Monday 28 February 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ η ΕΚΔΙΩΞΗ Παγκάλου (άντε με το καλό να αρχίσουν και οι ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ..)

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι φασίστες-τρομοκράτες-επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια και ειρήνη-αναρχοκομμουνισταί φοιτητές, που είχαν το θράσος και την αλητεία να αναστατώσουν τη δημοκρατική εκδήλωση, κατά την οποία ο δημοκράταρος κ.Πάγκαλος φαγώθηκε να αποδείξει σε όλο τον κόσμο, πως δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την τσίπα του, να συμμετέχει σε δημόσια συζήτηση που έχει σαν θέμα τα προβλήματα των παράνομων μεταναστών.

Αυτοί οι μαλλίγκουρες και αξύριστοι αριστερισταί δεν έχουν καθόλου χιούμορ....

Το video του "επεισοδίου" προβλήθηκε στα χθεσινά δελτία ειδήσεων.Το μόνο που σου προκαλεί θλίψη στο σκηνικό αυτό, είναι αν ασχοληθείς λίγο σημειολογικά με την στάση του Κ.Γαβρά στην όλη ιστορία, αναλογιζόμενος ότι αντικατοπτρίζει γενικότερα την στάση των εγχώριων "πνευματικών ταγών". Ο κ. Πάγκαλος είχε επισκεφθεί την "Ελληνική Εστία" για να συμμετάσχει σε εκδήλωση για τον Κώστα Γαβρά και τη νέα του ταινία, η οποία έχει ως αντικείμενο τη μετανάστευση. Στην εκδήλωση εκτός από την συζήτηση προβλέπονταν και προβολή της εν λόγω ταινίας: "Παράδεισος στη Δύση".

 Είμαι σίγουρος ότι την ίδια αμηχανία, συμπάθεια, συμπαράσταση και ψήγματα ενοχής που προφανέστατα επέδειξε ο μεγαλοσκηνοθέτης στον μεγαλοπολιτικό (και μεγαλο- γενικώς..) για την ταλαιπωρία που υπέστη ο δεύτερος από τους παρείσακτους μπινελικίζοντες, θα τη δείχνει και για τους μετανάστες στην νέα ταινία του.

Απλά μεσιέ Γαβράς θα έπρεπε να ξέρετε πως ο καλοταϊσμένος παλιόφιλός σας δεν έχει ανάγκη....δεν του καίγεται καρφάκι από αποδοκιμασίες....πως το λένε....να σας το πω αλλιώς και στα γαλλικά: μπορείτε κάλλιστα να τον φωνάζετε "μεσιέ ΖΑΜΑΝΦΟύ". Έχει τη διάθεση και τον χώρο στους όρχεις του να γράψει εκεί το σύμπαν ολάκερο - αφού πρώτα το βαφτίσει "φασιστοειδές".

Από την άλλη οι Έλληνες και ειδικά αυτή την περίοδο είναι αρκετά ταλαιπωρημένοι για να αποδέχονται χιουμοριστικές οπτικές σε τόσο ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της μετανάστευσης. Γιατί μόνο ως χιούμορ μπορεί να εκληφθή το ότι καλέσατε τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής "κυβέρνησης" να μιλήσει για τη λαθρομετανάστευση. Ο οποίος όντας έλληνας έμπειρος πολιτικός "πρώτης γραμμής" θα ήταν σπέσιαλ εισηγητής για θέματα του τύπου:
"Πως να σκουπίζετε/κρύβετε άγνωστο αριθμό μεταναστών κάτω από το χαλί" ή "Πως να κρύβεστε πίσω από το χοντρό δάχτυλό σας", 
όπως και για πιο γενικά θέματα σαν τα:
"Τα δικά μου δικά μου, τα δικά τους δικά τους + τους τόκους, τα δικά μας σχεδόν δικά μου και τα δικά σας-Ποια δικά σας?", ή "Δώστε ό,τι έχετε και βγάλτε το σκασμό" ή "Ο δημοσιογράφος ως μαχαιροπήρουνο στο Μεγάλο Φαγοπότι" ή "Πως το θράσος βαφτίζεται πολιτική πυγμή", ή "Πως να αφοδεύετε σκέψεις σας".    


