Tuesday 31 May 2011

Ο γάϊδαρος του γείτονα πάντως σφίζει από υγεία!



Η δυσφήμιση του κινήματος των "αγανακτισμένων" δίνει και παίρνει στη χώρα-ζητιάνο....
Η αδιαφορία και το σνομπάρισμα των μέσων, έγινε "ενδιαφέρον" και "συμπάθεια", αφού αυτό είναι το πολιτικά ορθό. Αυτό που δυστυχώς θα αργήσει να αλλάξει είναι η δυσκαμψία σε βαθμό λοβοτομής κάποιων (αρκετών) Αριστερών. Κριτική, διακωμώδηση, επισημάνσεις για ελλείψεις, ανακολουθίες, αμφιβολία για τα κίνητρα αυτών που κατεβαίνουν στις πλατείες, εκτιμήσεις για την αντοχή τους στον χρόνο, μιζέρια, γκρίνια.....Μας τα πετάνε στα μούτρα για να δικαιολογήσουν την αποχή τους. Για να κρύψουν τις ρυτίδες τους.

Αντί να πετάξουν από χαρά, να ελπίσουν, να ετοιμαστούν με την παρέα τους να γράψουν Ιστορία...Αντί να κατέβουν κι αυτοί στους δρόμους και τις πλατείες, χωρίς τις ιδιότητές τους, τους τίτλους και την ιστορία τους στο Κίνημα και κοιτώντας μόνο το παρόν και το μέλλον, να βρουν τις κοινές αγωνίες με τον φεϊσμπουκά δίπλα τους, να τον βοηθήσουν στην ορθογραφία στην "ανταπόκρισή" του στο twitter ή στο να αρθρώσει πολιτικά αυτό που ήδη έχει μέσα του, κάθονται πάνω στα ποσοστιαία 3αρια και 8αρια τους και μετράνε σαν γερολαδάδες υπολογίζοντας τον ρυθμό μείωσης του πλήθους καθημερινά... 

Και ανυπομονούν να επιβεβαιωθούν...χαιρέκακα.

Να ξυπνίσει όποιος τολμά και ονειρεύεται σε μια Ελλάδα που χρωστάει...

Ο νέος που πιθανόν δεν έχει ψηφίσει ποτέ στη ζωή του σας χαιρετάει από την πλατεία. Και σας χαμογελάει. Κάνει αυτό που νομίζει ότι πρέπει να κάνει, με τον τρόπο που γουστάρει και ξέρει. Ο πιτσιρικάς σας περιμένει - να ξεκολλήσετε.  Και σας χρειάζεται εσάς και την εμπειρία σας σε αγώνες, την βαθειά πίστη σας σε καλύτερες και δικαιότερες κοινωνίες. Βάλτε όσα εισαγωγικά θέλετε στην "Επανάσταση", ξεχάστε αυτά που σας απομονώνουν και κατεβείτε στους δρόμους σαν πολίτες, μιλήστε στις Γενικές Συνελεύσεις, καταθέστε προτάσεις και ιδέες.

Αν σας αγχώνει το ότι ΜΑΣ δίνεται η ευκαιρία να αγγίξουμε έννοιες ονειρικές όπως Επανάσταση και Άμεση Συμμετοχική Δημοκρατία, παρακάμπτοντας τις συνήθεις πρακτικές και διαδικασίες των κομματικών εγχειριδίων μη μασάτε, θα σας αρέσει. Σ'αυτό θα σας βοηθήσει και ο πιτσιρικάς "απολιτίκ" δίπλα σας που τα βλέπει αλλιώς.
Και ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΙ ΚΑΙ ΦΙ στην τελική!...

 Κάτι ωραίο γεννιέται αυτές τις ημέρες στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας.
Ο σπόρος έχει πέσει και αυτό που θα βγει μας αφορά όλους μας.
Πάρτε μέρος σ'αυτό και βοηθήστε να βγει όμορφο και υγιές.
Φροντίστε το να ανθίσει.

Αν δεν αντέχει ο οργανισμός σας τόση ελπίδα, τουλάχιστον μην προσπαθείτε να το ξεριζώσετε.

Αιδώς, Αργείοι!

Διαβάζω τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν διάφοροι δημοσιογράφοι και σίγουρα πολιτικοί (το ουσιαστικό είναι το αρσενικό του επιθέτου πολιτικιά, που παλιότερα σήμαινε την εκδιδόμενη, κοινώς την πόρνη) επειδή δήθεν οι Ευρωπαίοι δανειστές μας θα επιβάλουν δικούς τους φοροεισπράκτορες, μια και δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στους Έλληνες εφοριακούς. Καταλύεται η εθνική ανεξαρτησία! Ξένη Κατοχή! Εθνική υποτέλεια! είναι μερικά από τα συνθήματα-κραυγές που εκστομίζουν οι δήθεν κοπτόμενοι για την Ελλάδα πολιτικοί και δημοσιογράφοι!!!!!!!
Όμως τόσα χρόνια που οι Νεοδημοκράτες και οι Πασόκοι υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, κόμματα μεγάλα και μικρά, ελληνική εκκλησία, ποδοσφαιρικά σωματεία, συνδικαλιστικές συμμορίες, δικαστικοί φαταούλες, μεσάζοντες, μιζαδόροι, καθηγητάδες πανεπιστημίων με 42 αδρά αμειβόμενα οφίτσια (εξαιρείται ο Μπαμπινιώτης που αμείβεται μόνο από 19 θέσεις ως ολιγαρκής!) έτρωγαν με χρυσές κουτάλες,
τόσα χρόνια λοιπόν, όλοι εσείς,
υποκριτές-κερατάδες, που ήσαστε;
Τώρα σάς έπιασε η κωλοπιλάλα;
Άντε να χαθείτε, γουρούνια της λάσπης!
Εξαφανιστείτε, νεκροθάφτες της Ελλάδας!
Γιατί δεν πεθαίνετε επιτέλους από αηδία; Δεν κοιτάζεστε στον καθρέφτη;

Let the SOL in


by Arianne Sved

Monday 30 May 2011

Έχουν και τα "τυχερά" τους οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων!

Τσιγγάνικος γάμος


Υπόγειες πόλεις στην Αγκάθα και τη Θούλη τού Θιβέτ. Αίσχοοοοοοος!!!!!

Φοβηθείτε τους.

Έληξε η αμφισβήτηση. Αποφανατίσθηκαν οι επαναστάσεις. Καταγγέλθηκε η απάτη κάθε «πρωτοπορίας». Μια οργιαστική Σιγή εβλάστησε σε όλες τις ρωγμές. Κοιτάξτε αυτούς τους νεαρούς των δεκαπέντε-δεκαεφτά χρόνων. Κοιτάξτε τους καλά. Προσέξτε την Κατήφειά τους. Την νευρική τους απάθεια, την σιωπή τους, την δυσάρθρη ομιλία τους, την δύσθυμη σκληρότητά τους. Προσέξτε πόσο Ακίνητος είναι αυτός ο Νέος Άνθρωπος. Πόσον Αμίλητο Φόνο κουβαλάει μέσα του. Κι αν ακόμα δεν είναι αυτοί ο Συναγερμός, θα έρθουν παιδιά, έφηβοι που θα είναι προορισμένοι για τον Νέο Λόγο. Απλά, για τον Λόγο. Για λέξεις που ποτέ διαπράχθηκαν, για νοήματα που ποτέ δεν ορθολογήθηκαν, για εικόνες που ποτέ δεν μιλήθηκαν. Φοβηθείτε τους.

Γιώργος Χειμωνάς 1995




28 Μαϊου 2011
photo by eleannab

Δώσει Δόση αλλιώς....


Τι θα σήμαινε η μη καταβολή της 5ης δόσης:

10:08 - Σάβ 28/05/2011, tvxsteam

«Το τελευταίο διάστημα ζούμε ένα θρίλερ όσον αφορά την εκταμίευση ή όχι της 5ης δόσης από το πακέτο στήριξης», υπογραμμίζει ο χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής, Πάνος Παναγιώτου, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο XrimaNews.gr, επισημαίνοντας παράλληλα τις συνέπειες μιας τέτοιας προοπτικής στη διεθνή οικονομία και πολιτική.

Επικαλείται τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου, ότι αν δε λάβουμε τη δόση και το πρόγραμμα στήριξης παγώσει τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών και δε θα έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις ενώ καθώς η χώρα θα οδηγηθεί στην πτώχευση, το τραπεζικό της σύστημα θα υποστεί ένα πολύ μεγάλο σοκ με τεράστιες βλάβες. Κάτι τέτοιο ωστόσο θα έχει επιπτώσεις και για το ίδιο το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επισημαίνει ο Π. Παναγιώτου, αναδεικνύοντας την άλλη όψη του νομίσματος... δηλαδή το πως το «ελληνικό δράμα της μη καταβολής της 5ης δόσης μπορεί να μετατραπεί σε θρίλερ για την Ευρώπη».

