Wednesday 28 December 2011

ΣΤΟ ΜΕ ΤΑΞΙ κάπου στο βορρά..

 δεν έχουν μάθει να στήνουν κώλο

Και στην Ισλανδία έχουν πτωχεύσει και χρωστάνε...
Μόνο που εκεί το Σύνταγμά τους δεν είναι κουρελόχαρτο
και οι Ισλανδοί ούτε ψάχνουν, ούτε ανακαλύπτουν παράθυρα στους νόμους τους.

Είχαν κι εκεί αναποτελεσματικούς πολιτικούς. 
Εκεί όμως αυτοί λογοδότησαν και "κυνηγήθηκαν". Και δεν έχουν κανένα θρασύτατο πάγκαλσον και τους κλόουν του καρατζαφύρερ να έχουν αναλάβει την ανάταξη της χώρας...




Τρέμουν τα κρυφά σχέδια του «Δράκου»

Πρόταση Κινέζου Κροίσου επιχειρηματία για εξαγορά μιας μικρής έκτασης, προκειμένου να δημιουργήσει θέρετρο, απέρριψε πρόσφατα η Ισλανδία επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο στη χώρα, δηλαδή εξαγοράς γης από έναν ξένο, ενώ κάποιοι ανέφεραν πως πρόκειται για μια προσπάθεια του Πεκίνου να επεκτείνει την επιρροή του στην Αρκτική.
Σύμφωνα με την ισλανδική νομοθεσία, υπάρχει περιορισμός στην αγοραπωλησία εκτάσεων γης σε ξένους «προκειμένου να διαφυλαχθεί η ανεξαρτησία και η εθνική κυριαρχία του εδάφους και των ευκαιριών σε Ισλανδούς να εκμεταλλευθούν τις πηγές πλούτου της χώρας τους».
Στις αρχές εξάλλου του έτους οι Αμερικανοί ακύρωσαν τη σχεδιαζόμενη εξαγορά της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας 3Leaf από Κινέζους, ενώ στην Αυστραλία αποφασίστηκε να χορηγείται ειδική άδεια για κάθε εξαγορά που υπερβαίνει τα 231 εκατ. δολάρια. Και τούτο διότι όταν η Sinosteel επένδυσε στη χώρα τους άρχισε να παρεμβαίνει σε πολιτικό επίπεδο.
Στη Γερμανία η νομοθεσία απαγορεύει συμφωνίες που βλάπτουν τη δημόσια τάξη ή ασφάλεια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΣΜΑ

πηγή: ethnos

No comments:

Post a Comment