Monday 6 June 2011

χερούκλα-χερούκλα



Κυβέρνηση κατά ΜΜΕ:
Αν καταρρεύσουμε, θα καταρρεύσετε κι εσείς

από το tvxs

Διέψευσε η κυβέρνηση τα δημοσιεύματα περί «ανθυπάτων» της τρόικας των δανειστών της Ελλάδας ( Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ.) στα ελληνικά υπουργεία, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη παραπληροφόρηση που διαμορφώνει κλίμα σύγχυσης». Το ενδεχόμενο τοποθέτησης επιτρόπων στα υπουργεια προκάλεσε τις αντιδράσεις υπουργών, με τον Κ. Σκανδαλίδη να δηλώνει χαρακτηριστικά πως σε περίπτωση που τοποθετηθεί ένας τέτοιος «ανθύπατος» στο υπουργείο του, τότε θα παραιτηθεί.

Η κυβέρνηση «καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες "πληροφορίες" για "ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία", είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί "κατοχής" στην Ελλάδα» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Με τη συμβολή, με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, δίνουμε εδώ και πολλούς μήνες έναν τιτάνιο αγώνα για να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, για να διαφυλάξουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια, αγώνα», σημειώνει η ανακοίνωση, «στον οποίο οφείλουν εν πολλοίς την επιβίωσή τους και τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση».


 
Αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η «παραπληροφόρηση είτε εδράζεται είτε όχι σε σκοπιμότητες, στρέφεται εναντίον του δημόσιου συμφέροντος», η ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Αρκετά πια λοιπόν με την ανευθυνότητα, τα ψέματα τελείωσαν και όλοι καλούνται πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η παραπληροφόρηση και η διαμόρφωση κλίματος σύγχυσης, είτε εδράζεται είτε όχι σε σκοπιμότητες, στρέφεται τελικώς εναντίον του δημοσίου συμφέροντος».

Πολλοί υπουργοί εκδήλωναν την αποφασιστικότητά τους να μην δεχθούν μία τέτοια εξέλιξη. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Σκανδαλίδη στο Mega: «Δεν νομίζω πως θα υπάρξει ένας ξένος που θα έρθει στο υπουργείο και θα μου πει αν θα δώσω ή όχι τα λεφτά στους αγρότες» δήλωσε και στην ερώτηση εάν θα παραιτηθεί -εάν τοποθετηθεί ένας τέτοιος επίτροπος- απάντησε: «Βεβαίως».

«Μεταφορά τεχνογνωσία από το εξωτερικό ναι, πρώτος θα τη δεχθώ και θα την εφαρμόσω. Να' έρθει ένας μπάστακας έξω από το γραφείο μου και να λέει πού πάνε τα χρήματα, ενώ τους στόχους τους έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα, δεν το αποδέχομαι» είπε χαρακτηριστικά.

No comments:

Post a Comment