Έτσι, διαπιστώνει ότι αν δεν καταβληθεί η 5η δόση, τότε η Τρόικα θα έχει, σχεδόν, εξασφαλίσει ότι:

Οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικού χρέους ύψους 150 δις ευρώ, περίπου, θα χάσουν τα κεφάλαια τους και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν αυτήν την απώλεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ευρωπαϊκό και το διεθνή τραπεζικό κλάδο.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κάτοχος ελληνικών κρατικών ομολόγων ύψους, περίπου, 40 δις ευρώ θα πρέπει να τα θεωρήσει χαμένα και να μετατραπεί επισήμως σε προβληματική τράπεζα.

Το ΔΝΤ και η ΕΕ θα πρέπει να ξεχάσουν τα χρήματα που έχουν δώσει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, καθώς θα είναι αδύνατο νι' αυτήν να τα αποπληρώσει, εκτός και αν είναι το ΔΝΤ και η ΕΕ αποφασισμένα να κινηθούν νομικά εναντίον της Ελλάδας σε μία διαμάχη που μπορεί να κρατήσει δεκαετίες.

Οι διεθνείς τράπεζες, ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρίες που έχουν ασφαλίσει ελληνικό χρέος ύψους 70 δις δολαρίων, θα πρέπει να πληρώσουν τους κατόχους των ασφαλίστρων ενώ αν η 'μόλυνση' της πτώχευσης μεταφερθεί και στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία το ύψος των ασφαλίστρων που θα πρέπει να καταβληθούν θα είναι αρκετό για να προκαλέσει μία νέα κρίση.

Η ελληνική πτώχευση θα προκαλέσει, πιθανότατα, απογείωση των επιτοκίων δανεισμού στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας και της Ιταλίας, οδηγώντας την ευρωπαϊκή κρίση σε μία νέα διάσταση

Οι Μέρκελ, Σαρκοζί και όσοι πολιτικοί έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας για το ελληνικό πακέτο στήριξης θα πρέπει, κατά πάσα πιθανότητα, να ξεχάσουν τις πολιτικές τους καριέρες, καθώς θα κατηγορηθούν τόσο για την παταγώδη αποτυχία των πολιτικών τους αποφάσεων όσο και για το ότι 'πέταξαν' δισεκατομμύρια των Ευρωπαίων φορολογούμενων σε μία 'χαμένη υπόθεση'.

Η εμπιστοσύνη στα προγράμματα στήριξης της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας θα εξανεμιστεί, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος πτώχευσης των δύο αυτών χωρών να απογειωθεί.

Η εμπιστοσύνη στο ΔΝΤ και την ΕΕ θα καταρρακωθεί και η κοινωνική κατακραυγή θα αυξηθεί κατακόρυφα κάνοντας δύσκολη την υλοποίηση προγραμμάτων δημοσιονομικής εξυγίανσης ακόμη και σε χώρες εκτός Ευρώπης, πόσο μάλλον εντός αυτής.

Καταλήγοντας διαμηνύει ότι «Αν η Τρόικα είναι έτοιμη να αποδεχτεί όλους τους παραπάνω κινδύνους και να αναλάβει την ευθύνη των συνεπειών που θα έχει η μη καταβολή της 5ης δόσης τότε θα πρέπει και η Ελλάδα να είναι έτοιμη να μη τη λάβει. Σε μία τέτοια περίπτωση εξάλλου και μετά τα δημοσιονομικά ρεκόρ που έχει πετύχει τους τελευταίους δώδεκα μήνες, τα εξαιρετικά σκληρά μέτρα που έχει λάβει αλλά και τα νέα μέτρα και προγράμματα που έχει ανακοινώσει, θα νομιμοποιείται να μιλά για μηδενική ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, για εκ των πραγμάτων ακατανόητα εχθρική στάση της Τρόικας απέναντι της και έτσι θα μπορέσει 'δικαιωματικά' να σβήσει χρέη ύψους δεκάδων δις ευρώ, αφού πια, παρά τη θέληση και την προσπάθεια της, δε θα μπορεί να κάνει διαφορετικά.

Αν και τα πάντα είναι πιθανά και τίποτε δε μπορεί να αποκλειστεί, φαίνεται σχεδόν σίγουρα πως το ελληνικό δράμα της μη καταβολής της 5ης δόσης μπορεί να μετατραπεί σε θρίλερ για την Ευρώπη».

πηγή: tvxs

ΕΝΤΟ ΜΕ ΤΑΞΙ κάποιοι στο Μεσολόγγι μόλις γνώρισαν τον Ετεροφυλικό Έρωτα

Απόφοιτοι της Ιερατικής Σχολής Μεσολογγίου "Αη Δάπης"
ευτυχισμένοι και ουδόλως αγανακτισμένοι...
πανηγυρίζουν για την πρώτη τους επαφή με γυναίκα:

25Μ Σύνταγμα 5η μέρα

Ημέρα #5
(χθες)

Οι προεργασίες για το νέο Σύνταγμα

που αλλού? στην πλατεία Συντάγματος :)



ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ;;;

Πεταλωτής
page19_3.jpg (14842 bytes) Ένα επάγγελμα που ανήκει στο παρελθόν. Το εργαστήρι του, το πεταλωτήριο, ήταν χώρος, όπου φρόντίζε τις οπλές (νύχια) των αλόγων. Κατασκεύαζε συνήθως μόνος του τα πέταλα, για να αποφεύγεται η φθορά που ερχόταν με τον καιρό στα νύχια των αλόγων.
Τα πέταλα ήταν φτιαγμένα από σφυρηλατημένο σίδηρο. Αγόραζε σίδηρο σε ράβδους, το πύρωνε στη φωτιά και το επεξεργαζόταν μέχρι να του δώσει το σχήμα των οπλών του κάθε αλόγου. Η τοποθέτηση γινόταν με καρφιά στα νύχια των αλόγων.
Σήμερα, βέβαια, δεν υπάρχουν πεταλωτήδες, αφού εδώ και χρόνια τα άλογα δεν χρησιμοποιούνται ως μεταφορικό μέσο.

 
Σαμαράς
page21.jpg (19099 bytes)
Συμπλήρωνε με την τέχνη του τις ανάγκες της καθημερινότητας σε παλιότερες εποχές, όταν οι άνθρωποι μετακινούνταν για τις δουλειές τους σε μικρές ή μεγαλύτερες αποστάσεις με γαϊδουράκια, άλογα ή μουλάρια.
Κατασκεύαζε, λοιπόν, το σαμάρι (<μεσαιων. λέξη σαγμάριν αρχ.< λέξη σάγμα), μια βάση για κάθισμα στην πλάτη του ζώου ή για τοποθέτηση άλλων αντικειμένων για μεταφορά. Το σαμάρι “αγκάλιαζε” τη ράχη του ζώου με ένα μαλακό σακί -υφασμάτινο από την πλευρά που ακουμπούσε το δέρμα του ζώου και δερμάτινο από την άλλη, γεμάτο μαλακό άχυρο - ενώ επάνω σε αυτό έμπαινε η ξύλινη κατασκευή του σαμαρά.