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ

Σήμερα 33ή μέρα της απεργίας πείνας των μεταναστών στην Ελλάδα, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας είχε αποφασίσει να παραβρεθεί στην προγραμματισμένη εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στην Fondation Héllenique (Ελληνική φοιτητική εστία στο Παρίσι).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλία του σκηνοθέτη και προβολή της πρόσφατης ταινίας του «Παράδεισος στη Δύση» με θέμα την «παράνομη» μετανάστευση. Θεωρήσαμε καθήκον μας να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση ενημερώνοντας Γάλλους και Έλληνες παρευρισκόμενους για την κατάσταση των απεργών πείνας καθώς και για την ανάλγητη και ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης. Μια ώρα πριν την εκδήλωση, συγκεντρωθήκαμε στο χώρο, αναρτήσαμε πανό στην είσοδο της εστίας και μοιράσαμε το κείμενο αλληλεγγύης στους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια και με την άδεια των διοργανωτών της εκδήλωσης , εισήλθαμε στην αίθουσα προκειμένου να παρακολουθήσουμε τόσο την ομιλία του σκηνοθέτη, όσο και το έργο.

Προς μεγάλη μας έκπληξη, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, εισήλθε στην αίθουσα ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. Αυθόρμητα, πήραμε το λόγο ζητώντας την αποχώρησή του από την εκδήλωση. Θεωρήσαμε προκλητική τη σημερινή παρουσία του, την ώρα που αρκετοί από τους 300 έχουν ήδη υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους και δύο μόλις μέρες μετά τη μεγαλειώδη γενική απεργία στην Ελλάδα. Προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε το κοινό για το λόγο της αγανάκτησης μας, τη στιγμή που η διεύθυνση της εστίας επιχειρούσε να παρεμποδίσει την παρέμβασή μας. Φωνάξαμε συνθήματα, τόσο σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των μεταναστών στην Ελλάδα, όσο και ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.

Ο Θ. Πάγκαλος μας κάλεσε σε ραντεβού την επόμενη μέρα. Την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να ακούσει την ελληνική κοινωνία (άρα και τους μετανάστες) θεωρούμε οποιαδήποτε πρόσκληση σε φιλική κουβέντα-‘’διάλογο’’ ως εμπαιγμό, υπεκφυγή και τέχνασμα. Μετά από αρκετή ώρα κι ενώ αρνήθηκε επανειλημμένα να απαντήσει στις ερωτήσεις που αφορούσαν τη στάση της κυβέρνησης σε σχέση με την αντιμετώπιση της απεργών πείνας, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης αποχώρησε λέγοντας «ακυρώστε το» και βρίζοντας οποιονδήποτε τον αποδοκίμαζε.

Οι παρευρισκόμενοι αντιμετώπισαν θετικά την παρέμβασή μας και παρέμειναν στη θέση τους ζητώντας τη συνέχιση της εκδήλωσης. Ωστόσο, η διεύθυνση πραξικοπηματικά την ακύρωσε ακολουθώντας πιστά την επιθυμία του. Η σημερινή εκδίωξη του Θεόδωρου Πάγκαλου από την ελληνική εστία στο Παρίσι έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία.

Τη στιγμή που στα νερά του Αιγαίου πνίγονται μετανάστες, που στον Έβρο χτίζονται τείχη, που 300 άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους και την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει την αντεργατική επίθεση ενάντια στην ελληνική κοινωνία, τα μέλη της κυβέρνησης δε νομιμοποιούνται ούτε πολιτικά, ούτε και ως φυσική παρουσία.


edit Dr.Fake
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάποιος που ήταν εκεί και έκραξε, εξήγησε χθες στο indymedia:

Από τον Πάγκαλο ζητήθηκε ξεκάθαρα και από την αρχή να αποχωρήσει. Ωστόσο, κατά την εξέλιξη της διαμαρτυρίας, όπως φαίνεται στο μη μονταρισμένο βίντεο που ανέβηκε σήμερα, υπάρχουν διαστήματα όπου η ένταση αποκλιμακώνεται, κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους τοποθετούνται και τίθενται μέσα από τις τοποθετήσεις τους ερωτήματα για μείζονα πολιτικά ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας στην Ελλάδα.

