Thursday 10 February 2011

Το Καθεστώς Προετοιμάζεται

Άγνοια για τη στρατιωτική άσκηση καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων, που διεξήχθη προ ημερών στο Κιλκίς, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα που του έθεσαν βουλευτές. Διαβεβαίωσε δε ότι αν αποδειχθεί ύπαρξη στρατιωτικών ευθυνών, αυτές θα αποδοθούν άμεσα.

Το θέμα, ετέθη από τους βουλευτές του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρο Δρίτσα στο περιθώριο της συζήτησης κύρωσης σύμβασης στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.
 
Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου διεξήχθη στο στρατόπεδο "Κορομηλά" στην Αργυρούπολη του Δήμου Κιλκίς, η στρατιωτική άσκηση "Καλλίμαχος" από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://www.kilkistoday.gr/, η άσκηση, που έγινε παρουσία της στρατιωτικής ιεραρχίας, των τοπικών αρχών και στρατιωτικών εκπροσώπων ξένων χωρών και χωρών που συμμετέχουν στο Σχηματισμό Μάχης (HELBROC BG) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. περιελάμβανε μεταξύ άλλων και σενάρια τρομοκρατικής επίθεσης, εξουδετέρωσης βόμβας, αλλά και αντιμετώπισης διαδηλωτών!
Στο βίντεο μάλιστα που διέρρευσε στο διαδίκτυο, βλέπουμε ότι στρατιώτες παίρνουν θέσεις μάχης ανάλογες με αυτές που έχουν τα ΜΑΤ στους δρόμους, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, έχουν σκυλιά και αμύνονται με τον ίδιο τρόπο σε επιθέσεις με πέτρες και μολότοφ.

Στην άσκηση παρουσιάζονταν στρατιωτικές δυνάμεις να καταστέλλουν πολίτες διαδηλωτές που κρατούσαν πανό, όπου αναγράφονταν «ΣΥΡΙΖΑ» και «Ειρήνη».

Ο κ. Μπεγλίτης απάντησε ότι ήταν μία άσκηση επί χάρτου κι ότι κι ο ίδιος το πληροφορήθηκε από τον Τύπο.

Οπως είπε, ζήτησε να ενημερωθεί και έδωσε εντολή να σταματήσει αμέσως η άσκηση, ενώ γνωστοποίησε ότι καθημερινά γίνονται ασκήσεις περιφερειακού ή τοπικού χαρακτήρα για τις οποίες, αν είναι ήσσονος σημασίας, δεν ενημερώνεται η πολιτική ηγεσία.



No comments:

Post a Comment