Καραγκιοζοπαίχτης
Ο καραγκιόζης (από την τουρκική λέξη Karagoz = μαυρομάτης) είναι φιγούρα του τουρκικού θεάτρου Σκιών, το οποίο δημιουργήθηκε το 16ο αι. προερχόμενο από την Άπω Ανατολή. Το Θέατρο Σκιών στην Τουρκία πήρε το όνομά του από τον κεντρικό ήρωα, τον Καραγκιόζη, ο οποίος με του συνεργάτες του (ένα πονηρό δερβίση, κάποιους αγρότες κ.α.) καθρέφτιζε μέσα από τα χοντροκομμένα αστεία του τη δυσαρέσκεια του λαού κατά της κυβέρνησης.
Ο τουρκικός Καραγκιόζης δεν είναι άγνωστο θέμα στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα. Μετά όμως το 1830, με την κλιμακωτή απελευθέρωση των διαφόρων περιοχών του νεοσύστατου κράτους, το λαϊκό αυτό θέαμα αρχίζει να παίρνει ελληνική μορφή και να απλώνεται γοργά σε όλη τη χώρα.
page40.jpg (7563 bytes)
Η περίοδος 1880-1910 συνδέεται με τη μεγάλη ακμή του Θεάτρου σκιών και κορυφαίοι δημιουργοί το επανδρώνουν με νέες φιγούρες (Σιόρ Διονύσιος, Κολλητήρι, Μπαρμπα - Γιώργος), ώσπου αργότερα ο Καραγκιόζης ανυψώθηκε σε καλλιτεχνικό επίπεδο.
page41.jpg (13363 bytes)Κατά τη δεύτερη 25ετία του 20ου αι. το όνομα του καραγκιοζοπαίχτη Σπαθάρη είναι συνυφασμένο με τον Καραγκιόζη, αφού είναι ο άνθρωπος που αγωνίστηκε να διατηρήσει αυτή τη θεατρική δημιουργία του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού, που κόντευε να σβήσει.
Σε πολλές, όμως, περιοχές της Ελλάδας εμφανίστηκαν επιδέξιοι καλλιτέχνες, οι οποίοι κατασκεύαζαν το χαρτονιένιο θίασό τους και έστηναν τη σκηνή τους το σούρουπο στις γειτονιές διασκεδάζοντας το κοινό μικρών και μεγάλων.
Ο βασικός πρωταγωνιστής, ο Καραγκιόζης, κακομούτσουνος, καμπούρης, με μεγάλη μύτη, θυμόσοφος, χωρατατζής και αιώνια πεινασμένος, έχει μια πολύπλευρη προσωπικότητα, που δεν είναι εύκολο να καθοριστεί. Αγαπά να παρουσιάζεται δειλός, ανόητος ή ανήθικος, έχει ένα πνεύμα αυτοσατιρισμού και όμως είναι στιγμές που βλέπουμε τον Καραγκιόζη πλούσιο σε συναισθήματα, γενναίο, με ετοιμότητα και θάρρος. Γύρω του κινούνται ποικίλοι τύποι. Στο ρεπερτόριο του Θεάτρου Σκιών πρώτη θέση κατέχουν οι κωμωδίες με θέματα από την καθημερινή ζωή, αλλά και θέματα εμπνευσμένα από τα παραμύθια, τις παραδόσεις και την ιστορία, που συνοδεύονται από τραγούδι.
Σήμερα ελάχιστοι είναι οι φωτισμένοι εκείνοι άνθρωποι που διατηρούν αυτήν την τέχνη προσαρμόζοντας τα θέματα των ιστοριών τους και στην επικαιρότητα.
Γύρω στους 300 έχουν απομείνει και παροικούν στο ελληνικό κοινοβούλιο...

Το μπουσούλημα της Δημοκρατίας στους δρόμους



#κραυγή

Mια φήμη από τη Μαδρίτη, την Πουέρτα ντε Σολ: «Κάνουμε ησυχία, για να μην ξυπνήσουμε τους Ελληνες», είπαν οι Indignados. Ψεύδος, αλλά το αναπαρήγαγαν εγχώρια μέσα, και δια της μικροσυκοφάντησης, ξύπνησαν το ήδη ερεθισμένο νεύρο του μουγγού λαού, του μεγάλου άγνωστου. O λαός, αυτός ο άγνωστος, πλημμύρισε τις πλατείες σχεδόν χωρίς συγκεκριμένο κάλεσμα, με την τουϊτερική κοινότητα διστακτική ή και ειρωνική, με το φέισμπουκ χαοτικό, με μεμονωμένα μπλογκ αγνώστου προλεύσεως να προσκαλούν διάσπαρτα. Ουσιαστικά το κάλεσμα έρχεται από την Πουέρτα ντελ Σολ, ως θεαματική αφορμή, και από το δεύτερο τσουνάμι που ανήγγειλε ο Παπακωνσταντίνου ως αναπότρεπτη μοίρα. Η απέραντη μικρομεσαία τάξη, αφού λούφαξε για αυτοσυντήρηση, ξεδιπλώνεται ενώπιον της επελαύνουσας καταστροφής της.

Μικρομεσαίο πλήθος είδα στην πλατεία Συντάγματος. Μέσο όρο Έλληνα, οικεία πρόσωπα και εμφανίσεις, νέοι ±30 στη συντριπτική πλειοψηφία, αλλά και μεγαλύτεροι, περιποιημένοι, με τζελαρισμένα μαλλιά και τσιτωμένα smartphones να βιντεοσκοπούν τους εαυτούς τους βρίζοντας το Κοινοβούλιο και όλο το πολιτικό σύστημα, κάτι μεταξύ χάπενινγκ, αυτοσχέδιας περφόρμανς και χαβαλέ. Χωρίς κεντρική καθοδήγηση, χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς αιτήματα άλλα από “φύγετε!” και “κλέφτες!”

Πλήθος μεγάλο και ανάμικτο, με πολλούς ολοφάνερα πρωτόβγαλτους στην εμπειρία του πεζοδρομίου, μη τυπικά πολιτικοποιημένους: σαν να είχαν μόλις σχολάσει ή να άφησαν το καφενείο και το λάπτοπ οι άνεργοι, και επιδόθηκαν σε άγρια συνθηματολογία, ακραία, σαρωτική, εναντίον του πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου και του σύνολου πολιτικού προσωπικού.

Άγρια αντιπολιτικά συνθήματα από απολιτίκ πλήθος; Είναι μια επιπόλαιη περιγραφή, παρακινδυνευμένη. Σίγουρα όμως ο πρωτοφανής παλμός και η μαζικότητα δεν προέρχονται από διάθεση χαβαλέ. Είναι πασίδηλη η αγανάκτηση, τη νιώθεις σωματικά, νιώθεις το θυμό, τον σπασμό αυτοσυντήρησης στο χείλος της καταστροφής που όλοι τη βλέπουν να επελαύνει. Ο χαβαλές άρα είναι φόρμα, δεν είναι κίνητρο.

Στόχος της οργής είναι οι συλλήβδην “κλέφτες” πολιτικοί, και ο ηγέτης πρωθυπουργός, πρώτα απ’ όλα• με συνθήματα, απεικονίσεις και εκφράσεις τέτοιας ωμής αποδοκιμασίας που κανένα τυπικά πολιτικό κίνημα δεν θα διανοείτο να εκφέρει. Υπό μία έννοια, και εφόσον συνεχιστεί αυτή η στάση, ο Γ. Παπανδρέου θα τελειώσει πολιτικά στον δρόμο, σύντομα, από ένα ανοργάνωτο, ανώνυμο πλήθος που έχει ελάχιστους ή κανένα ανθρωπολογικό δεσμό με το σύμπαν της Μεταπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ, και με το αφελές ναυάγιο του opengov.

Αυτή η ιδιότυπη μεταπολιτική του δρόμου και του πλήθους, όπως φάνηκε να αναδύεται στην πλατεία Συντάγματος, εμπεριέχει δυνάμεις δημιουργικής καταστροφής, και δυνάμεις αντιπολιτικές. Η οργή εφόσον μείνει τυφλή και διάχυτη, μπορεί να εκτονωθεί από δημαγωγούς, να χειραγωγηθεί, να διοχετευθεί προς αλυσιτελείς, σκοτεινές οδούς. Αλλά και όχι.

Η πρόσφατη πείρα από τις πλατείες του Μαγκρέμπ και της Ισπανίας δείχνει ότι μπορεί ταχύτατα να προκύψουν αποτελεσματικές μορφές αυτοοργάνωσης, συντεταγμένος λόγος, ακόμη και ηγετικά πρόσωπα. Το αυθόρμητο δεν είναι χαοτικό, και το χαοτικό δεν είναι μηδενιστικό: από το άμορφο χάος μπορούν να προκύψουν έμμορφα σχήματα, ιδέες, νοήματα• αυτό περιγράφει η Γένεσις, καταγωγικό κείμενο της δυτικής σκέψης.

Οι πολιτικότεροι ημών, οι ντρεσαρισμένοι σε έναν ορισμένο τρόπο πολιτικής σκέψης αριστερορθόδοξο, κορέκτ, εκσυγχρονίζοντα ή νεοφιλελεύθερο, ασφαλώς θα παραξενευτούν απ’ όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες. Θα είναι σκεπτικιστές, θα εντοπίσουν νεολαϊκισμό, θα ανατριχιάσουν με τη ρητορική του κραυγάζοντος όχλου. Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί τη δυναμική του πλήθους, πώς εισβάλλει στη σκηνή και αλλάζει συσχετισμούς, ανατρέπει στερεότυπα, πρωταγωνιστεί. Όταν το βουβό πλήθος αποκτά φωνή, μπορεί να ακουστεί και παράφωνο, τσιριχτό, υστερικό. Όμως έτσι ακούγεται η σιωπηλή πλειοψηφία, όταν αποφασίσει να σπάσει τη σιωπή της. Έχει πολλούς λόγους να τη σπάσει, κι αυτός είναι ο σημαντικότερος: νιώθει ότι απειλείται η ύπαρξή της, η υπόστασή της, η ίδια η ράθυμη πολυτέλεια της σιωπής.

