Friday 15 July 2011

Ε.Βενιζέλος: "Θα τα βρούμε τα ευρώ"


"Θα κάνουμε το αυτονόητο"

"Έχουμε το τρόπο"

Από τον Beni (Hill?)
στον Sherlock Holmes...




Ο Ε. Βενιζέλος προειδοποιεί ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει στη διάθεσή του μηχανισμό που καθιστά «προσιτά» τα στοιχεία των καταθετών.

Προειδοποίηση προς όσους έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει στη διάθεσή του μηχανισμό που καθιστά «προσιτά» τα στοιχεία των καταθετών, απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Απαντώντας το πρωί στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτος για τις καταθέσεις στο εξωτερικό και τον έλεγχο του «πόθεν έσχες», ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το υπουργείο Οικονομικών είναι σε θέση, με την άρση του τραπεζικού απορρήτου, να πληροφορηθεί ποια είναι τα εμβάσματα που έχουν σταλεί το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό και θα καλέσει όλους αυτούς τους καταθέτες να δηλώσουν τα στοιχεία..

Ταυτόχρονα το υπουργείο είναι σε θέση να προχωρήσει και στη διασταύρωση τόκων από καταθέσεις στο εξωτερικό αλλά και από τη χρήση πιστωτικών καρτών σε τράπεζες του εξωτερικού. «Είναι ευκαιρία όποιος θεωρεί ότι έχει κενό με τις φορολογικές αρχές να προσέλθει και να δώσει τα στοιχεία αυτά, γιατί για το Υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία είναι προσιτά και οι έλεγχοι θα γίνουν», προειδοποίησε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας ότι αποτελεί στοιχειώδες πατριωτικό φρόνημα η εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων αλλά και η στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όχι για τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες, αλλά με τρόπο που θα είναι προς όφελος των πολιτών.

πηγή: forologikanea

No comments:

Post a Comment