Wednesday 1 June 2011

ΕΝΤΟ ΜΕ ΤΑΞΙ κάποιοι στην Ιρλανδία κάνουν το αυτονόητο..

Πως γίνεται εδώ?.......

ΚΑΜΜίΑ ΣΧΕΣΗ!




Διαγραφή έως και 90% του χρέους τους μελετούν ιρλανδικές τράπεζες

17:25 - Τετ 01/06/2011,
 «Κούρεμα» του χρέους τους έως και κατά 90% σχεδιάζουν 3 ιρλανδικές τράπεζες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Νωρίτερα, η ιρλανδική κυβέρνηση είχε απευθύνει έκκληση προς τους ομολογιούχους να αναλάβουν μέρος του βάρους για τη διάσωση των τραπεζών και της οικονομίας της χώρας.

Σύντομα η Bank of Ireland, όπως ανακοίνωσε η ίδια, θα προχωρήσει σε προσφορά σε μετρητά για το χρέος της χαμηλότερης εξασφάλισης (subordinated debt), ύψους 2,6 δισ. ευρώ. Η προσφορά αυτή θα προβλέπει «κούρεμα» της αξίας του κατά 80% έως 90%, ανάλογα με τον τύπο των ομολόγων.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να πράξουν και οι Irish Life & Permanent και EBS, προκειμένου να διαχειριστούν χρέη συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η Bank of Ireland, η ιρλανδική κυβέρνηση «θα λάβει όποια μέτρα θεωρήσει αναγκαία για να μεγιστοποιήσει την κατανομή του βάρους», στην περίπτωση που οι κάτοχοι ομολόγων απορρίψουν την προσφορά.

Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την ισχύ του νόμου, προκειμένου «να ληφθούν δραστικά μέτρα όσον αφορά το χρέος χαμηλότερης εξασφάλισης», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν.

πηγή: tvxs

No comments:

Post a Comment