Αφουγκραστήκαμε τη σιωπή μας, το φόβο, την αυτοσυγκράτηση. Κάναμε τα κουμάντα μας με το περίφημο “λίπος”. Τώρα ακούμε κραυγές.

πηγή: vlemma

Αγανακτισμένο troll στην Κρήτη

Sunday 29 May 2011

Οι Άνθρωποι Πάνω Από Τα Κέρδη Σας

by banksy


The Only Solution Is Revolution

EUROPEAN REVOLUTION-- 29TH MAY--ALL CITIES OF EUROPE

Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε προϊόν στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε αυτούς που διαχειρίστηκαν την οικονομία και τις πολιτικές δυνάμεις για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και απαιτούμε αλλαγή πορείας.

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες να κατέβουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν. Ενωθείτε μαζί μας, ανεξάρτητα από την πολιτική παράταξη στην οποία ανήκετε για να κάνετε τις φωνές των ανθρώπων να ακουστούν σαν μία.

Friday 27 May 2011

Ποιος ήταν ο Ευρυβιάδης;

Ο Ευρυβιάδης ήταν στην αρχαιότητα ναύαρχος των Σπαρτιατών, γιος του Ευρυκλείδους. Έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ. Παρόλο που δεν ήταν μήτε βασιλιάς μήτε από βασιλικό γένος, η Σπάρτη του ανέθεσε, όταν εισέβαλε ο Ξέρξης (480 π.Χ.), την αρχηγία του σπαρτιατικού στόλου. Μολονότι ο σπαρτιατικός στόλος είχε μόνο 10 τριήρεις στο Αρτεμίσιο και 16 στη Σαλαμίνα, ο Ευρυβιάδης είχε το αξίωμα του αρχιναυάρχου όλων των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων.
Είχε ασθενή χαρακτήρα και περιορισμένη αντίληψη και τον παρέσυραν άλλοτε ο Θεμιστοκλής και άλλοτε ο Αδάμαντος, ναύαρχος των Κορινθίων. Για να μείνει και να ναυμαχήσει στο Αρτεμίσιο, ο Θεμιστοκλής τον δωροδόκησε αντί 5 ταλάντων (και ο Αδείμαντος αντί 3 άλλων), απο τα 30 τάλαντα που πρόσφεραν οι Ευβοείς στον Αθηναίο ναύαρχο. Στο πολεμικό συμβούλιο που έγινε πριν απο την ναυμαχία της Σαλαμίνας, ύψωσε το ραβδί του για να χτυπήσει τον Θεμιστοκλή, επειδή ο τελευταίος επέμενε να μείνει ο ελληνικός στόλος εκεί και να πολεμήσει τον περσικό. Τότε ο Θεμιστοκλής του απάντησε με το παροιμιώδες: "Πάταξον μεν, άκουσον δε!".
Μετά το τέλος του αγώνα, στον Ευρυβιάδη απονεμήθηκε, με επιμονή των Λακεδαιμονίων και άλλων Πελοποννησίων, το αριστείο της ανδρείας, ενώ στον Θεμιστοκλή μόνο το βραβείο σοφίας και δεξιότητας.

από τη Wikipedia

Διορθωτική Νέα Βαρυσήμαντη Δήλωση της γνωστής Γερμανοτσολιούς

...



Νέα Βαρυσήμαντη Δήλωση Μ.Δαμανάκη!!

Οι χαμογελαστοί αγανακτισμένοι





Χθες (Τετάρτη 25 Μαϊου) ο κόσμος κατέβηκε στους δρόμους και τις πλατείες σε όλες τις Ελληνικές πόλεις. Πρωτόγνωρα πράγματα για τον βάλτο που ενδημούμε, αλλά ενδεικτικά όχι τόσο της αμφισβήτησης, αλλά κυρίως της αγωνίας για το μέλλον. Στα πλαίσια αυτά κανένα από τα παραδοσιακά κόμματα δεν προσέγγισε τις χθεσινές διαδηλώσεις.
Το #greekrevolution είναι υπόθεση του Κανένα.

Το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι το ότι για την Ευρώπη όλα ξεκίνησαν με τους Indignados, οι οποίοι συγχρόνισαν την Ισπανική κοινωνία με το Αιγυπτιακό κίνημα της πλατείας Ταχρίρ και τις υπόλοιπες εξεγέρσεις της Μεσογείου. Νέοι δηλαδή της πλούσιας και βιομηχανικής Ισπανίας εξεγείρονται με παρόμοια αιτήματα που έχουν και οι φτωχοί λαοί των «Τριτοκοσμικών» Αιγύπτου και Τυνησίας.

Όλοι ζητάνε και μαζί τους πλέον ζητάμε και εμείς, μια Ηθική Επανάσταση, μια πραγματική Δημοκρατία με παλινόρθωση των θεμελίων της που είναι η Ελευθερία και η Δικαιοσύνη.

Μαζικά, ταχύτατα (λόγω τεχνολογίας) και κυρίως αυθόρμητα το μήνυμα διαπέρασε τη μίζερη και παθητική Ελληνική καθημερινότητα και μας έκανε για αρχή να ακούσουμε το Ισπανικό ξυπνητήρι που βαράει 11 μέρες τώρα. Και αφού ανοίξαμε τα αυτιά, θα πάρουν σειρά και τα μάτια… για να δούμε…
.
Έχουμε πολλά να δούμε….

Και για αρχή να επισημάνουμε τους φταίχτες και τα θύματα του «Ελληνικού» «Χρέους».
Και μετά τα μάτια θα πάρουν σειρά και τα στόματα…για να βροντοφωνάξουν σε μια ειρηνική διεκδίκηση για ένα καλύτερο αύριο..

Για το κοινό καλό!

Όπως και να το δει κανείς, χθες συνέβη κάτι σπουδαίο. Ίσως χωρίς συνέχεια, αλλά όχι και χωρίς μήνυμα.

Στο χέρι μας πάντως είναι να του δώσουμε και συνέχεια!

Και το δείγμα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό!
 Σήμερα (Πέμπτη 26) ο προσωπικός μου ενθουσιασμός έδωσε τη θέση του στη Συγκίνηση!

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζήσω Ανοιχτή Λαϊκή Γενική Συνέλευση....

Το Ιερό Δισκοπότηρο του πολιτικού Ιδεατού μου, ολοζώντανο μπροστά στα μάτια μου και στα αυτιά μου!!.

Μιλάμε για εξαίσια, σούπερ επιτυχημένη πρόβα τζενεράλε, μιας καραμπινάτης Άμεσης Συμμετοχικής Δημοκρατίας!! Άνθρωποι κανονικοί, ανθρώπινοι....να συμμετέχουν.......με απεριόριστο σεβασμό στις Στιγμές...αλλά και στη διαδικασία....και όλοι οι άλλοι να Ακούνε...ως επι το πλείστον "λόγους" απροετοίμαστους μεν, συχνά με κάποια συντακτικά λαθάκια λόγω εμφανούς απειρίας, αλλά συνάμα και τόσο ανθρώπινους, τόσο πολιτικούς! Γεμάτους με την αλήθεια του αυθόρμητου, του "από καρδιάς", της πραγματικής ζωής και όχι της τηλεοπτικής.

Αυτό το υπέροχο και ειρηνικό συναπάντημα των "αγανακτισμένων" φαίνεται ότι ήρθε στην κατάλληλη στιγμή ώστε να ανθίσει!΄
Όσοι δεν πήρατε αυτή την υπέροχη τζούρα αληθινής Συμμετοχικής Δημοκρατίας, απλά χάσατε!

Αλλά ταυτόχρονα προλαβαίνετε κιόλας, αφού μόλις αρχίσαμε!
Η Γιορτή σας περιμένει να "καταθέσετε" την άποψη, την ιδέα, τη συμμετοχή, τη φωνή, το χαμόγελο ή απλά την αύρα της παρουσίας σας :)

Όλοι μαζί
μέχρι να'ρθει
εκείνη η νύχτα...που έλεγε το σύνθημα..

ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΑΓΙΚΗ
 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
 ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ
 ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΜΠΕΙ!

Tuesday 24 May 2011

Της Αξιοποίησης το κάγκελο

Η ΤΡΟΪΚΑ μας έφερε την ΠΕΡΕΣΤΡΟΪΚΑ.....


Μ. Χρυσοχοΐδης: Αποφασίστηκε η αποσοβιετοποίηση του κράτους

«Δύσκολες αλλά κρίσιμες» χαρακτήρισε τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας πως «ουσιαστικά αποφασίστηκε η αποσοβιετοποίηση του κράτους και η δημιουργία ενός νέου ισχυρού οικονομικού προτύπου με χαρακτηριστικά του την εξωστρέφεια, τον δυναμισμό και την καινοτομία».

Μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «δεν διαχειριζόμαστε και δεν υπηρετούμε το λεγόμενο μνημόνιο...Υπηρετούμε ένα εθνικό σχέδιο διάσωσης της οικονομίας».

πηγή: naftemporiki


"Πάμε"...


Η κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει ακόμη

Δευ 23/05/2011
Το πακέτο άρον - άρον πώλησης της δημόσιας περιουσίας, που πιθανότατα θα συνδυαστεί και με νέα σκληρά φορολογικά μέτρα, αποτελεί τη χαριστική βολή στη κυβέρνηση Παπανδρέου. Πρόκειται για την ομολογία της πλήρους αποτυχίας του μνημονίου και επομένως της κυβέρνησης που ταύτισε την τύχη της με αυτό, ένα χρόνο πριν.

Του Στέλιου Κούλογλου

Οι αιτίες της πανωλεθρίας είναι δύο. Πρώτα απ’ όλα, η ίδια η γνωστή συνταγή του ΔΝΤ, την οποία η ευρωπαϊκή πλευρά ώθησε μάλιστα στα άκρα, και η οποία δεν έχει πετύχει σε καμιά από τις χώρες όπου έχει εφαρμοσθεί. Δεν χρειαζόταν άλλωστε να έχει κανείς το νόμπελ Οικονομίας για να προβλέψει ότι τα μέτρα αυτά θα οδηγούσαν σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης-περισσότερων μέτρων λιτότητας-ύφεσης.

Μπορεί από το μυαλό του κ.Παπακωνσταντίνου να μην πέρασε πότε μια τέτοια σκέψη, αλλά οι δανειστές της τρόικας ήξεραν καλά τι έκαναν: γιατί ο στόχος του μνημονίου που επέβαλλαν σε μια κυβέρνηση, ανίκανη και να διαπραγματευθεί, δεν ήταν η σωτηρία της ελληνικής οικονομίας, αλλά βασικά των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών. Ο επόμενος είναι η υφαρπαγή της ελληνικής περιουσίας, που εγκαινιάζεται τώρα με την ιδιωτικοποίηση των πάντων.

Ο δεύτερος λόγος της μνημονιακής πανωλεθρίας είναι η πλήρης ανικανότητα της κυβέρνησης να παράξει έργο, υλοποιώντας εκείνες τις αλλαγές του μνημονίου(περιορισμός σπατάλης και γραφειοκρατίας, πελατειακών σχέσεων κλπ) τις οποίες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις θα έπρεπε να είχαν υλοποιήσει χωρίς να το επιβάλλουν οι ξένοι.

Δεν εμπόδισε το μνημόνιο να αξιοποιηθούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ: δισεκατομμύρια χάνονται, καθώς ολοκληρωμένες προτάσεις μουχλιάζουν στα γραφεία υπουργών, που δεν τα υπογράφουν συχνά επειδή στους δικαιούχους δεν συμπεριλαμβάνεται κάποιος δικός τους. Δεν οφείλεται στο μνημόνιο το πάρτι διαφθοράς που συνεχίζεται στα νοσοκομεία, η κατάντια της Δικαιοσύνης, η ανεξέλεγκτη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, με την αδυναμία αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος και χιλιάδες άλλα προβλήματα που λιμνάζουν.

Ταπεινωμένη από τους ξένους δανειστές και έχοντας χάσει κάθε νομιμοποίηση στο εσωτερικό, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί σύντομα να αποχωρήσει. Πριν όμως, μπορεί να προσφέρει μια σημαντική υπηρεσία: να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Η σημερινή κατάντια της χώρας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο αειθαλές πελατειακό σύστημα των Μαυρογιαλούρων, το οποίο περιόριζε σημαντικά ο νόμος που είχε υποσχεθεί το ΠΑΣΟΚ, με τη κατάργηση του σταυρού κλπ. Επειδή στο ερχόμενο διάστημα θα υπάρξει πολιτική αστάθεια και πιθανότατα διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, ο νέος αυτός εκλογικός νόμος θα εφαρμοζόταν σύντομα.

Το κυβερνητικό επιτελείο δεν τολμάει να υποβάλλει το νόμο για ψήφιση στη Βουλή, φοβούμενο τις αντιδράσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας, που ίσως τον καταψηφίσουν αναγκάζοντας τη κυβέρνηση σε παραίτηση. Τόσο το καλύτερο: θα πρόκειται για την πιο αξιοπρεπή αποχώρηση που μπορεί κανείς να φανταστεί για την σημερινή κυβέρνηση.

πηγή: tvxs


Friday 20 May 2011

The Hell Gate

Στη Darvaza του Τουρκμενιστάν το 1971 κάποιοι Γεωλόγοι κάνανε κάτι γεωτρήσεις.
Κάποια στιγμή όμως το έδαφος κάτω από την εξέδρα γεώτρησης κατέρρευσε, αφήνοντας μια μεγάλη τρύπα με διάμετρο 70 μέτρα και αποκαλύπτοντας μια υπόγεια σπηλιά γεμάτη φυσικό αέριο.

Για να ξεμπερδεύουν με το πρόβλημα διαφυγής δηλητηριωδών αερίων οι Γεωλόγοι αποφάσισαν να το βάλουν φωτιά, με τη βεβαιότητα ότι σε μερικές ημέρες θα έχει καεί όλο το αέριο.

Φέτος η φωτιά έκλεισε τα 40 και συνεχίζει απτόητη...

Οι ντόπιοι την τρύπα την αποκαλούν πύλη της Κόλασης (Hell Gate - είναι προφανές ότι κανείς τους δεν έχει εμπειρία από τη Gate 4 στην Τούμπα..:)....)

Thursday 19 May 2011

Sultan Drutsam


Καταπέλτης για τον Δρούτσα


Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

«ΒΟΜΒΑ» ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Της ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ

Επιστολή-καταπέλτη, με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ότι «επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο», απέστειλε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης. Αποτέλεσμα, «η χώρα να βιώνει άμεσα τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων».

Η επιστολή απεστάλη στους συναδέλφους του εν όψει της τρίωρης στάσης και της συγκέντρωσης που πραγματοποιούν τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο προαύλιο του υπουργείου Εξωτερικών στη 1 μ.μ., την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας θα δέχεται στο γραφείο του τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας.

Και η πρόθεση είναι οι στάσεις να επαναλαμβάνονται και οι διπλωμάτες να μπαίνουν στο κάδρο (τηλεοπτικό και όχι μόνο) κάθε φορά που ο υπουργός θα δέχεται στο γραφείο του κάποιον ξένο αξιωματούχο.

Στην επιστολή, επί της ουσίας, όπως τουλάχιστον ερμηνεύεται από διπλωματικούς κύκλους, ο πρέσβης στέλνει το μήνυμα ότι η διπλωματική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών διαλύεται «όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω της συγκεκριμένης εξωτερικής πολιτικής "μη επιβάρυνσης" των σχέσεών μας με την Τουρκία. Χάριν της πολιτικής του κατευνασμού και της εκχώρησης κυριαρχίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Νεο - οθωμανισμός

Σαρκαστικά δε, οι ίδιοι κύκλοι συμπληρώνουν: «Αφού τα βρίσκουμε με τους Τούρκους, γιατί να έχουμε πρεσβείες στη Χιλή, στο Περού ή στο Καζακστάν. Θα 'χει η Τουρκία εκεί για μας, αφού προσχωρούμε στη νεο-Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Ο κ. Δασκαρόλλης σημειώνει ότι «η κατάργηση ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αρχών θα εξοικονομήσει ελάχιστα σε σύγκριση με όσα θα μπορούσε να εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό και έχει τεράστιο κόστος, διπλωματικό και πολιτικό. Τη διεθνή απομόνωση της χώρας».

Κι αυτό γιατί «οι ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία αντιμετωπίζονται σαν σχολάζουσες "αντιπαραγωγικές" ΔΕΚΟ. Οι εκάστοτε πολιτικοί μας προϊστάμενοι είναι αυτοί που απαξίωσαν την παραγωγή εξωτερικής πολιτικής από τη διπλωματική υπηρεσία. Εμφανίστηκαν παντογνώστες και με προκατασκευασμένες θέσεις, ενεθάρρυναν την αυτολογοκρισία στα τηλεγραφήματα και τις αναφορές μας».

Κατά πρωθυπουργού

Και καταλήγει βάλλοντας εμμέσως και κατά του πρωθυπουργού, καθώς διά της πλαγίας οδού αναφέρεται σε κατά καιρούς ρήσεις του Γ. Παπανδρέου: «Κατά παραγγελίαν απόντες από τις εξελίξεις, με απαξιωμένη τη θεσμική υποχρέωση λόγου και πρότασης, οι Ελληνες διπλωμάτες δεν αξιοποιούμαστε ούτε ως εναργείς φορείς εθνικού αντιλόγου στη διεθνή διαπόμπευση και δαιμονοποίηση της χώρας, για την οποία μείζονα ευθύνη έχουν τουλάχιστον επιπόλαιες κυβερνητικές διακηρύξεις περί "Τιτανικού", μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και περίπου αναγόρευσης της πατρίδας μας σε κοιτίδα της διαφθοράς».