Ο Πάγκαλος επιμενει να μένει καθιστός με την πλάτη στο κοινό, ενώ και τις δύο φορές που σηκώνεται και στρέφεται πρός το μέρος μας αποφέυγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας και να μας αντικρούσει. Αυτή η συμπεριφορά του είναι που μας εξόργισε ακόμα περισσότερο και αρχίσαμε να φωνάζουμε το ''έξω'' που γύρισε σε "degage".

Είμαι σίγουρος πως αν είχε στοιχειώδη αξιοπρέπεια και θάρρος θα δεχόταν να μας αντικρύσει και να υπερασπιστεί τις πράξεις και τα λόγια του. Και ήμασταν πρόθυμοι να σηκώσουμε το γάντι και να βάλουμε όλα τα ζητήματα στο τραπέζι. Οι αποδοκιμασίες, οι φωνές και τα συνθήματα δεν υπαγορεύτηκαν μόνο από την πρόθεσή μας να τον διώξουμε αλλά επίσης και εξίσου και από την ανένδοτη στάση του.

Οι καιροί έχουν αλλάξει και όλοι αυτοί που για περίπου 30 χρόνια δρούσαν ανενόχλητοι και δίχως κοινωνικό έλεγχο πρέπει πλέον να λογοδοτήσουν. Ο κυρίαρχος λόγος αμφισβητείται, αποδομείται και αποκαθηλώνεται. Η κοινωνική σύγκρουση κλιμακώνεται. Εμείς θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή και πάντα έτοιμοι να σημαδέψουμε εκεί ακριβώς που σημαδεύουν και αυτοί: ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ...

Σχετικά με την αντιπρόταση για διάλογο την επόμενη μέρα. Είναι έξυπνο τέχνασμα καθότι συντηρεί την επίφαση δημοκρατικής κουλτούρας εκείνου που το προβάλλει. Αποκλιμακώνει την ένταση, επαναφέρει το ενδιαφέρον εκεί που ήταν πριν από την παρέμβαση (εκδήλωση, ομιλία κλπ) και βγάζει από τη δύσκολη θέση τον καταγγελόμενο.

Μερικές ιδέες: Ζητάμε από τον καταγγελόμενο να μιλήσει στο σύνολο των παρευρισκομένων και εκείνη τη στιγμή. Είσαι δημοκρατικά εκλεγμένος αξιωματούχος, επέλεξες να εκτεθείς σε δημόσιο χώρο, βρήκες απέναντί σου πολίτες που σε εγκαλούν, υπερασπίσου τον εαυτό σου άμεσα. Μήτε η αντιπροσώπευση μήτε η εκπροσώπηση έχουν εδώ χώρο. Τα διαδικαστικά αντεπιχειρήματα αντικρούονται άμεσα από τους παρευρισκόμενους: Εχουμε όλοι διακίωμα σε μία ερώτηση.
Αν δεν γίνει δεκτό κάτι τέτοιο, καταγγέλεται ως αντιδημοκράτης και απαιτείται να αποχωρήσει.

Αν ποτέ γίνει δεκτό; Εδώ χρειάζεται συγκράτηση, ετοιμότητα, καλή επαφή με την επικαιρότητα. Επίσης χρειάζεται μια καλή γνώση των τεχνασμάτων και των τακτικισμών που χρησιμοποιούν τα πασόκια. Η προοπτική πρέπει να είναι πάντα η ανάδειξη του πραγματικού χαρακτήρα της πολιτικής τους μέσα από τις εσωτερικές αντιφάσεις, τα αδιέξοδα και την τραγική κατάσταση στην οποία οδηγούν. Αποδόμηση του δικου τους λόγου δλδ.

Και να έχουμε πάντα στο νού μας πως οι πασόκοι δεν είναι σαν τους κλασσικούς αυταρχικούς δεξιούς. Είναι παμπονηροί και, κυρίως, ΑΗΘΕΙΣ...

No comments:

Post a Comment