο καθισμένος «επί κοπρίας» μακριά από το σπίτι του και τους ανθρώπους.
Όμως, παρά την μεγάλη του θλίψη και τον σωματικό του πόνο, συνέχισε να δοξολογή τον Θεό. Στην γυναίκα του, που τον προέτρεψε να βλασφημήση τον Θεό και να δώση τέλος στην ζωή του, απάντησε: «γιατί μίλησες έτσι σαν μία ανόητη γυναίκα; εάν δεχθήκαμε τα αγαθά από τον Θεό, τα κακά δεν θα τα υπομείνουμε;».
«Ο Κύριος έδωκεν, ο Κύριος αφείλετο" ως τω Κυρίω έδοξεν, ούτω και εγένετο" είη το όνομα του Κυρίου ευλογημένον εις τους αιώνας».
Κάποια στιγμή, βέβαια, συνομιλώντας με τους τρεις φίλους του που τον επισκέφθηκαν, λόγω του αβάσταχτου πόνου του, εξέφρασε κάποια παράπονα στον Θεό, αλλά μετενόησε και ο Θεός τον συγχώρεσε. Οι πειρασμοί έγιναν αφορμή να λάμψη η αρετή του Ιώβ και να ευλογηθή περισσότερο απ'; ο,τι πριν την δοκιμασία, αφού αξιώθηκε να δη την δόξα του Θεού και να αποκτήση άλλα παιδιά και περισσότερα αγαθά από όσα είχε προηγουμένως.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ ΚΑΛΕΙΣΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΛΥΤΟΣ! 

 

No comments:

Post a Comment