Ερωτηθείς για την επιστολή χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, αρνήθηκε να τη σχολιάσει. Περιορίστηκε να επαναλάβει, παραπέμποντας «σε κάθε δήλωση και κάθε συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών», ότι «δεν υπάρχει καμία πολιτική κατευνασμού, καμία απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».

πηγή: enet

Infected System

Potential Virus is removed


Tuesday 17 May 2011

Ο Παραδοσιακός Δ.Δρούτσας



"Οι ΑΟΖ είναι της μόδας"!..

ΑΟΖ; Καλέστε αργότερα
Της ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ

Η Ελλάδα δεν προτίθεται να καθορίσει άμεσα την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ) στο Αιγαίο προκειμένου να μην «επιβαρυνθούν» οι συνομιλίες στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.
Ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας το ξεκαθαρίζει, θέτοντας παράλληλα χρονοδιάγραμμα στη γείτονα, μετά τις εθνικές εκλογές στην Τουρκία, σε εύλογο χρονικό διάστημα να εξευρεθεί λύση στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, «καθώς το εύρος της καθορίζει στην πραγματικότητα και το εύρος της ΑΟΖ».

Η Αθήνα δεν δείχνει να βιάζεται για τον καθορισμό της ΑΟΖ, καθώς συναρτά, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Εξωτερικών, τις εξορύξεις για υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο αποκλειστικά με τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας, αλλά και έχοντας την πληροφόρηση, που μοιάζει να μετουσιώνεται και σε βεβαιότητα, πως ούτε η Αγκυρα προτίθεται να καθορίσει άμεσα τη δική της ΑΟΖ.

Και παρ' ότι ο κ. Δρούτσας δηλώνει ότι «δεν υποτιμά ούτε υποβαθμίζει την έννοια της ΑΟΖ», χαρακτηρίζει ωστόσο το όλο θέμα «της μόδας». Κι αυτό παρά το ότι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, είχαν ήδη ξεκινήσει άτυπες συζητήσεις με άλλες τρεις χώρες, την Αλβανία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο, που φαίνεται να συνεχίζονται μόνο με την τελευταία.

Ο συγκερασμός όλων των παραπάνω εδραιώνει την άποψή του ότι «το να επιβαρύνεις τις διερευνητικές επαφές με το να επιμένεις να φέρεις ένα νέο όρο στη συζήτηση με την Τουρκία δεν σου προσφέρει τίποτα παραπάνω, όσο υπάρχει η προοπτική οι συνεχιζόμενες επί μια δεκαετία διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας να επιφέρουν αποτέλεσμα».

Τα χαρτιά του πάντως επί της πορείας των επαφών αυτών εξακολουθεί να μην τα ανοίγει. Επαναλαμβάνει απλώς τα περί χρονοδιαγράμματος, σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά τις τουρκικές εκλογές, αφού ο Τούρκος πρωθυπουργός, εφ' όσον όπως όλα δείχνουν βγει ενισχυμένος, θα πρέπει εκτός από τις καλές κουβέντες να επιδείξει στην πράξη και τις καλές του προθέσεις.

Το μήνυμα που η Αθήνα αποστέλλει στην Αγκυρα είναι ότι προϋπόθεση για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της υφαλοκρηπίδας είναι η χρήση του δικαιώματος της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών μας υδάτων. Οπως ξεκαθαρίζει και ότι «το γεγονός ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολη οικονομική περίοδο, δεν σημαίνει ότι κάνει υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα».

πηγή: enet

Άκρα του τάφου σιωπή



Η σιωπή πυκνώνει, μα δεν είναι ίδια


Σιωπή απλώνεται στη χώρα. Σιωπή αναμονής, υπνωτική, απειλητική. Τα ΙΧ έχουν αραιώσει, και τα σαββατοκύριακα, τα ταξί σταθμεύουν στις πιάτσες άδεια, δεκάδες, εκατοντάδες, στους δρόμους πληθαίνουν οι σκουπιδοσυλλέκτες με καρότσια σούπερ-μάρκετ, ζητιάνοι και μικροκλέφτες πολιορκούν τα υπαίθρια καφενεία, μικροπωλητές κουνάνε ευτελέστατα πραγματάκια στα μάτια αδιάφορων περαστικών, οι τιμές του καφέ είναι οι μόνες που αποπληθωρίστηκαν: «ένα ευρώ φραπέ + νερό», «όλοι οι καφέδες 1,70».

Στον ευρύχωρο δημόσιο χώρο της Θεσσαλονίκης μυρίζεις, σχεδόν αγγίζεις, την αμηχανία, τη συστολή, την κατήφεια. Σοκαρισμένοι, φέρνουμε στον νου εικόνες ευδαιμονισμού και υπερχειλίζουσας ζωτικότητας, λαμπερά πρόσωπα, στο όριο της προπέτειας, ενάμιση περίπου χρόνο νωρίτερα. Η Θεσσαλονίκη, χωνευτήρι επαρχιών και φυλών, υλόφρων, καλοζωισμένη, τώρα μου φαίνεται συρρικνωμένη, αχτένιστη, ρυτιδωμένη, με σχισμένες αφίσες πάνω σε βιτρίνες σκοτεινών μαγαζιών με βουβά ”ενοικιάζεται” και ”πωλείται”. Στα ηλιόλουστα πάρκα, στις ανοχτές πλατείες, στην κινητική Αριστοτέλους, αντικρίζω κυρίως έφηβους και νέους, πιο ξένοιαστους αλλά μαζεμένους κι αυτούς, μεσήλικες απλανείς και αφηρημένους, έναν λαό ζαρωμένο, σε επιφυλακή, σε αναμονή. Μόνο τα παιδιά και οι νέοι δίνουν κίνηση ακόμη στην πόλη, μόνο αυτοί ζωηρεύουν τη χώρα.

Από τον αιφνιδιαστικό χειμώνα του ’10 έχει περάσει ενάμισης χρόνος. Με περικοπές, ανεργία, μείωση εισοδήματος, ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων, υπερφορολόγηση, με χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις κατεστραμμένες. Η λιτότητα, οι περικοπές, η νέα φτώχεια, αντιμετωπίστηκαν με αξιοπερίεργη εγκαρτέρηση από τον λαό. Οι αντιδράσεις ήταν μετρημένες: περισότερο μια βαθιά δυσπιστία και αναδίπλωση, παρά οργή και αντίδραση. Ηταν μια αναπάντεχα ώριμη αντίδραση, σχεδόν αποδοχή μιας δύσκολης μοίρας.

Σταδιακά όμως, μετά το σοκ, μετά τα αλλεπάλληλα σοκ, τη δυσπιστία διαδέχεται η κατήφεια, σταθερά εγκατεστημένη σε πρόσωπα και καθημερινή συμπεριφορά, μια θλίψη που απλώνεται ψιλή ψιλή, αδιόρατη, σε όλο τον δημόσιο χώρο, που ψύχει και επιβραδύνει ζωτικές λειτουργίες. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, δηλαδή ο μισός πληθυσμός, έχει ζαρώσει, κινείται στο ρελαντί, σαν να οικονομεί δυνάμεις ενώπιον του απρόοπτου, ή του αναπόφευκτου. Σαν να συσπειρώνεται το σώμα, για να απαλύνει τη σφοδρότητα της πρόσπτωσης.

Ακόμη και το ζάρωμα όμως, αυτή η αναδίπλωση, το σκυμμένο και κουλουριασμένο σώμα, φέρει τη δική του δυναμική. Πρόκειται για οικονομία, για προφύλαξη· δεν είναι μόνο φόβος ή ηττοπάθεια. Το ένστικτο αυτοσυντήρησης, το κύτταρο του επιβιωτή, φαίνεται να ξυπνά επιτέλους, να οδηγεί τις συμπεριφορές. Υπάρχουν δυνάμεις, είναι φανερό. Το ανθρώπινο απόθεμα είναι εδώ, παρόν, πάντα ήταν. Λείπει το σχέδιο, ο σκοπός, η πίστη, η συντονισμένη εκτίναξη.

Κάθε μέρα που περνά, η σιωπή πυκνώνει. Ομως αλλάζει τώρα, δεν είναι η ίδια σιωπή· η θλίψη έχει ένα όριο. Το όριο είναι η επίνοια: τώρα πια κατανοούμε την κατάσταση, σύντομα θα κατανοήσουμε και τους όρους της υπέρβασής της.

