Wednesday 14 September 2011

Τηλεδιάσκεψη στα πλαίσια της τηλεκυβέρνησης



O κυνισμός των ξένων

του Κώστα Γιαννακίδη

Πως γίνεται μία τηλεδιάσκεψη; Μέσω υπολογιστή, αλλά είναι στην ευχέρεια κάθε γραφείου να βγάλει έξοδο προς τηλεόραση, επιτρέποντας στον ηγέτη να συμμετέχει πιο αναπαυτικά. Είναι επίσης λογικό να υποθέσουμε ότι αυτά τα κανάλια κάπως ελέγχονται, το σήμα κωδικοποιείται και μεταδίδεται μέσω δορυφόρου. Μπορεί από την άλλη να είναι πιο απλά τα πράγματα και να συνομιλούν μέσω Skype. Όπως και αν έχει, θα είναι μία τηλεδιάσκεψη για να τη γράψεις σε βίντεο. Με δικαίωμα στη μνήμη μας, ασχέτως αν η ιστορία μεταχειρίζεται ιδιαίτερα μόνο τις διασκέψεις που έχουν συγκεκριμένο τόπο και τίτλο.

Η λογική λέει πως κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεδιάσκεψης θα μάθουμε πολλά για την τύχη μας. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προσέρχεται τόσο για να μιλήσει, όσο για να ακούσει τι έχουν να του πουν Μέρκελ και Σαρκοζί. Εσείς μπορεί να το βρίσκετε μειωτικό, αλλά ιστορικά είναι απολύτως συνεπές. Στη μικρή ιστορία αυτού του κράτους η κρίσιμη ζαριά φεύγει πάντα από τα χέρια των ξένων. Ουσιαστικά οι τύχες της χώρας ακουμπούν πάντα στον κυνισμό των ξένων. Διασκέψεις και συνθήκες της έδωσαν υπόσταση και χώρο στο χάρτη. Γερμανοί την οργάνωσαν, Γερμανοί τη ρήμαξαν και τώρα Γερμανοί καλούνται να τη διασώσουν. Προσδιορίστηκε πολιτικά από Βρετανούς και κατευθύνθηκε από Αμερικανούς. Και πρόθυμα εκμαυλίστηκε από όλους. Γενικώς στις κρίσιμες στιγμές αυτού του τόπου η έννοια της εθνικής ανεξαρτησίας είναι υποκειμενική ως και απολύτως απατηλή.

Όμως οι ξένοι δεν είναι ο Ιούδας που μπορούμε εύκολα να κάψουμε. Διότι με εξαίρεση την περίοδο της κατοχής, κανένας δεν τραυμάτισε τη χώρα περισσότερο από τους ίδιους τους Έλληνες. Κανένας. Ακόμα και όταν η μπότα των ξένων πατάει στον αυχένα της, είμαστε εμείς που της σπάσαμε τα πόδια για να πέσει στα γόνατα. Καλή ακρόαση, κύριε πρωθυπουργέ.

πηγή: protagon

1 comment:

  1. Οι εχθροί μπήκαν στην πόλη με την βοηθεία προδοτών και συνενοχό είναι το πολιτικό σύστημα
    Αριστερά και Δεξιά...κυρίως η αριστερά που δεν ενώνεται για να τους ανατρέψεις...ειδικά κάποια άτομα που νομίζουν ότι συνέχεια ΠΑΜΕ να φύγουνε...και απολύουν και τους εργαζόμενους τους

    ReplyDelete