Wednesday 7 September 2011

στραβοκόπημα



«Πράσινο φως» για την ανέγερση του τεμένους

Υπερψηφίστηκε με 198 ψήφους υπέρ έναντι 16 κατά το άρθρο 29 του νομοσχεδίου για την ρύθμιση των αυθαιρέτων σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα. Προηγήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, που προκάλεσε το Λα.Ο.Σ., με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να υποστηρίζει ότι με την κατασκευή τζαμιού η κυβέρνηση πάει να κάνει εργοστάσιο παραγωγής τρομοκρατών.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται το μουσουλμανικό τέμενος θα φιλοξενηθεί σε χώρο που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό, με συνολικό εμβαδόν 850 τ.μ., αφού μετασκευασθούν υπάρχοντα κτίρια, ενώ υπολογίζεται ότι θα έχει χωρητικότητα 350 ατόμων – αντί του αρχικού σχεδίου των 500 ατόμων. Δεν θα διαθέτει μιναρέ, και θα λειτουργεί με ιμάμη που και θα διορίζεται, και θα πληρώνεται από το ελληνικό κράτος – αρμόδιος για τον διορισμό του οποίο θα είναι συγκεκριμένα ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας.

«Το τέμενος ανήκει κατά κυριότητα στον παραχωρήσαντα τη χρήση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο. «Μετά την κατασκευή, η χρήση του τεμένους παραχωρείται από το Δημόσιο δωρεάν για αόριστο χρόνο στο ΝΠΙΔ (…), με σκοπό τη διοίκηση, διαχείριση και συντήρησή του (…)».

«Βήμα σημαντικό, που αποδεικνύει ότι οι Έλληνες μουσουλμάνοι, δεν είμαστε πολίτες β΄ κατηγορίας» έχει χαρακτηρίσει το νομοθέτημα, ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας κ. Ναϊρ Ελγαντούρ. «Κάτι λείπει εδώ…», τονίζει, ωστόσο, τονίζει ο κ. Ελγαντούρ, παραλληλίζοντας το τζαμί χωρίς μιναρέ με εκκλησία χωρίς καμπαναριό. «Τώρα, απομένει να ανοίξει ο φάκελος για τον ιμάμη. Εμείς, ως Μουσουλμανική Ενωση, θα δώσουμε ονόματα στο υπουργείο Παιδείας, ώστε να επιλέξει ποιος τελικά θα διοριστεί» καταλήγει.

Αντιπαράθεση Καρατζαφέρη – Παπακωνσταντίνου

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το τέμενος λέγοντας ότι «πάτε να κάνετε ένα εργοστάσιο παραγωγής τρομοκρατών». «Ρωτήστε τον δήμαρχο του Λονδίνου. Όσοι συνελήφθησαν είχαν ξεκινήσει μέσα από τζαμιά», υποστήριξε, σημειώνοντας: «Παίζετε με τη φωτιά και καταστρέφετε την Ελλάδα. Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι πάμε σε εκλογές τώρα για να σωθείτε. Διαφορετικά, ούτε τα Ειδικά Δικαστήρια θα φθάσουν. Φαίνεται πως θα κοιτάμε προς το Γουδή»!

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. πως όταν μιλάει για Ειδικά Δικαστήρια δεν θα πρέπει να απευθύνεται στην κυβέρνηση. Όπως του επεσήμανε «οι αποφάσεις της κυβέρνησης λαμβάνονται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν μιλάτε για Γουδή».

πηγή: tvxs

No comments:

Post a Comment