πηγή: βλέμμα

Monday 16 May 2011

Αξιόπιστη Εξημέρωση

Το *trollάρισμα του Χίου.

Δεν είναι δα και κανένα κατόρθωμα για τους συναγωνιστές του trompaktikou, αφού το να trollάρεις τον Στέφανο Χίο, είναι σα να βάζεις τρικλοποδιά σε μεθυσμένο κουτσό με προχωρημένο Πάρκινσον.
Άσε που ο τύπος από τη βλακεία που τον δέρνει, ουσιαστικά αυτοτρολάρεται...
 Αλλά όπως λένε και οι ίδιοι, το συμβάν έχει εκπαιδευτική αξία.


Και η απάντηση του Στέφανου-ΓαμάωΠερισσότεροΑπόΤονΣτροςΚαν-Χίου:


*Κανονικά για τη λέξη troll (wikipedia) ισχύει:
Στη γλώσσα του Διαδικτύου, η λέξη τρολ ή τρολλ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, ταχυδρομική λίστα, chat room ή μπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες. Η συμπεριφορά αυτή πολλές φορές συνοδεύεται από αμφιλεγόμενη διαμάχη των υπολοίπων περί του σκοπού του.

Θα επανέλθουμε κάποια στιγμή με μερικά χαρακτηριστικά και ξεκαρδιστικά παραδείγματα τρολαρίσματος...:)

Εκτός από αυτήν την αυστηρή, "ακαδημαϊκή" έννοια, ο όρος "τρολάρισμα"
έχει και ευρύτερη, αφού χρησιμοποιείται και για άλλες ενδιαφέρουσες πράξεις όπως, μια συντονισμένη δράση για να "κρασάρει" ένα σύστημα, να βγει εκτός ελέγχου μια διαδικασία, να γελιοποιηθεί μια πρακτική.

Τρολάρισμα με έντονη πολιτική χροιά, είναι και η διασπορά ψευδών ειδήσεων στα ΜΜΕ (περίπτωση Χίου). Η επιτυχία της Τρολιάς μετριέται με τον αριθμό των μέσων που θα αναμεταδώσουν την κατασκευασμένη-ψευδή είδηση.

ΕΝΤΟ ΜΕ ΤΑΞΙ ο Δημοσθένης κάπου στην Αθήνα τον 4ο αιώνα π.Χ.



Δυόµισι χιλιάδες χρόνια µετά

Της Χάρης Ποντίδα

-Οι ελληνικές πόλεις νοσούν.

Οι πολιτευόµενοι και διαχειριστές των κοινών δωροδοκούνται και εξαγοράζονται. Κι όσο για τη µεγάλη µάζα των πολιτών, είτε δεν αντιλαµβάνονται τα όσα διαπράττουν οι κυβερνώντες, είτε τα αντιλαµβάνονται αλλά δεν αντιδρούν, βυθισµένοι όπως είναι στη ραστώνη και την άνεση της καθηµερινότητας. Από τούτη την αρρώστια έχουν προσβληθεί παντού οι πάντες  απλώς, ο καθένας τρέφει την ψευδαίσθηση ότι η συµφορά δεν θα χτυπήσει τη δική του πόρτα, αλλά θα διασφαλίσει τα δικά του συµφέροντα εκµεταλλευόµενος τους κινδύνους των άλλων (...)

– Κι ενώ κανονικά όλες οι συζητήσεις γίνονται πριν απ’ τα όποια γεγονότα, εσείς διαβουλεύεστε πάντα κατόπιν εορτής.

– Αφήσατε όλον αυτό τον καιρό να κυλήσει µε συνεχείς αναβολές, µετάθεση των ελπίδων σας σε άλλους, αλληλοκατηγορίες και καταγγελίες. Αυτά συνεχίζετε να κάνετε και σήµερα (...)

– Φρονώ λοιπόν ότι απαιτείται να καταβάλλετε τους φόρους, να στρατεύεστε αγόγγυστα και να µην κατηγορείτε κανέναν πριν γίνετε κύριοι της κατάστασης (...)

– Ολοι πρέπει να εξοργίζεστε εξίσου όταν βλέπετε ότι πολύ εύκολα κινδυνεύουν να κακοποιηθούν οι πιο φτωχοί και αδύναµοι πολίτες, ενώ οι βδελυροί και πλούσιοι µπορούν να αδικοπραγούν ατιµωρητί και να εξαγοράζουν πρόσωπα για να εκβιάζουν καταστάσεις (...)

– Στρέψτε το βλέµµα προς τους σηµερινούς πολιτικούς: άλλοι από φτωχοί έγιναν πάµπλουτοι, άλλοι από άσηµοι χόρτασαν τιµές, ορισµένοι έφτιαξαν σπίτια δίπλα στα οποία τα δηµόσια οικοδοµήµατα είναι πιο σεµνά, κι όσο ο πλούτος της πόλης ελαττωνόταν, τόσο ο δικός τους αύξανε.

– Δεν είναι ασφαλώς ένα και δύο τα αίτια ένεκα των οποίων έφθασαν τα πράγµατα εδώ. Αλλά την κύρια αιτία, θα τη βρείτε στο πρόσωπο εκείνων που προτιµούν να σας είναι ευχάριστοι παρά να σας συµβουλεύουν ορθά. Απ’ αυτούς, πολλοί προσπαθούν να συντηρούν τη σηµερινή κατάσταση γιατί αντλούν από αυτή δηµοτικότητα και εξουσία κι έτσι ούτε οι ίδιοι προνοούν για το αύριο, ούτε νοιάζονται για το αν εσείς προνοείτε.

– Βρίσκονται σε τέτοια εγκατάλειψη και σε τέτοια χάλια τα πράγµατα, ώστε ακόµη όσοι µιλούν από τούτο το βήµα πρότειναν συνειδητά τα πιο βλαβερά µέτρα κι εσείς τα ψηφίζατε, πάλι δεν θα µπορούσαµε να βρεθούµε σε χειρότερη θέση.

* Τα κείµενα αυτά είναι αποσπάσµατα από τους Λόγους του Δηµοσθένη προς τους Αθηναίους πολίτες τον πολύπαθο 4ο αιώνα π.Χ. Είναι παρµένα από το «Δηµοσθένης - Ισοκράτης, Η Παρακµή του Δήµου» (εκδ. Ροές. Επιλογή - απόδοση: Αλέξανδρος Βέλιος)

πηγή: τα Νέα

Φρι άουρ Ντομινίκ


Η αλήθεια για τον Ντομινίκ Στρος-Καν


του Αλέξη Καλοκαιρινού 


Όποια κι αν είναι η αλήθεια για την περιπέτεια του Ντομινίκ Στρος-Καν, έχει άμεση σχέση με την κρίση χρέους της Ελλάδας. Βασικά, υπάρχουν τρεις εκδοχές:

Α) Πριν από τη συνάντηση με τους ευρωπαίους και τον Παπακωνσταντίνου, ο Ντομινίκ προσπάθησε να δοκιμάσει στην πράξη την επιμήκυνση. Η αποτυχία του προδικάζει δεινά για τη χώρα μας.

Β) Πριν από τη συνάντηση με τη Μέρκελ, ο Ντομινίκ έπαθε κρίση άγχους. Μέσα στη σύγχυσή του, έμπλεξε το Λεξοτανίλ με το Βιάγκρα και χάθηκε τελείως ο έλεγχος. Και αυτός είναι κακός οιωνός.

Γ) Η κρίση χρέους της Ελλάδας λειτουργεί ως αφροδισιακό για τους δανειστές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, χθες το βράδυ η Άνγκελα Μέρκελ εθεάθη να κυνηγά τον κηπουρό της γύρω από το σπίτι της στο αριστοκρατικό προάστιο του Ντάλεν, στο Βερολίνο. Την ίδια στιγμή, σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου της Αθήνας, οι εκπρόσωποι της Τρόικας επιδίδονταν σε ακατονόμαστες πράξεις, έχοντας προηγουμένως κάνει χρήση της πέμπτης δόσης που κανονικά προοριζόταν για την εξαρτημένη πατρίδα μας. Είναι θετικό ότι ενώ διεγείρουμε τους δανειστές, η ερωτική μανία τους δεν ξεσπάει σε μας. Αλλά τι θ’ απογίνουμε αν το πάθος τους αφανίσει; Πώς θα ζήσουμε χωρίς προμηθευτές;

Κουράγιο, Ντομινίκ. Εμείς γνωρίζουμε ότι είσαι αθώος. Αλλά ακόμα κι αν φας τα είκοσι χρόνια που προβλέπει ο αμερικανικός νόμος, δεν πρόκειται να χάσεις επεισόδια. Εμείς θα σε περιμένουμε, εφαρμόζοντας υπομονετικά το Μνημόνιο, να βγεις από τη φυλακή. Και άμα βγεις, τα ξαναλέμε, πώς θα μας σώσεις.

