Tuesday 28 September 2010

Η χρυσοχέρα Βέφα στο kato-kefali!!



Για αρχή καλοί μου αναγνώστες θα σας παρουσιάσω τη συνταγή για

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΟΥΪΣΚΙ

Καλή επιτυχία και καλό γλύψιμο των δαχτύλων σας!

Κοτόπουλο με ουίσκι

Υλικά:

1 κοτόπουλο 1.200 γρ.

200 γρ. μπέικον

αλάτι

πιπέρι

1 μπουκάλι ουίσκι

λάδι

1 βάζο μαγιονέζα

 
Απαραίτητο: φούρνος

 
Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200 γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι. Προβλέψτε , αλάτι, πιπέρι ,ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες.

Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα.

Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου.

Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220° βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά. Σερβιριστήτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το.

Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος.

Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα ποτήρι Ουίσκι. Επαναλάβατε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές.

Μετά απο ένα τέταρτο φουρνίστε το άνοιγμα για να επιγλείψετε το κλείσιμο του ψητόπουλου.

Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία.

Μετά από ένα κετα.. όχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τέλος πάτνων .... κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε βάλτε τέλος πάντων το φωτόπουλο απ' την άλλη,
καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατήρια Κίσκη αμόκα.

Νύστε, λύστε ψήστε το κουφόλουπο για μισή φώρα ακόμα .

3 λοτήρια αρφότερα ....

Ζαμέψτε το γατόπουλο από χάμω, ( έπεσε το μακαλισμένο) , καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο.

Φτάτε τα κούτρα σας από το νέσιμο στο κάτωμα απ' τα γάδια που μύθικαν στα κλαπάκια της μουζίνας,

Μην αποχειραχθήτε να κησωθείτε, μια φαρά είμαστε εδώ μάτω απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι.

Αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμήτε ως το χρωί.

Την επόμενη μέρα, πάρτε ένα άλκα σέλτζερ. Πηγαίνετε να φάτε κρύο kοτόπουλο με μαγιονέζα και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζίνα.

Την άλλη βδομάδα θα δοκιμάσουμε την Κρητική συνταγή : Κατσικάκι με τσικουδιά !!!


ευχαριστούμε το έγκυρο frikipaideia

No comments:

Post a Comment