Sunday 9 January 2011

Στο μυαλό του Θεόδωρου Πάγκαλου




Πολιτικός σημαίνει «τρως»

Ο εγκέφαλός μας αυτό το ισχυρό όργανο (για αυτούς που διαθέτουν βέβαια) έχει έναν εξωτερικό φλοιό, ο οποίος αποτελείται από πολλές αναδιπλώσεις. Αυτές οι αναδιπλώσεις δημιουργούν μεγάλες και μικρές πτυχώσεις γνωστές ως «αύλακες» και «έλικες» του εγκεφάλου.

Τροφή του εγκεφάλου (νευρικός ιστός) είναι κατά κύριο λόγο τα σάκχαρα, τα οποία και προμηθεύεται κυρίως από το ήπαρ και δευτερευόντως από τους μυς. Δεν βάζει χέρι καθόλου στα λίπη, τα οποία τα χρησιμοποιεί σαν μονωτικό υλικό στους νευράξονες. Αν όμως του διαθέσεις πολύ λίπος (μιλάμε για πολύ λίπος όχι αστεία), τότε μη έχοντας τι να το κάνει, το αποθηκεύει στα αυλάκια του. Με την συνεχή αποθήκευση λίπους ο αύλακας τείνει να «εξαφανιστεί» ερχόμενος στο ίδιο ύψος με τον έλικα που γειτνιάζει. Υπάρχουν ακραίες και σπάνιες περιπτώσεις που ο εγκέφαλος αδυνατεί να εξισορροπήσει την εναπόθεση λίπους, μιας και η τελευταία είναι αφύσικα μεγάλη (βλέπε περίπτωση Πάγκαλου) κι έτσι ο αύλακας συνεχίζει να γεμίζει με λιπώδη ιστό, συσσωρεύοντας τον όπου μπορεί σε μικρά «βουναλάκια». Έτσι δημιουργούνται λιπώδης σχηματισμοί που ονομάζονται «παγκάλοι» (οι γνωστοί και ως «κάλοι στον εγκέφαλο» στην καθομιλουμένη).

Η κατάσταση αυτή είναι γενικά δύσκολη για τον πάσχοντα, αφού δυσχεραίνει κατά πολύ την εγκεφαλική λειτουργία, μιας και το λίπος καλύπτει τις συνάψεις. Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με γλωσσολογικές πηγές το «μαλάκας» (που είναι από το «μάλαξ») προέρχεται από το «βλαξ» το οποίο με τη σειρά του έχει ρίζα στον όρο «μοναύλαξ» (αυτός δηλαδή που στον εγκέφαλό του έχει μόνο την κεντρική αύλακα η οποία και χωρίζει τα δύο ημισφαίρια, με συνέπεια να είναι ελάχιστα πιο έξυπνος από κάποιον που έχει υποστεί λοβοτομή).

Η πρόνοια της Μάνας-Φύσης έχει βρει διεξόδους ακόμα και σ’αυτήν την άκρατη λιποσυσσώρευση και δημιουργία εγκεφαλικών κάλων, μεταφέροντας την εγκεφαλική λειτουργία σε άλλα όργανα του σώματος. Συνήθως για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται τα γεννητικά όργανα του πάσχοντα, αν όμως αυτά είναι για οποιονδήποτε λόγο ατροφικά ή ιδιαιτέρως μικρά και δεν έχουν τον ελάχιστο όγκο που απαιτείται, τότε ο δευτερογενής εγκέφαλος δημιουργείται συνήθως στον πρωκτό ή στην κοιλιά. Αυτή η εκπληκτική διαδικασία της εγκεφαλικής «μετακόμισης» είναι λογικό να μην γίνεται αυτόματα και να θέλει τον χρόνο της. Μέχρι να ολοκληρωθεί όμως αυτή η μεταφορά, δεν μπορούν να αποφευχθούν ακραίες συμπεριφορές, όπως το να κατηγορείς ανεξέλεγκτα ταλαιπωρημένους συνανθρώπους σου, για το ότι αποδέχτηκαν μια πρόταση βρώμικης συναλλαγής που ΕΣΥ τους έκανες (σε διορίζω-με ψηφίζεις) και εντάχθηκαν στο φαύλο Πολιτικό Σύστημα που ΕΣΥ δημιούργησες και ΕΣΥ συντηρείς.
Ή να το πούμε αλλιώς για κάτι που ΕΣΥ φρόντισες να κάνει ακόμα και η κόρη ΣΟΥ (χωρίς να έχει κιόλας τα μικροαστικά άλλοθι, που έχουν οι περισσότεροι απ’τους υπόλοιπους «κοπρίτες»)

Άντε ρε μοναύλακα φτύσε τα μπούτια σου να μην συγκαίγονται…..

No comments:

Post a Comment