πηγή: protagon

Sunday 15 May 2011

105 Τίτλοι από Ελληνικές Τσόντες #lol

1. Στο τρένο θα στον σφυρίξω δυο φορές
2. Ξεκ@λοθρευτής 2: Η μέρα της στύσης
3. Τα ζόμπι είναι π$%@οφάγα
4. Τα κανόνια του Bυζαρόνε
5. Πουτ@νικός
6. Τα μαύρα παπ@ρια του έρωτα
7. Ξέρω ποιον ξεπέταξες πέρυσι το καλοκαίρι
8. Η γέφυρα του ποταμού Kαβαλάι (σ.σ: έλεος!!)
9. Χάρι Καπότερ
10. Μια βραδία στου Μο#νοχείλ
11. Στη σκια του ξεκώλακα
12. Η στύση σας προωθείται
13. Ποκαχώνοντας
14. Επιστροφή στη χώρα του πρ*κτέ
15. Πολύ σκληρός για να χωρέσει
16. Η σαραντάρα κι ο παπ@ρης
17. Βαθύτερα δεν γίνεται
18. Γ@μημένος την 4η Ιουλίου
19. Η νύφη τον έφαγε
20. Μπούτια ερμητικά κλειστά
21. Μαγεμένος Κ@υλός
22. Ο γητευτής των πρ*κτών
23. Κουράστηκα να πηδάω της αγαπητικές σου
24. Ο σκίστης του Παναμά
25. Ο έμπειρος της Βενετίας
26. Το κλαρίνο του λοχαγού Κωλέρι
27. Η μικρή Ξε-κόλυα
28. Γ@μελί
29. Πήδα με αν μπορείς
30. Παλούκι Λουκ
31. Ο Τρομπέν των δασών
31. Χίλιες και μια πίπες
32. Σουφριζότο
33. Οι κ*λοι το σκασαν
34. Πουροτεχνήματα
35. Χτυποκ@υλια στο Μπεβερλι Χιλς
36. Hothika
37. Πουστ@ρ Wars Επεισόδιο 1: Η αόρατη ψ*λή
38. Γαμ@τε Κιντ
39. Η Ντ’Αρπαχτάν και οι 3 σωματοπήδακες
40. Η ψ*λαρπαχτή
41. Σε τεντωμένο κ@υλί
42. Ο Χάρι Σπρώχτερ και η κάμαρα με τους δον*τές
43. Θωρηκτό Πρωκτέμκιν
44. Κλεοπάρτα
45. Ο κόμης Μοντεχ*στο
46. Ο μύθος του ακέφαλου καβλι@ρη
47. Γ@μιολέρο
48. Ο μάγος του Πρ*κτ-οζ
49. Θέλω και τη γιαγιά σου (σ.σ: WTF?)
50. Τρυπανικός
51. Πρώτο τραβελι πίστα
52. Αγάπη μου μεγέθυνα το πουλί μου
53. Άγγιγμα ψ*λης
54. Αδερφομαζώματα, παρτουζοσκορπίσματα
55. Αεροκ#λικες επιδρομές
56. Αμαπέους
57. Αμέρικαν πέη
58. Αν έχεις κ%λο διάβαινε
59. Αυτός, αυτή και τα μπανιστήρια
60. Αχ και βαχ με το Σεβάχ
61. Βαθύτερα δε γίνεται
62. Βόρειος κ$λος
63. Γ@μι@ς αλα ελληνικά
64. Γατούλα με τη ροζ τρυπούλα
65. Γιουροβίζιον
66. Η Αιγυπτιακή τριλογία: Η πυραμίδα του Πέοπα, Φαραώ Τουτανγ@μων, Κλεοπ@ρτα
67. Η θεία απ’ το Κ*λοράντο
68. Η κοιλάδα με τις τσούλες
69. Η Χιονάτη και οι 7 βαρβάτοι
70. Θωρηκτό Καβλέρωφ
71. Ιντεραραπικαν
72. Και οι παντρεμένες έχουν μ&%νι
73. Κάλλιο δυο στο κ#λομέρι παρά δέκα και καρτέρει
74. Κόναν ο Κ@βλ@ρος
75. Κ*λέθρια σχέση
76. Κ*λική επαναφορά
77. Μάρκο Κ^λο
78. Μη μου τους κ*λους τάραττε
79. Μία φορά κι ένα καιρό στην άγρια στύση
80. Μ&%νια στα Χανιά
81. Μ#$νομάχος
82. Ξέσκισμα στο Όριεν Εξπρές
83. Ο Άρχοντας των Ξεκ*λιδιών (σ.σ: χωρίς ξωτικά)
84. Ο Ζορό ζορίζεται
85. Ο καλός ο καπετάνιος στην παρτούζα φαίνεται
86. Συλλέκτης πρ*κτων
87. Ο μικρός Ξεκολια
88. Ο πρίγκηπας της Ψ*λούντα
89. Ο πρ%κτοπόντικας
90. Οπισθογ@μικη κομπανία
91. Ο Τραβάν και η Τζέην
92. Πρίμα κ*λαρίνα
93. Πρ*κτοβάθμια εκπαίδευση
94. Πρ*κτοδικείο
95. Πρ*κτορείο μοντέλων
96. Σεξορκιστής
97. Σούφρ@ και παραλλαγή
98. Το ακρωτήρι του κ*λου
99. Το πορτραίτο του Ντόριαν Πέη
100. Τρόμπακοπ
101. Υπερκ*λικη δόση
102. Το σκληρό πουλί της νιότης
3 μπόνους τίτλοι με γεωγραφικό προσδιορισμό:
103. Στην Πάργα πέφτει γ@μησι αλάργα
104. Στο Βόλο θα σε πάρω απ’ τον κ*λο
105. Τσιμπούκι@ με θέα στην Καλλιθέα

Μπάτσοι TV νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί.

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ-ΤΑΞΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ
Τι δεν είδαμε στην τηλεόραση από τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας.


Αυτό που δεν φαίνεται ξεκάθαρα στο παραπάνω video, είναι το αν οι δύο χρυσαυγίτες αφήνονται ελεύθεροι ή αν είναι και αυτοί μπάτσοι/μυστικοί....

"η Ελλάδα με προκάλεσε"


Κατηγορίες απόπειρας βιασμού απαγγέλθηκαν στον Ντομινίκ Στρος-Καν
Νέα Υόρκη: Κατηγορίες απόπειρας βιασμού, σεξουαλικής επίθεσης και ομηρίας απαγγέλθηκαν στον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν από τις Αρχές της Νέας Υόρκης, έπειτα από καταγγελία καταχρεωμένης χώρας σε ξενοδοχείο της πόλης.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου αργότερα την Κυριακή, στο οποίο, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, θα δηλώσει αθώος.

Ο Ντ.Στρος-Καν τέθηκε υπό κράτηση στο αεροδρόμιο JFK ενώ επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ευρώπη, έχοντας προγραμματίσει να συναντηθεί αργότερα την Κυριακή με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται ότι θεωρείτο σχεδόν σίγουρο πως ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα έθετε υποψηφιότητα για τη γαλλική προεδρία με τους Σοσιαλιστές το 2012.

Η φτωχή Ελλάδα υποστηρίζει πως, ενώ βρισκόταν στον όροφο της σουίτας που έμενε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο Γάλλος αξιωματούχος βγήκε από το μπάνιο γυμνός, την βρήκε στο φουαγέ, την οδήγησε με τη βία στο υπνοδωμάτιο και της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Μετά το υποτιθέμενο περιστατικό, ο Ντομινίκ Στρος-Καν έφυγε από το ξενοδοχείο και πήγε στο αεροδρόμιο. Η αμερικανική αστυνομία τον συνέλαβε ενώ είχε ήδη επιβιβαστεί στην πτήση του προς το Παρίσι, μόλις δέκα λεπτά πριν την απογείωση, όπως αναφέρει το Reuters.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γάλλος αξιωματούχος βρίσκεται στο επίκεντρο «ροζ» κριτικής: Τον Οκτώβριο του 2008 είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη «λανθασμένη κρίση» του σε ερωτική σχέση με υφιστάμενή του οικονομολόγο στο ΔΝΤ.

Κατά την τότε εσωτερική έρευνα αποδείχτηκε πως στην υπόθεση εκείνη δεν είχε καταχραστεί τη θέση του ούτε είχε παρενοχλήσει την οικονομολόγο. Είχε απολογηθεί στους εργαζόμενους στο Ταμείο, τη γυναίκα με την οποία είχε τη σχέση, Πιρόσκα Νάγκι, πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Αφρικής του ΔΝΤ, καθώς και στη σύζυγό του, τη γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ.

πηγή: in.gr