Thursday 27 January 2011

OPERATION EGYPT




ANONYMOUS PRESS RELEASE - 26/01/2011


edit (2 ώρες μετά):
επειδή τα χιλιάδες μηνύματα που πήραμε του τύπου "δεν διαβάζεται το κείμενο στο video", συμπέσανε πάνω σε μια σπάνια κρίση γενναιοδωρίας και εθνικοφροσύνης πακέτο, πάρτε το κείμενο-μήνυμα των Ανωνύμων και μάλιστα ελευθερομεταφρασμένο :) :

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Οι Ανώνυμοι δεν μπορούν, και δεν θα σταθούν αδρανείς ενώ αμφισβητούνται τα βασικά δικαιώματα και ελευθερίες συνανθρώπων μας.

Υπάρχουν ακόμα πολλές κυβερνήσεις παγκοσμίως που αποτυγχάνουν ακόμα και να θέσουν στόχους κοντά στα πρότυπα της ελευθερίας που καθορίστηκαν από την καθολική Διακήρυξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αυτές οι κυβερνήσεις θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα και το προνόμιο να επιβάλουν επάνω στους ανθρώπους τους μια «επίσημη» εκδοχή της «πραγματικότητας» η οποία βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τις αλήθειες της καθημερινότητας σύμφωνα με τις οποίες ζουν οι πολίτες της. Οι Ανώνυμοι θεωρούν ότι αυτό είναι ένα ολοκληρωτικό έγκλημα που δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο.

Οι αιγύπτιοι ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες, στερούμενοι τα βασικά δικαιώματα τους στη ελευθερία λόγου, τη θρησκευτική ελευθερία, την ελευθερία του συνδικαλίζεσθαι, και την ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση. Στερώντας όλες αυτές τις ελευθερίες και επιβάλλοντας λογοκρισία επάνω στους πολίτες της, η αιγυπτιακή κυβέρνηση αποκάλυψε το εγκληματικό της πρόσωπο κι έτσι έχει καταστεί εχθρός των Ανωνύμων.

Προς την κυβέρνηση της Αιγύπτου: οι Ανώνυμοι προκαλούν όλους όσους εμπλέκονται στη λογοκρισία. Οι Ανώνυμοι απαιτούν από εσάς να προσφέρετε ελεύθερη πρόσβαση χωρίς λογοκρισία στα ΜΜΕ όλης της χώρας. Εφόσον αγνοήσετε αυτό το μήνυμα, όχι μόνο θα επιτεθούμε στους κυβερνητικούς ιστοχώρους σας, αλλά οι Ανώνυμοι θα φροντίσουν να μάθει η διεθνής κοινότητα για την φρικτή πραγματικότητα που επιβάλλετε στους ανθρώπους σας.

Προς τους πολίτες της Αιγύπτου: Στεκόμαστε μαζί και ενωμένοι ενάντια σε αυτήν την κατοχή. Αυτή η προσπάθεια είναι όχι μόνο για εσάς ,αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να υπομείνουν την κυβερνητική κατάχρησή τους. Όταν αναγκάζονται υπό την απειλή της κατοχής, θα είμαστε δυνατοί σαν κόλαση - και ο βρυχηθμός των ανθρώπων, θα διατρέξει τις σπονδυλικές στήλες όλων εκείνων που πνίγουν την ελευθερία μας και κλέβουν τα δικαιώματά μας.

Ανώνυμοι είναι οι αδελφοί και οι αδελφές σας, οι γιοι και οι κόρες σας, οι γονείς σας και οι φίλοι σας, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, τη φυλή, τη θρησκεία, το έθνος, ή τον τόπο γέννησης. Ανώνυμος είσαι εσύ. Μην αμφισβητείτε το δικαίωμά σας στην ελευθερία της έκφρασης, την ελευθεροτυπία, την ελεύθερη επικοινωνία σας και το καθολικό δικαίωμά σας να έχετε πρόσβαση ελεύθερα στην ενημέρωση.

Ενώστε τη φωνή σας με τη δικιά μας στο IRC - irc.anonops.ru #opEgypt !

Ενώστε τη φωνή σας με τη δικιά μας στη μάχη για την ελευθερία στην ενημέρωση.

Κάποτε ο Khalil Gibran είπε: " Η ζωή χωρίς ελευθερία είναι σαν ένα σώμα χωρίς ψυχή, και η ελευθερία χωρίς σκέψη είναι σαν ένα ταραγμένο πνεύμα… Η ζωή, η ελευθερία και η σκέψη είναι τρία σε ένα, και είναι συνεχείς και αιώνιες."

Είμαστε οι Ανώνυμοι. Είμαστε Λεγεώνα. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Να μας αναμένετε.

No comments:

Post a Comment